Merită să citești rezumatele și dacă se poate să înveți comentariile (tema și viziunea și caracterizarea de personaj). Dacă nu le poți retine, citestele de câteva ori, și înainte cu câteva zile de examene. Tu din acea operă nu trebuie să știi tot rezumatul, se cer 2 motive/scene/secvențe semnificative din operă și să le argumentezi. Decât nu știi exact ce o să pice și e prea mult de învățat, atunci gândește logic... De exemplu anul trecut au picat două arte poetice, concluzia ar fi că anul acesta tot o poezie modernistă/artă poetică ar trebui să pice, sunt 60% șanse să pice, asta au spus și profesorii. Învață le pe astea mai întâi și celai bine, ce s-a dat anul trecut sau mai in urmă, învață mai puțin. Succes!
Merită să citești cărțile sau să știi despre ce e vorba în fiecare și ce fel de operă e, dar nu să înveți comentariile.
Dacă știi ce fel de operă e fiecare, știi pe care trebuie să o scrii în cazul în care ai o cerință de genul faceti un eseu despre bla bla...al unui roman al experientei studiat", de exemplu.
Ai stabilit ce trebuie să scrii, începi cu niste date despre autor, ce stii tu despre el, descrii semnificatia titlului, tema și povestești tu ce îți amintești din el. Te mai uiți și ce scrie ca trebuie sa cuprinda (sub cerinta de la subiectul III) și aia e.
Nu trebuie să iei punctaj maxim, doar să iei ceva.
Subiectele nu sunt făcute pentru genii. Poți să treci ușor.
Cât despre admiterea la facultate, îți sugerez să mergi exact unde îți place, ca să nu ți se pară inutile informatiile pe care le inveti acolo si sa poti sa treci la buget cat mai repede, in cazul in care ai o nota mica la bac.
Ai permis de conducere? Te-ai dus sa dai sala cand acasă faceai 12 puncte? Cred că nu.
Pune-te și fă variante până când faci subiectul 1 cât poti tu de perfect. Și la subiectul 3, macar stabileste despre ce opera trebuie sa scrii la toate variantele pe care le faci.
Ioan489 întreabă: