| Sandel13 a întrebat:

Pe voi v-a ajutat vreun tratament psihiatric sau la psiholog? Eu din experienta mea la psiholog pot spune ca e multa vorbareala, exercitii care au efect in 1000 de ani, bani dati de pomana, cu alte cuvinte n-o sa ajungi sa vezi viata numai lapte si miere cum mi s-a promis.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU trebuia să te mai duci în momentul când el repetă ceva ce ai mai făcut cu el.
Gândește bine când el a început să repete cu tine ce a mai făcut până atunci.
După ședința aia tu nu trebuia să te mai duci la el.
Ori mergeai la altul ori nu mai mergeai deloc nicăieri.

30 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Du-te la psihiatru el e cu tratamentele care îți fac efectul, psihologul e o parte din terapie la fel ca și tratamentul, deci psihologia nu e știința dar psihiatria e știința

| Wr3nch a răspuns:

Manut, doar ca mergi la psiholog nu e destul. Trebuie si tu sa vrei sa te schimbi, sa faci ce iti zice si sa crezi ca va fi mai bine. Ca daca mergi doar sa ii povestesti chestii si sa dai din cap cand iti zice ce sa faci, dar aplici 0, normal ca nu se intampla nimic. Terapia nu e fermecata, e nevoie de luni sau chiar ani pana se vad efectele in functie de probleme.

| Sandel13 explică (pentru Wr3nch):

Manut,am facut tot ce mi-a dat psihologul ca exercitii si degeaba 2 ani de zile terapie si tot nu a mers si vezi ca psihologia nu e stiinta exact cum zice ray, din curiozitate de unde stii ca nu am facut ce mi-a dat? nu am zis asta.

| Sandel13 explică (pentru RAY):

Psihologul mananca banii, decat daca anxietate hai ca te mai ajuta, dar la ceva mai grav mananca banii si atat.

Parca ai zis intr-o perioada ai luat pastile, ce efecte ai avut? ti-a trecut anxietatea sau atacurile de panica? daca vrei sa zici daca e ceva intim si nu vrei aia e.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Sandel13):

Tu ești în categoria unde ori renunți tu să mai mergi la psiholog ori renunță el să mai facă ședințe cu tine.

| Sandel13 explică (pentru Violleta2022):

Da,depinde de noi? depinde de mine daca imi moare cineva drag? depinde de mine daca de exemplu dau la jandarmi si ma pica pe fisa medicala pe nu stiu ce motiv? ce sa fac sa-mi controlez fiecare organ in parte, sa cresc in inaltime cat vreau? depinde de mine daca se comporta x frumos cu mine? toata lumea are hateri, depinde de mine sa fi avut un bagaj de cunostinte infinit la varsta de 18 ani? pana la 18 ani nu stii pe ce planeta esti.

| Sandel13 explică (pentru anonim_4396):

Pai eu am facut tot ce mi-a dat si nu s-a intamplat nimic, eu ce vrei sa fac? el da tratamentul nu eu.

| Sandel13 explică (pentru anonim_4396):

A mancat banii, da, nu a inceput sa repete, a inceput s-o ia pe aratura ma lua cu planete, cu medicina cu alte treburi paralele cu problemele mele, psihologul mananca banii!

| mi25 a răspuns:

Bolile psihiatrice nu dor, de aceea personal nu constati daca tratamentul are efect. Acest lucru il pot observa cunoscutii.
Bolile psihiatrice, in cvasiunanimitatea lor nu se vindeca, ele doar se amelioreaza prin tratament.

| Sandel13 explică (pentru mi25):

Dar cum vad cunoscutii daca are efect? ca la mine ai mei au zis ca nu vad diferente prea mari.

| Wr3nch a răspuns (pentru Sandel13):

Pentru ca toti care se plang ca nu merge fie nu merg la un psiholog potrivit pentru ei fie nu respecta ce li se zice. De unde stiu? Cunosc trei psihologi, si mai degraba ii cred pe eilaughing

| Sandel13 explică (pentru Wr3nch):

Înțeleg nu neaparat Man, fii atent nu e nimic garantat aici poate să nu funcționeze și 2. Poate să funcționeze gen am unele modificări în 2 ani dar foarte puțin și am muncit mult cu mine, poate să dureze și ani de zile zi și mie ți se pare că nu are răbdare un om daca durează ani de zile

| RAY a răspuns (pentru Sandel13):

Ceea ce mi-a recomandat doctorița, numai am, ba chiar am folosit în doua luni cât în una, la fel și cu alea de dormit, efectul ciudat este ca am erecti puternice când nu le iau, nici la psihiatru nu am mai fost sau psiholog, contează și tu cum ești sa știi, ca dacă ai mult timp de pierdut de plictiseala apar atacuri

Eu am clienți pshiologi astfel ca conversam ca colegi și cu doamna psihiatru am vb foarte deschis, depinde și cum ești ca om

Mdea,eu nu am bani sa ies sau sa fac chestii din cauza unor probleme, dar e personal nu le vorbesc aici.

Ce intelegi tu prin a nu avea mult timp de pierdut? sa cari bolovani 24/24? ca nu poti munci 24/24 ca da burnout.

Sa ai o lista de făcut în fiecare zi, și sa iți ocupi timpul cu ceva folositor ție

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, m-a ajutat. Psihologul nu te poate căra în spinare toată viața. Viața ta o duci pe picioarele tale. Nu e știință perfectă și exactă.

Incepe cu https://www.youtube.com/c/Semped

| relian a răspuns (pentru Sandel13):

Nu trerb sa tina de tine ce spui, trebuie ca tu sa mergi acolo unde esti capabil si unde poti face ceva.
Vrei sa te duciu la jandarmi, pai daca nu esti bun pentru jandarmi,aia e vina alora?
Este vina ta ca vrei ceva ce tu nu esti capabil. Nu esti tu de vina ca ai nu stiu ce organe slabe, dar nu te duci acolo, cauti ceva unde sa poti si sa fii primit.
Nui vina ta ca nu esti inalt,dar daca la mai stiu eu ce job se cer anumite cerinte, vrei sa faca aia exceptie ca esti tu Sandel laughing
Daca pierzi pe cineva, nu e sfirsitul lumii, viata merge inainte, tu mergi inainte, pana la urma fiecare face in viata asta ce face pentru el, nu faci pentru altul.
Faptul ca atunci cand pierzi pe cineva din familie te afecteaza asa de rau, asta arata ca esti o persoana cam slaba, ce sa caute unu ca tine la jandarmi, sa fim seriosi.

Pe linga ca esti slab de inger, poate si asa slab ca si constitutie, ai si pretentii, cauti numai joburi ce crezi tu ca tiar prii, dar uite ca tocmai alea nu-s pentru tine.
Hai sa ma duc sa ma dau in rahaturile alea de masini, trnulete ce mai sunt, alea din parcurile de distractii, cand eu stiu cami vine rau laughing pai ce sa caut acolo?
Ma duc si ma plimb prin parc linistit, deci cauti sa faci ceva ce poti, ce ti se permite.
Tu nici vointa nu ai, e cum spui, dai banii aluia de pomana, ca no sa rezolvi nimic.
Pt tine ar fi bun ce spunea Ray ceva pilule, dar asta daca ar fi ceva pilule sa te faca bine.
Dar nu cred sa fie asa ceva, cand ai chestii la cap, acolo is chestii complicate, omenirea na reusit macar sa stapineasca boli de astea mai lejere, dar sa mai rezolve chestii la creier.

Asta e, acu tine si de cine te naste, de ce stramosi ai vut, nu-i vina ta, asta e clar, este vina tuturora ca sa ajuns aici.

In continmuare se merge tot asa, adica nimeni nu ia absolut nici o masura sa incerce macar sa stopeze transmiterea unor boli mai grave, a unor defecte si asa mai departe.

Nu intereseaza pe nimeni de soarta oamenirii, de faptul ca se lasa sa se nasca oameni cu probleme, se merge asa la gramada si cred ca la numar mai exact, sa aiba cinei vota pe guvernanti.

Problema ta este de fapt problema intregii omeniri.

Răspuns utilizator avertizat

Da corect dar zic o.viata sănătoasă nu înseamnă 8 h după activități faine?

Înseamnă o greutate normala în primul rand

Ma refer strict legat de activitatri 8 h dupa activitati placute? sau munca 24/24?

| Mosotti a răspuns:

Cand e o boala psihica ajuta in primul rand tratamentul, daca nu merg 1-2 trat, se schimba pana se da de ala potrivit.
Insa sunt si cam 30 % din depresivi-anxiosi care sunt rezistenti la trat si nu le merge nici un trat.
Dar asta nu inseamna ca boala nu e de tratat (cum multi psihologi habar nu au).
Nu exista "aaa nu e de psihiatru pentru ca nu merg tratamentele, deci e clar ca nu e de tratat".

In general problemele psihologice se trateaza la psiholog, dar nici acolo nu inseamna ca merge la toti, la unii poate sa nu mearga, dar la multi merge.
Adica erori de gandire, comportamente deviante, traume, dar fara boli psihice care indiferent de mediu, exista.
Alea care nu au treaba cu mediu se numesc depresii-anxietati endogene sau nonreactive, se stie in medicina.

Alea cu motiv se numesc excogene sau reactive, si se da tratament si pentru cazul asta daca medicul considera.

Sau daca e si boala si deviatie, traume, se da si trat dar se face si terapie.

Problemele fie psihiatrice fie psihologice au doua cauze:
1- Mediul care conteaza foarte mult.
3 - Predispozitia genetica.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Psihologul ala a vrut sa zica altceva "promit ca te fac bine de problema care o ai si va fi lapte si miere in sens ca scapi de boala".
Atat, dar a inteles el gresit.
Si oricum a mintit, ca nu poate promite, nu garanteaza nimeni reusita terapiei.

Nu e chiar cum zici, nu depinde doar de noi, depinde de mai multi factori viata:
1 - Nivelul de inteligenta care ala il ai de la natura.
2 - Fizicul (sanse la parteneri de sex opus, etc).
3 - Sanatatea psihologica si psihiatrica care alea umbla la vointa, creativitate, motivatie, energie.

Privesti treaba prea superficial, de fapt depind putine de noi.
Ca daca esti destept si sanatos, de la sine o sa faci tot ce poti sa realizezi ce poti realiza.
Nu stai sa-ti pui problema "sa faca ma sau sa nu fac?".

In momentul in care lipseste motivatia, vointa, etc, deja se numeste problema medicala.
Odata problema rezolvata, de la sine va fi bine.

Altii fac eforturi sa ne faca bine, si dupa aia faci ce trebuie sa faci.

| Mosotti a răspuns (pentru Wr3nch):

Pai a facut ce zice psihologul precis, si s-a dus ani acolo, dar n-a mers.
Ptr ca nu la toti merge, nu garanteaza nici un medic si nici un psiholog reusita.
Daca nu merge, nu inseamna ca e vina pacientului sau a medicului/psihologului, organismele nu se stie cum reactioneaza si de ce nu raspund la tratamente/terapii.
Adica rezistentii la tratament, ca asa se numesc.

E usor sa dam vina pe pacient, si gata, ne spalam pe maini.
N-a mers la el, aia e.

| mi25 a răspuns (pentru Sandel13):

Comportamentul zilnic.