| 4b a întrebat:

Pe o stradă aglomerată eşti abordat(ă) de un străin bine îmbrăcat, care se scuză şi îți cere nişte bani ca să-şi ia un bilet de autobuz şi să dea un telefon. Spune că şi-a pierdut portofelul. Ce faci? Dar dacă eşti abordat(ă) în acelaşi fel de un individ zdrenţăros, care spune că nu are ce mânca şi că nu-şi găseşte o slujbă? thinking

Răspuns Câştigător
| Wøodenpints a răspuns:

Ai văzut Filnatropica? E un film românesc, destul de interesant. Acolo zice că nu trebuie neaparat să ai zdrenţe ca să fii cerşetor. Sunt unii cerşetori la costum, tocai din această cauză, că lumea crede că ei chiar au nevoie urgentă de nişte bani sau un anume serviciu, şi nu-şi imaginează că de banii ăia îşi cumpără băutură sau alte chestii de genul.

Cât despre ce-aş face eu...nu dau bani sau altceva la niciunul dintre ei. Nu suport cerşetoria şi nici oamenii care-mi cer chestii şi pe care nu-i cunosc.

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Este interzis prin lege sa se dea bani la cersetori.Indiferent de felul cum sunt imbracati.Deci,nu dau.

| Diabolique a răspuns:

Mi s-a întâmplat.
Am fost abordată cu ani în urmă, pe o stradă nu prea aglomerată, de o femeie îmbrăcată nu tocmai prezentabil, păr ciufulit, vizibil speriată. Mi-a spus că nu e din oraș, așteptă pe cineva care întârzia să apară și are mare nevoie să dea un telefon. Evident, am fost reticentă, dar până la urmă i-am spus să-mi dicteze numărul. L-am sunat pe bărbatul respectiv, am pus telefonul pe speaker (mi-a fost frică să-l las pe mâna ei), i-am spus numele străzii, iar femeia îl ruga să se grăbească. La final mi-a mulțumit din suflet.
Dacă episodul s-ar fi repetat cu o persoană prezentabilă, aș fi fost la fel de reticentă și nu sunt sigură cum aș fi reacționat.
Poate a fost ceva în privirea femeii...

| printesuca1999 a răspuns:

Daca doresti sa il ajuti ii cumperi tu biletul si il dai acelasi lucru cu individul zdrentaros ii cumperi o paine daca vrei s ail ajuti daca nu pleci si nu ii bagi in seama.

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu vad, nu aud!

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Mi s-a intamplat chestia asta.Megeam pe strada, dintr-o data vine un barbat imbracat normal si ma intreaba daca am sa-i dau 4-5lei pentu ca si-a pierdut portofelul si nu are cu ce ajunge acasa.I-am dat, si mi-a furat portofelu, nesimtitul.Asa e lumea asta,daca esti prea credul si bun,suferi.
Nu,nu mai dau bani nimanui, doar copiilor care cersesc, si oamenilor cu handicap, doar atat.

| LolaLollita a răspuns:

Faptul ca o persoana bine imbracata nu are bani sa-si ia un bilet, clar ma pune pe ganduri. Mi s-ar parea mult prea dubios. Nu as face nimic, mi-as continua drumul.
In legatura cu telefonul, nu l-as da sub acest pretext niciunuia din personajele prezentate de tine.
In legatura cu individul zdrentaros, as reactiona la fel: as merge mai departe. Nu din cauza aspectului sau, sa nu se inteleaga asta. Ci pentru ca se aud multe, multi sunt violenti, nu accepta refuzuri. Prefer sa nu usurez munca celor care nu cauta decat victime.

| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Acelasi lucru:
"Nu am.
Pa, pa!"

| BrokenArrow a răspuns:

Nu le dau la nici unul. Chiar nu-mi pasă cum sunt imbrăcaţi.
Urăsc cerşetorii.

| duuh a răspuns:

Ii ignor si imi vad de drum. N-am de ce sa le dau tocmai eu bani.

| StochirleaAlexandra a răspuns:

Simplu: nu-l bag in seama!

| QueenOfSpades a răspuns:

De ce m-ar interesa pe mine ca n-are Costica cu ce sa ajunga acasa si-mi cere bani, chiar si cu intentia de a-mi fura portofelul, sau ca Gigel n-are ce manca? Prefer sa-mi vad de treaba mea.

| AwakenTheMonster a răspuns:

Nu-i dau niciunuia.

| KiddoBa a răspuns:

Nu-l bag in seama