Știu ce spui, și e corect, de-aia eu nu am ales să stau în RO.
Dar nu e vina țării.
E doar vina celor care votează, de avem doar "impotenți" în fruntea țării.
Iar dacă va fi nevoie să mergi la război să-ți "aperi țara", va fi doar pentru a mai avea un acoperiș al tău deasupra capului și un loc unde să dormi.
Daca tu zici ca la privat te ai consulta și îți face și rmn cu 1000 lei...e clar ca nu ai mai dat pe la privat
Te salut,
In primul rand, in caz de razboi nu ii aperi pe cei corupti, te aperi in primul rand pe tine, familia si prietenii. Pentru ca tu poate ai putea sa fugi din calea razboiului, ti-ai permite sa iti iei familia cu tine, dar rudele tale, prietenii tai, parintii tai ar ramane in mijlocul razboiului. Pentru ca, sa fim seriosi, nu ii poti lua pe toti cu tine. De fapt, nici nu trebuie sa fugi, e de-ajuns doar sa te predai, inveti si rusa cu un drum, si o sa simti iar cum a fost inainte de '89.
Legat de sistemul medical, sa stii ca nu e tocmai un lux nici in celelalte tari. Si nici in celelalte tari asigurarea de sanatate nu acopera in totalitate costurile medicale. Acei 4000 de euro care ii dai pe operatie, ii dai si aici la un spital privat, nu e nevoie sa te deplasezi pana in Austria.
Iar la partea de business, ca administrator a doua firme iti spun ca nu dureaza 2 ani sa iti faci o firma, dureaza exact 3 zile.
Depui denumirea firmei cu actul constitutiv si codurile CAEN, iar in 2-3 zile esti programat pentru ridicarea certificatului de functionare. Aici nu vorbesc de coduri CAEN exceptionale. Pentru ca acele coduri necesita, intr-adevar, o verificare amanuntita. Ca de exemplu, ar fi ciudat sa iti poti deschide un IFN in 15 minute, nu crezi?!
Ba as fi curios daca in tara respectiva pe care o precizezi se poate face acest lucru, ca asa am si rezolvat de-un business foarte profitabil. In 15 minute am deschis un IFN si ma pun sa jegmanesc lumea de bani.
Parerea mea personala e ca ar trebui sa lasi frustratile astea comuniste, sa te intereseze mai putin care in cat timp isi face un business sau cat asteapta pentru un RMN, si sa te pui sa faci ceva in primul rand pentru tine, sa evoluezi, ca mai apoi sa nu te plangi cand o sa ai de asteptat 6 luni dupa un RMN, ci sa iti permiti sa il faci in ziua urmatoare.
P. S. : Si in Romania se face RMN de pe o zi pe alta, doar ca trebuie sa platesti.
Invatati ca orice lucru costa. Asigurarile de sanatate sunt oferite cu titlu de beneficiu de baza. Dar asta nu inseamna ca o sa fi primul pe listele de asteptare. Sau poate ar trebui adoptata legea ca in America, unde platesti pana si transportul cu ambulanta chiar daca esti asigurat.
Peste tot doar frustrati, dar tocmai aia frustrati raman cu frustrarile si nu fac nimic, pentru ca, in loc sa se gandeasca ce sa faca cu viata lor, se gandesc toata ziua la ce face vecinu', ce face statul, ce face X si cum se comporta Y.
Tara mea ar fi daca mi-ar da și mie 4 lingouri de aur că are
Daca nu îmi dă atunci de ce sa fie țara mea?
Iar cat despre familia mea fiecare să aibă grijă de el!
Tara asta are au daca e a mea înseamnă că și o parte din aur este al meu
Eu vreau aurul care mi-ar cuvine daca e tara mea
Tocmai, ai dreptate. Tara are aur, este patrimoniul tarii. In functie de cat aur are, atatia bani poate sa produca. Iar o parte din banii respectivi (adica particica aceea de aur despre care vorbesti tu) o primesti tu sub forma de alocatie/salariu/pensie.
anonim_4396 întreabă:
WallzRUp întreabă: