| AlexDorinel a întrebat:

Pe vremea lui Ceausescu se lua curentul la ora 9 seara si la iluminat public si peste tot?

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde. In zona in care locuiam eu se lua doar doua ore pana incepea emisiunea la TV. Erau zone unde se lua mai des in acel orasel. Emisiunea la TV tinea doua ore si era doar vorba despre Ceausescu si Partid si "realizarile marete". Iluminat era doar ca luminile se aprindeau tarziu si se stingeau dimineata inainte de a se lumina de ziua. Se facea economie. In sate, mai ales, nu era lumina de seara si pana dimineata. N-am avut cartela si se dadea o paine de 600 grame. Astazi mananc, eu impreuna cu sotia, o paine de 400 grame si mai imi ramane macar o felie pentru a doua zi. Doar ca generatia mea si cea mai batrana ca mine era venita, majoritar, de la tara si erau invatati sa manance paine cu caru'.

| Freya1 a răspuns:

Stiu ca se opreau luminile la o anumita ora, iar la tv erau doar chestiile legate de ceausescu si realizările facute.
Dar sincer daca in ziua de azi s-ar strânge cureaua o perioada de N timp ca sa putem avea cu toti de munca, cu toți case, am fii cat de cat egali intre noi si am iesi din datori as răbda cu plăcere.

| UnDiavol a răspuns:

Din cate îmi spuneau părinți la 10 era stingerea se lua pe cartela de mâncare și cu Porția pe cap de persona se dădea o pâine și de mâncare și era o sărăcie mare de tot

| AndreeaWTS a răspuns:

Am întrebat-o pe mama, și mi-a zis "care iluminat public?" laughing

| Titan123 a răspuns:

Se lua la 8 seara se mai dădea la 12 noaptea o oră și după aceea se lua până la 5 dimineață