Haine comode si adaptate climei de acolo, interesati-va in primul rand cum va fi vremea.
In al doilea rand o trusa medicala din care sa nu lipseasca bandajul, dezinfectantul, antiemetice, antidiareice, paracetamol, analgezice si medicamentele corespunzatoare fiecarei persoane in functie de starea sanatatii acestuia.Banuiesc insa ca sunteti tineri si nu sunt probleme mari.
Aparat foto neaparat si te sfatuiesc sa faci cat mai multe poze, sunt amintiri minunate pe care o sa le retraiesti ori de cate ori vei privi imaginile.Vacanta placuta si distractie frumoasa! Asteptam impresii dupa calatorie!
Harti rutiere si turistice
Lada frigorifica: pentru sucuri si gustari, servetele umede si uscate
Coarba, roata de rezerva, kit pentru drum lung (+ inainte de plecare verifica bine masina si nu pleca cu probleme)
Trebuie sa va interesati foarte bine de unde puteti baga benzina/motorina buna (si la noi mai exista benzinarii care in pacalesc pe straini, gen: OMV / ONV etc.
De asemenea sa va interesati care sunt regulile de circulatie de pe unde treceti voi, asa nu riscati sa fiti opriti de politie.
Pastile: aspirina, algocalmin, fervex, imodium etc
Un card de urgenta, in caz ca ramai fara bani (intr-o luna nu se stie ce se poate intampla)
Asigurare medicala (eu am avut nevoie de doctor si nu am platit nimic, insa daca nu vei avea asigurare vei scoate multi bani din buzunar)
Un dictionar de conversatie (daca ai nevoie)
Sa iti activezi roaming-ul inainte sa iesi din tara (eu am uitat intr-un an )
Pasaport, buletin, actele masinii
Despre bagaje, tu stii cel mai bine ce si cum; plus ca depinde ce servicii ai la hotel, sau daca ai pe cineva acolo e alta poveste. Iti poti lua mai putine haine si iti speli acolo (daca ai masina de spalat). Oricum o sa mai faceti shopping, banuiesc, si trebuie sa lasati loc si pentru achizitiile noi.
Drum bun si concediu placut!
Personal eu as lua, in primul rind, pentru igiena personala, haine de schimb dar nu prea multe iar daca ai vreun joc preferat e bun si ala. Mincare...hmmm, nu stiu, sa ai doar pina la granita Romaniei si un pic dupa pentru ca dupa granita gasesti mincare. Ceva asemanator (doar ca a fost pentru mai mult timp) am patit si eu si au fost haine pe care nici macar nu le-am scos din valiza iar mincarea am aruncat-o (in afara de conserve) cind am ajuns la destinatie (Germania; am fost la specializare ca nu aveam eu bani in acea perioada sa-mi permit asa ceva, nu ca acum as avea, dar acu e alceva). Te-am ametit, nu-i asa? Bine, cam asta as lua eu. Drum bun si distractie placuta!