| Hieer a întrebat:

Pe voi chiar nu vă enervează inegalitatea asta dintre oameni?! Unii sunt prea bogați, iar alții prea săraci și nu există la naiba o balanță intre. Unul plânge că n-are ce pune pe masă și că n-are ce mânca, iar altul că nu şi-a luat iPhone 6 cu care să pozeze ce are el mai de preț. Sau se mai trezesc ăia care cred că au drept de viață, de moarte sau de fericire asupra unui om doar din cauza banilor!

37 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Ma doare-n basca de averea fiecaruia. Sa am o fata care sa ma iubeasca, asta este cea mai de pret avere.

| LoveSleep a răspuns:

Nu mă deranjază.
NU există așa ceva, decât în cazuri foarte rare, când un om nu poate munci datorită unor dizabilități.
În rest, e doar o scuză penibilă.
Nu ești sărac, ești leneș.
Înțeleg, unii au norocul să câștige la loto și să-și asigure viitorul pe viață, dar nu există oameni bogați și oameni săraci. Există doar oameni leneși și oameni muncitori.
Nu ai ce mânca? Du-te frate și muncește. Spală vase, WC-uri, mătură străzile, fă orice. Dar evident, nu-i mai ușor să ne plângem.
Asta e părerea mea.

| Doub a răspuns (pentru LoveSleep):

"NU există așa ceva"- Spune-le asta femeilor din Africa si copiilor care mor de foame.

| LoveSleep a răspuns (pentru Doub):

Bine, am specificat, "în cazuri foarte rare", nu am stat acuma să mă gândesc la toate.
Oricum, ai perfectă dreptate.
Dar eu mă refeream la cei care stau și se plâng și nu fac nimic.

"In cazuri foarte rare"- Te anunt ca aprox. 300 de copii mor pe ora, de foame. Si noi aruncam tone de mancare. Cam crud, nu?

Oricum, e aiurea situația asta.
Dacă am fi oameni, am putea să-i ajutăm. Mă refer la nivel de țară. Fiecare țară ar trebui să facă asta.
Nimic nu e corect în lumea asta.

E foarte aiurea. Bineinteles ca am putea sa-i ajutam. Ti-am spus. Gandeste-te cata mancare aruncam, doar pentru ca "ne-am plictisit de ea". Dar cui ii pasa de ei? Cam asta se vrea, sa moara toti, ca neah, nu sunt buni de nimic. Ti se pare ca Obama sau Putin fac ceva? Nu, ei prefera sa se certe ca distrusii. Asta e. Ne autodistrugem.

Suntem niste distrusi. Chiar azi auzeam la tv de o prezentare de moda cu "haine de ciocolata". Nu mi-a venit sa cred. Adica oamenii aia din Africa nici macar nu stiu ce e aia si astia fac haine de ciocolata? I don't want to see Sunt profund dezamagita de lumea in care traiesc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Doub):

Nu crezi ca exagerezi putin?

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar deloc. De ce ti se pare?

Tu zici de altii, adica obama si putin ca nu stiu ce si nu stiu cum, dar pe fiecare ii doare de tara lui. daca ar sta sa ne doara de altii mereu, cine s-ar mai gandii la noi.

Esti un mare egoist. Huuua. Daca altii sunt fericiti, si eu sunt. Si zic de Obama si de Putin pentru ca ei baga o grooooaza de bani in armata.

Eu egosit? laughing. nu. doar ca sunt de acord cu love mai sus. in ziua de azi daca nu te nasti milionar, trebuie sa tragi de mori ca sa ajungi "sus" sa ai o anumita stare materiala si restul ca sa fii multumit. asta m-a facut mai nepasator dar nu egoist.
desigur ca ma deranjeaza ca moare atata lume aiurea, dar nu e ca numai dorm noaptea de ei. cand eram in ROmania si nu aveam ce manca, propria mea tara o durea in c.ur despre asta, si na, eram in Romanica, daramite Africa. asa si eu, de ce m-ar durea de altii. am mai dat bani acum 3 4 ani la chestii de astea, veneau la usa, dar in timp am pierdut increderea in chestiile astea caritabile. sa stii si tu, in 5 secunde mor zeci de oameni, ar trebui sa ne para rau pentru toti? pai asa nu am mai trai

Sa stii ca mie imi pare rau de toti.sad.Da, ai si tu dreptate, dar oamenii aia chiar ar putea fi ajutati.

Evident că nu fac nimic, doar n-au de unde să știe cum trăiesc ei de pe'o zi pe alta. Nici eu n-am de unde să știu.

Am fost azi la apartament cu taică'miu să mai facem câteva chestii pe-acolo. Era în scară un copil. Nu pot să-i zic țigan cu toate că pe majoritatea îi disprețuiesc. Nu știu cum a intrat. În fine.
Cât timp taică'miu a spart ceva pereți eu am fost cu mașina să cumpăr niște "BCA" (Un fel de cărămizi). Am ajuns, am urcat, era tot acolo. S-a uitat la mine și m-a rugat să-i dau 1 leu. De obicei îi ignor sau le spun să plece. Dar i-am dat vreo 3, 4 lei, atât am găsit prin buzunare. Nu știu de ce, mi s-a părut simpatic. Și mă ruga frumos. Am început să car' de la mașină la etajul 2 acei BCA. Când am urcat cu primii, a vrut să plece. S-a dus câțiva metri, s-a uitat la mine. Eu trebuia să-i pun jos, să deschid ușa de la intrare, să-i iau înapoi și să urc. Am coborât din nou și l-am văzut acolo. Stătea și îmi ținea ușa. Deci chiar am rămas uimit. Stătea acolo în frig, îmi zâmbea și ținea de ușă. Putea să plece, dar a stat să mă ajute până la ultimii.
Asta e penibil. Că acei copii sunt obligați să cerșească de părinți. Eh, părinți.

Cred ca ar trebui sa mai citesti, sa mai lasi bilbia. daca ai citi ai vedea ca ei sunt tinuti saraci. Altfel cum ar mai fura alte tari toate acele diamante si alte resurse naturale. Macar Dubai si altele de genul au devenit multi miliardari, dar Africa a fost mai ghinionista.

Imi vine sa plang.laughing). Ioooi.

Nu am de gand sa las Biblia. Sa stii ca ea ma invata sa fiu om. "vedea ca ei sunt tinuti saraci."- Daca ai fi citit raspunsul meu de mai sus, ai fi vazut ca stiu asta deja. "Dar cui ii pasa de ei? Cam asta se vrea, sa moara toti, ca neah, nu sunt buni de nimic. "

Si de ce trebuie sa plateasca o groaza de oameni nevinovati? Pentru ce? Ca altii sa aiba bani si putere? Si la ce ii ajuta. Aahhh. Moooor. Mor ca nu pot sa fac nimic pentru ei. I don't want to see

"Evident că nu fac nimic, doar n-au de unde să știe cum trăiesc ei de pe'o zi pe alta."- Eii. Toata lumea stie ca oamenii din Africa traiesc fooarte prost.

Lasa ca si eu am invatat si invat sa "fiu om" si am facut.o si fara biblie tongue.

" nu sunt buni de nimic." mda. americanii i-au folosit ca pe sclavi dar na au trecut vremurile alea, si acum prefera sa ii tina saraci. vai mama lor. vedeam documentare. copii de 6 ani mergeau dus intors 20km pe pietris in picioarele goale sa aduca cateva galeti de apa si ma gandeam la putorile imputite din ziua de azi care nu merg pana la colt daca nu au masina. aia imi porvoaca si mai mare scarba

Biblia te invata mult mai mult decat sa fii un om bun. Te invata sa fii un om liber. In fine. "vedeam documentare. copii de 6 ani mergeau dus intors 20km pe pietris in picioarele goale sa aduca cateva galeti de apa "-Ahhhhh. I don't want to see

Bine, dar nu se compară cu "a fi în locul lor".

Te invata sa fii liber? te fapt te invata sa fii sclava cuiva. mereu sa te rogi si sa fii "devota" si prostii de genul. o las aici pe subiectul religie ca deviem dupa mult si chiar nu am chef.

"-Ahhhhh." daca nu te uiti si tu la documentare.

Normal ca nu se compara.

Sclavul cuiva?laughing. Nu e vorba de "devotament". E vorba de iubire. Chiar mi-e mila de voi ateii. "chiar nu am chef"- Crede-ma ca nici eu nu am dispozitia necesara sa ma cert. Sa stii ca ma uit la foarte multe documentarehappy

De curiozitate. cati ani avea copilul? De fapt, de cati ani parea?

Nu știu thinking
Hmm, mai mult de 7 nu cred că avea.

Pff.sad

| Doub a răspuns:

Bineinteles ca ma deranjeaza. De asta eu incerc sa fac ceva pentru cei din jurul meu.

| Mayar a răspuns:

Mai, tot timpul asa fost asa, si asa va fi mereu.
Este o carte, si apoi oecranizare dupa, se numeste Imparatul mustelor, daca nu ma insel. Arata cum niste copii, deci inocenti, am putea zice, nu? Ei bine, deci cum spuneam, niste copii naufragiaza pe o insula. La un moment dat, unii se trezesc ca vor sa fie sefi, se bat intre ei, si se ajunge tot la haos.
Daca vezi banul ca fiind cel mai de pret lucru, iar nu fericirea si sanatatea, atunci ajungi la obsesie. Si faraonii erau atat de obsedati, ca ingropau cu ei toate averile mai de pret...
Tot timpul a fost raul si binele. Daca tinem sa facem bine, vor suferi mai putini. Macar atat putem face - sa reducem cat putem ce e rau in lumea asta, sa ma ifacem si pentru altii, nu doar pentru noi, caci atunci cand murim, nu ducem cu noi averea.

| mont a răspuns:

Inegalitatile financiare intre oameni sunt si benefice. Daca toti am fi foarte bogati nu am avea ce face cu banii, e mai dificil un pic de explicat aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

M-am obisnuit cu chestia asta. asta e, tine de noroc daca te nasti milionar sau in Africa.

| Solutionistul a răspuns:

Domnisoara, inegalitatea e o lege a naturii...e ceva perfect normal. E adevarat ca te nasti in anumite conjuncturi si nu ai aceleasi posibilitati cum le au si altii insa nimeni, NIMENI, nu te tine o viata intreaga la acelasi stadiu. Daca iti doresti, poti avea mai mult...insa cu cat ai mai mult cu atat vrei si mai mult si asta nu-ti va aduce neaparat fericirea. E adevarat ca sunt foarte multe persoane arogante.ce au multi bani si au tente de superioaritate insa foarte multi au traiul pe care il au datorita muncii si perseverentei.

| Hieer explică (pentru Solutionistul):

Există multe cazuri în care NU depinde de noi mediul în care trăim. Hai să luăm drept exemplu o femeie dintr-un mediu rural care lucrează zilnic cu o sumă de 50 ron pe zi, cu 2 copii pe care îi crește și pe care îi ține la un liceu într-un oraș apropiat de satul în care trăiește. E clar că acestă femeie nu poate să aibă mai mult. Ce vină are ea? Ce vină are că s-a născut într-un mediu de viață mai puțin favorabil, parinții ei neputând să îi ofere un viitor mai bun?

| Solutionistul a răspuns (pentru Hieer):

Hai sa-ti explic, domnisoara! Tot ce traiesti si ce ai in viata sunt rezultatul alegerilor tale..aceasta femeie cu 2 copii ce lucreaza pe o suma de 50 de ron pe zi nu e decat rezultatul propriilor alegeri! Nimeni nu are puterea sa schimbe ceva in afara de tine! ''Thoughts become things'' E nevoie si de actiune ce-i drept.dar daca iti doresti o schimbare, orice e posibil! Multi nu o sa depaseasca niciodata aceasta bariera din cauza fricii si a sentimentului ca ei nu pot mai mult de atat, sau ca ''CE SA FAC DACA M-AM NASCUT SARAC?'' O schimbare, bineinteles happy

| Mediocre a răspuns:

Enjoy capitalism...