Dar este ceva foarte normal si natural sa faci sport ziua in amiaza mare, trezeste-te tu la relitate ca asa este NORMAL!
Esti tu incuiata si cam limitata, daca te miri de ceva atat de nromal si natural in zilele noastre.
Traiesc in occident de 30 de ani si aici zilnic aleargam atat cei tineri cat si batranii, ibca de pe la 5 dimineata ii vezi caies la alergat, maia les cei acre au servici si trebuie sa plece devreme, ca ami au si de sofat pana la munca, dar suntem multi pe strada, imbracati in pantaloni scurti sau de sport, indiferent ca au 15 ani sau 75 de ani, aleragam, trecem prietenosi unii pe langa tine, chiar be salutam desi nu ne cunoastem dar este o lume politicoasa si prietenoasa.
Acest tip de alergat nu mai este de foarte multi ani considerat "expunere", poate pentru tarani sau oameni incuiati la minte, care refuza sa citeasca stirile despre sport, despre sanatate, despre miscare, despre cum sa combatem stresul si sedentarismul, despre cum sa fim mai sanatosi si sa traim mai mut samd.
Hai sa te interb acum:
Tu de ce folosesti telefonul si internetul?
Ca te EXPUI la unde radioactive care produc cancerul la creier! Stiai asta?
De ce nu traiesti ca acum 50-100 de ani, cu pixul si creionul in mana, cu cartea la subrat, fara telefon, fara internet, ca asa nu te expui la nimic.
Alerg macar de 3 ori pe saptamana si ma doar in pix ca aia care nu sunt in stare sa faca sport si sa aiba grija de sanatatea lor au o problema cu mine din simplu motiv ca lor le este lene.
Buna.Eu nu am nicio problema, ba chiar consider ca anima frumos orasul, pe langa oamenii care doar stau sau merg normal.Sa stii ca e mult mai placut sa faci jogging pe langa un peisaj cu verdeata sau un curs de apa. Unde ai vrea sa se duca? Daca esti femeie nu e safe sa te duci in zone retrase.Nu stii ca acum ceva timp, o femeie din Bucuresti a fost sfasiata de caini, tocmai pe o pista mai retrasa? Si toata lumea a dat vina pe ea, ca ce cauta ea acolo? Daca dai peste psihopati e aceeasi poveste, tot vina femeii este.In general ca om se da vina pe tine, prea rar pe agresor/hot etc.
Asadar repet, e mai ok in oras, mai ales daca si locuiesti in acea zona.
E tristut ca iei asa o activitatea preferata de multi oameni ca un asalt sau o batjocura atintita asupra propriei persoane.Crede-ma ca nu doreste nimeni sa iti dea peste nas cu obiceiurile sanatoase, ci vorbim doar de niste cetateni care vor sa se simta bine in spatiul orasului, facand miscarea mult necesara pentru o sanatate buna.
Am toata stima si respectul plus o maxima admiratie pentru astia care se misca mai mult ca mine. Si sunt destui.
Oamenii alearga sa faca miscare. Miscarea este buna, face bine oricui, mai putin celor care is deja bolnavi, ori au probleme ortopedice etc.
Nu vad ce te irita, cred ca ai ceva probleme cu greutatea Sa alergi retras unde anume? Alergatu se face in locuri unde poti alerga, nu se alearga asa pe orice suprafata, pe cimp, prin balarii, pe drumuri cu praf etc.
Sa mergi la sala, acolo dai bani, sa cumperi tu acasa aparate de alergat, alea costa bani, mai trebuie sa ai si spatiu unde sa le pui, deci e mai complicat.
Afara ai iesit, ti-ai facut alergarea, te duci acasa, sau la lucru linistit.
Alergatul este cel mai util sport din toate, misca orice muschi din corp, asa ca cei care alearga, bv lor.
Aia care alearga nu o fac car fi bolnavi, ori ca se mentin santosi, poti sa fii sanatos si numa stind in pat dar alergind, facind miscarea aia, te simti mai vioi, iti tii munschii mai in conditii bune.
