SoftCristi
| SoftCristi a întrebat:

Pentru crestini:
- In biserica stam cu fata la altar, spre rasarit.
- Seara facem cruce cu fata la altar.
Te afli pe o strada, in stanga ta este biserica, altarul mai exact, iar in partea dreapta a ta este rasaritul. Te afli oarecum intre altar si rasarit.
Cu fata catre ce faci cruce?

11 răspunsuri:
leonardk
| leonardk a răspuns:

Prietene, daca crezi in existenta Lui poti face cruce cu fata catre oriunde pentru ca El este pretutindeni. Eu m-as inchina cu fata catre biserica in situatia data de tine. Important ar fi unde iti este indreptat gandul, cand te inchini si nu locul unde iti este indreptata fata.

| whitehair a răspuns:

Simplu! Intri in biserica si te inchini in fata altarului!

| ~kostynela~ a răspuns:

Face cruce spre bisericawinking
cred...nu am fost pusa in aceasta dilema... dar ca sa nu gresesti faci de 2 ori cruce:si spre biserica si spre rasaritwinking

| Cristinica_5510 a răspuns:

Stau dreapta, nu ma intorc deloc. Pentru ca ce ai in suflet conteaza nu directia.Eu asa cred.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiu ca trebuie sa te rogi cu fata spre rasaritthinking eu asa fac...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fac doua cruci. Una catre altar, alta catre rasarit. smug

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faci cruce cu fata catre biserica si apoi spre rasarit! Si cand treci pe langa Troita la fel!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te dai cu capu` de pamant, si zici: -Doamne, iarata-ma ca`s pacatos...nu m-am inchinat unde trebuie!winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Credinta din sufletul nostru este ceva unic pentru fiecare, eu nu ma inchin pe strada, sunt multi ipocriti care se inchina si spre altar si spre rasarit, dar uita de credinta.

| emaligia a răspuns:

Pai daca altarul e intotdeauna la rasarit si mai exact la est, situatia spusa de tine nu exista

| fefe_3040 a răspuns:

Rasarit!