Sanatos nu-i nimeni in secolul asta? Dar in care secol erau oamenii mai sanatosi?
Afla ca oameni mai sanatosi ca acum nu au fost nicicind, in nici un secol.
In ziua de azi speranta de viata este cea mai mare din instoria omenirii, oamenii is mai sanatosi ca in alte vremuri, nu toti, dar cam asa sta situatia.
La mine aici, cei care merg la sala si cei care alearga pe afara, majoritatea is cei care arata bine, la corp ma refer, rar vezi de astia grasuti, tot aia care arata mai bine o fac, sa se mentina asa.
Fmeile alearga in colanti, majoritatea, indiferent de vreme, cald rece au colanti pe ele, asta sa dea bine, sa zica masculu wow, dar e doar vopsit gardu, daca e sa o dezbraci deja nu-ti mai trebuie
Majoritatea celor care poarta colanti nu au picioare sau corp frumos, acei colanti le fac sa apara asa, deci doar aparente, cele care au intr-adevar fund frumos, picioare frumoase, alearga in pantalon scurt, eu asa vad pe aici.
As alerga si eu, dar nu am pe cine scuze, nu am cu cine voiam sa zic.Dar nici de as avea, tot nu as putea, am meniscul rupt la unul din genunchi, daca alerg ma deranjeaza, acum caut sa vad unde rezolv.
Dar alergatu este bun pentru orice om sanatos, pentru aia grasi nu prea, ori pe timp cald, nu-i bun pentru nimeni. Nu este recomandat sa alergi cand afara este f cald, nici cand este f rece, nu faci decat sa iti expui organismul la stres
Sa alergi asa de unu singur, sincer nu stiu unia cum o pot face vorba aluia din clipul ala cu asistatul social, nu stiu frate cum unia pot sa munceasca
Eu alerg cand fac altceva, cand joc fotabl de exemplu, cand joc tenis, adica cand faceam astfel de activitati, acu doar stau in pat si hibernez
Tu parca ai spus arati cam plinuta, sa nu zic grasuta, de aia nu prea ti se pare normnal, sau ti se pare cum spui, te irita.
Zici aia alearga cu nasu pe sus? Pai doar no alerga cu el pe jos alearga cu capu sus si piciarele jos, cu picioarele alergi si mergi nu cu nasu
Hai ca ma uitai iar la clipul ala cu asistatul social, l-ai vazut? E tare de tot, cred ca e cel mai tare de genul asta.Razi de fiecare data cand il vezi, tare de tot, bine regizat si adevarat as zice eu .
Vorba cuiva pe aici, te oftici ca unele arata, sau da bine in colanti si tu nu dar stai linistita, doar dau bine, nu ca ar si arata asa ca stai linistita.
Unele is slabe aia da, acolo banui ca te cam oftici, dar lasa ca iti trece, bagi ceva prajituri, numa asa deal dreacu sa moara alea slabe de oftica
Nu,deloc!
m-ar irita daca ar alerga in pielea goala!
Foarte bine ca aleraga! Vor sa se mentina santosi.Sendatarismul a atins cote alarmante peste tot, iar tipul asta de miscare e la cel mai indemana.
Nu e deloc,, cu nasul pe sus''Acest sport il poate practica tot felul de categorii sociale.
Nu mi se pare nimic iritant, arogant sau ciudat. Oamenii fac un lucru bun pentru ei, nederanjând pe nimeni, cel puțin pe nimeni normal la cap.
Cred că ai o frustrare ceva dacă te irită ce face un necunoscut care nu are absolut nicio treabă cu tine.
De ce m-ar irita, că doar nu dau peste mine.
Pe unde vrei sa alerge? Pe strada? Pe camp? Sau poate la miezul nopții?
Miroase a frustrare întrebarea ta.
Nu înțeleg de ce te irita. Sunt oameni care aleargă în parc. Cu ce deranjează? Mie mi se pare normal, deși eu personal nu fac asta dar nu ma deranjează ce fac alții. Ei nu o fac doar pentru sănătate ci și sa se mențină, sa slăbească etc
Păi pe mine una mă enervează. Cum și pe alții îi enervează cei lenți și eu fac parte dintre cei lenți. Pe mine una mă enervează, oamenii care fac chestii prea histrionice în public. În public mi se pare ok, să mergi unde ai nevoie, cu scopuri precise. Așa gândesc eu și așa mă raportez la public.
Nu știu de ce exact, dar mă irită. Mi se pare că oamenii care aleargă prin parc, mai ales în văzul tuturor, o fac doar pentru atragerea atenției. Dacă era doar pasiunea pentru alergat, ar fi făcut sacrificii să meargă undeva unde sunt doar ei, gen câmp sau noaptea. Și eu alerg, când mă simt depresivă, dar doar noaptea, ca nimeni să nu știe ce învârt eu.
Și în București aleargă și bărbați și femei între 18 ani și peste 45 - 50 de ani.
Eu ca bărbat pot spune că maxim 1 femeie din 10 arată bine care aleargă și toate au colanți pe ele.
La bărbați e și mai COMIC că majoritatea au burți și parcă se chinuie să alerge.
Deci NU e ce crezi că aleargă lumea ca să arate că sunt frumoși sau sănătoși.
Mai COMIC e în București în parcul din fața Casei Poporului că vezi pe acolo niște creaturi și femei și bărbați care aleargă și tot urâți și cu grăsime pe ei sunt.
Ăștia sunt generația celor care câștigă 1000 - 3000 de euro pe lună și NU îi ajută aspectul deloc ca să fie cum vor ei.
Lumea civilizata aleargă în parc nu noaptea pe câmp. Sunt mulți care fac asta și nu o fac ca să iasă în evidenta, dimpotrivă nu cred ca asta e scopul lor, adică nu vad ce logica ar avea, cei ce vor sa atragă atenția merg în cluburi în haine fitoase de exemplu sau locuri fitoase. Cei ce aleargă în parc cred ca au în cap alte lucruri, sa se mențină sa slăbească sau ce mai vor ei. Și au timp pentru asta, asta poate fi motiv de invidie .
Daca alergau in fundul gol, era de inteles indignarea ta. Problema esti tu. Invata sa agreezi ceea ce vezi, pentru ca este perfect normal ceea ce fac.
De ce te-ar irita?
Lasa oamenii sa faca, ce vor.
Alearga si tu. Te-ar ajuta.
Si ce tot faci?
Ba esti in Bucuresti, ba in Timisoara.
Ai decis sa pleci de acasa?
) esti doar frustrata.
Din ce motiv? Nu stiu.
Poate pentru ca oamenii aia isi vad de treaba lor, fac ceva productiv, au un hobby, iar tu nu. Poate pentru ca au endurance iar pe tine te dor genunchii daca alergi 10m.
Faptul ca tu te iei de niste necunoscuti care nu au nicio treaba cu tine denota ca esti ofticata, posibil lenesa, putin frustrata, putin geloasa.
Gaseste-ti alte probleme la care sa te gandesti asa mult.
Jesus!
Eu ies la alergat când am depresie sau ceva mă înfurie maxim. Pentru că aleg ori asta, ori uciderea cuiva. ) Dar eu o fac noaptea pe ascuns. Nu trebuie să știe tot orașul că ies eu la alergat. Ba chiar mama îmi spune mereu când vorbesc mai tare pe stradă, că "Nimeni nu trebuie să știe despre ce vorbești tu."
Deci am grijă să nu arăt că fac ceva în public. Deși fac.
Deci nu am ceva cu oamenii care aleargă ci cu oamenii care nu au nicio rușine și ies așa oricând și-n văzul tuturor la alergat.
Fii pe pace, că eu comparativ cu cei care au râs de mine și pentru că doar respiram sau treceam pe stradă, eu nu râd de oameni. Nu am nici măcar, acest dar și dacă mi-aș bate mintea să fac așa ceva daaaaar, nu suport pur și simplu oamenii care nu o fac mai rezervat, la fel cum același feel îl am și pentru cei care râd prea zgomotos pe stradă sau cei care ies în pijamale pe bulevard să ia pâine sau să-și plimbe câinele, eu înțeleg că pe Bulevard locuiești tu dar totuși te conformezi străzii, adică nu ieși cu câinele nici la costum și super gletuit, că na, ieși doar să plimbi câinele sau doar să iei pâine, dar amu nu ieși nici în pijamale, când alții pe același Bulevard ies la work, aranjați sau îmbrăcați decent sau la fel ca cei care deși majoritatea au haine cu buzunare sau genți, le e mult mai comod să arunce hârtiile sau sclifoii pe jos.
Eu îmi susțin mult și bine părerea, pe mine una mă stresează oamenii ăia și nu-mi plac, pur și simplu. Dar oricum nu mai sunt în Timișoara deci nu-i mai văd. La mine în Călărași lumea nu e chiar așa de open mind la alergat pe lângă Borcea. Și nici așa de cu mult timp liber. Ci dacă vor muncă își iau oamenii un abonament la sală sau își cumpără o casă la țară unde să tragă.
Cunosc și mulți din ăștia care ies la alergat doar pentru că se plictisesc. Ia să lucre ei peste 8, 9 ore la o muncă, să vezi cum li se taie de "bălăriile" cu alergatul prin parc.
De ce nu-i oprești din alergat și le-o spui pe față? Vei avea răspunsuri direct de la sursă.
Mie imi plac oamenii care aleargă, sunt un exemplu bun pentru noi ăștia mai puturoși!
Să arăt cum arătam eu când alergam la 47 de ani și alergam câte 4 km.
https://i.postimg.cc/CxbfmxkD/poza.jpg
Mi-a trecut cu alergatul acum la 50 de ani și tot la fel arăt ca în poza aia.
Nu. Nu am nicio problema cu asta, ba chiar apreciez faptul că țin la sănătatea lor și practică joogingul.
Știu ) tu mi-ai dat și mie sfaturi să fac asta, dar eu nu o pot face în văzul tuturor și să-i deranjez pe alții, nici măcar vizual că le-am tăiat aria vizuală.
Așa că, și ei să-l practice sănătoși, mult și bine, dar departe de aria mea vizuală. )
Că le fac vânt în Bega. Mă rog, acum nu mai sunt pe Bega, dar găsesc eu unde să-i mai arunc, dacă mai fug prin fața mea și-mi taie punctul de detașare și fixație.
Pe mine nu ma irita, ma bucur ca sunt omuleti care fac sport. Eu am in zona doi oameni cu gabarit depasit care merg toata ziua buna ziua pe bicicleta. sunt chiar de admirat acei oameni pentru ca: fac ceva.
Nu crezi ca pentru sanatate fac asta si ei? Eu as iesi la alergat daca as avea timp si chiar nu mi-ar pasa de nici-un hater sau hater-ita.
intreaba-te de ce exact te irita. nu ca se expun ei. dar pe tine ce te deranjeaza, ce sentiment scoate la supraafata. Tu esti ok cu greutatea ta? ai schimba ceva la ea? Tu ai vreun hobby sanatos? daca te-ar vedea cineva ca faci acel hobby cum te-ai simti?
Inteleg intrucatva frustrarea ta, insa ar fi bine sa te concentrezi pe ceea ce iti place sa faci, sa-ti urmezi hobby-urile si pasiunile. E ca si cum tie iti place sa canti si o faci bine, se ridica unul din public la karaoke si protesteaza ca nu e corect. Oamenii aia gasesc Bega ca un loc foarte bun pentru alergat, nu o fac ostentativ. Daca alearga pentru ca asa li s-a spus, pentru ca se simt (mai) bine in pielea lor dupa sau ca sa isi rupa articulatiile, nu ar trebui sa fie in preocuparea noastra.
anonim_4396 întreabă: