anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru voi a fi român înseamnă ceva? Ce înseamnă? Ce reprezintă această identitate națională?

42 răspunsuri:
| GraniniCuPiersica a răspuns:

Sunt mândru ca sunt născut in România pentru mine înseamnă totul

| Mariusflorescu a răspuns:

Mafie, coruptie, individualism, fițe, manele, analfabetism functional cat cuprinde etc

| Meme10Meme a răspuns (pentru Mariusflorescu):

Si totusi esti roman=]]]]]]]]] Asa iti insulti singur nationalitatea. Nu generaliza, te rog.

| Mariusflorescu a răspuns (pentru Meme10Meme):

N-are nimic ca mi-o insult. Si-asa, nici nu pierd dar nici nu castig ceva

| Meme10Meme a răspuns:

Da, sunt foarte mandru de faptul ca sunt roman. Sunt mandru de stramosii nostri care si-au dat viata pe front pentru reintregirea neamului romanesc. Sa ii ignori pe oamenii care zic ca suntem un neam de prosti[nici nu se pot numi romani], doar generalizeaza.

Nu degeaba am ajuns asa, nu mai gasesti patrioti in Romania.

Dar mereu am fost asa, domnule. Nu va suparati! happy

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mai întâi naționalitatea română inseamnă pentreu mine limba maternă, adică acea limbă pe care am învâșat-o în familie. Astfel din punct de vedere al limbii fac parte din grupul celor care au limba maternă română. Prin aceasta mă definesc, delimitez de cei care au altă nașionalitate. Aceasta este deosebită de cetâțenie. Prin cetățenie mă identific cu cei ce sunt cetâțeni ai acestei țări în care m-am născut și locuiesc.

Atunci de ce nu pleci din tara asta?

| raMLesS a răspuns (pentru Meme10Meme):

"Si totusi esti roman=]]]]]]]]] Asa iti insulti singur nationalitatea. Nu generaliza, te rog"
Si-o insulta pe buna dreptate, cand peste 80% din tara e asa, asta nu mai e generalizare.
N-am cu ce sa ma mandresc ca sunt român, pur si simplu aici s-a întâmplat sa ma nasc.
E de apreciat ce au facut stramosii nostri si ce batalii au purtat, dar e de plâns când te uiti la ce a facut statul si ce s-a ales de tara asta.
As fi preferat sa ma nasc in USA de exemplu, Finlanda sau o tara mai civilizata decat asta.

Am sa plec, domnule, cat de curand.

Si o sa votezi?

Nu mai votez!

OK, poti sa te muti[zici ca sunt Ceausescu].

Mai raman nitel, domnule.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu înseamnă nimic, doar o simplă cetățenie. Nu mă mândresc dar nici nu mi-e rușine să fiu româncă.

| Meme10Meme a răspuns (pentru raMLesS):

Asta este din cauza educatiei proaste[si din cauza politicienilor corupti si prosti]. Tara asta are atatea bogatii incat ar fi pacat s-o laasam asa. Daca tineretul nu incearca sa lupte pentru bunastarea si prosperitatea acestei tari normal ca ajungem prost. In USA este cam la fel, doar ca este foarte puternica si bogata. Multi americani sunt obezi si multi sunt someri [cca 10 milioane]. Si mai au si datorii la banci. Cica daca ai 10 lei [sau pe acolo] si nu ai datorii esti mai bogat decat 75%dintre americani... Tara cu cel mai bun trai ar fi Elvetia, parerea mea. Eu zic ca trebuie sa ne trezim si sa luptam pentru tara noastra. Ea are zacaminte in valoare de trilioane de EURO si noi le lasam acolo. Avem si un potential turistic foarte mare cu care am putea genera miliarde de EURO pe an si noi nu facem nimic. Si mai are un potential agrar imens. Eu zic ca ar trebui sa fim in top 10 dpdv economic.

Nu sunt domn, sunt tovaras.=]]]

| raMLesS a răspuns (pentru Meme10Meme):

Acolo e un stil de viata sa ai datorii.
Esti mai bogat in sensul ca nu ai datorii, dar cand vine ziua de salariu, cel mai prost platit de acolo ia de 3 ori cat ia un roman aici laughing
Ca sa schimbam ceva, tinerii astia ar insemna sa isi sacrifice tineretea pentru urmatoarele generatii, care si ele o sa-si sacrifice tineretea, dureaza pana scapam de jegurile astea comuniste si de coruptie.
De ce sa fac asta? Nu mai bine plec intr-o tara cu blocuri cat un munte si sa iau totul de-a gata? Cand am fost in Dubai am zis ca sunt pe alta planeta laughing
Numai sa vezi Burj Khalifa, e imensa constructia omule, si gandeste-te ca a fost terminata acum vreo 12 ani.
Noi ce naiba avem? Catedrala bantuirii? Din 2010 tot se construieste la ea si n-am terminat-o inca laughing) Vai de capul nostru.

| Meme10Meme a răspuns (pentru raMLesS):

Am fost si eu la Burj Khalifa si recunosc ca este uimitor. Si Dubaiul si Quatarul erau niste tari nenorocite, cum este si Romania acum. Dar ele au profitat de petrolul si uite unde au ajuns. O sa moara pana la urma batranii care voteazahotii, stai calm. Si dupa cum am zis, noi trebuie sa profitam de resursele noastre. Nu ar fi mai bine sa traiesti in tara ta? Dar trebuie sa o modernizam si sa o dezvoltam.

| StrongHeart a răspuns:

Stiu ca Romania e o tara cu nenumarate parti negative, dar eu unul ma simt legat de pamantul de aici.Adica poti sa o iubesti sau sa o urasti, dar tara asta te-a crescut si pe tine si pe mine si pe foarte multi.Asa greu cum spunem ca este,in alte parti e mai bine,in alte parti e mai rau,asta e viata.
Pe langa asta limba pe care o vorbesti te leaga automat de ceilalti,sunt expresii pe care oricat ai incerca sa i le traduci unui strain nu le-ar prinde si nu le-ar intelege in acelasi fel cum le-ar intelege un compatriot.
Avem o tara foarte frumoasa,in ciuda a ce spun foarte multi,probabil ca nu au avut timp sa calatoreasca prin tara sa cunoasca oameni noi,nu totul se limiteaza la ce vezi tu pe strada la tine in cartier,sunt locuri de vizitat si la noi,sunt peisaje care ii lasa pe straini masca,printul Charles de exemplu e fascinat de tara noastra,probabil cand te obisnuiesti cu un lucru si il compari mereu cu altceva,de exemplu cu statele unite,atunci,da, incepi sa te departezi de legatura asta pe care toti ar trebui sa o avem pentru ca mori dupa capra vecinului si ti se pare ca-s catei cu covrigi in coada peste tot acolo.
Eu nu sunt frustrat ca tara noastra e mai inapoiata, de bine de rau, merg linistit pe strada si nu ma simt chiar urmarit peste tot, ceea ce multi din Occident deja nu mai pot spune.
Sunt oameni care inca pastreaza traditiile de sute de ani si nu cred ca e un lucru rau.
O sa ne para rau si o sa ne fie dor de lucrurile astea daca vor disparea.

| relian a răspuns (pentru Meme10Meme):

Care resurse omule,alea sau dus de multa vremelaughing daca avesm resurse stai tu linistit ca le vindeau astia,nu mai furau bani de la buget,deci vorbesti din carti sau din povesti.
Or sa moara batranii spui tu si o sa fie totul bine.Te inseli amarnic,au murit sute de generatii si tot pe loc sintem,deci despre ce anume vorbim aici?
Am vazut tinerii astia,fete tinere,barbati tineri indoctrinati relgios,deci aia batranii dupa ce,sor duce,stai tu linistit ca au cine le lua locu,deci vom avea non stop baranii laughing care asteptam sa se duca,asa am fost de sute,de mii de ani,tot am asteptat sa moara aia raii laughing
Porblema in RO este mentalitatea populatiei,nu batranii,nu altceva,daca te nasti acolo vrei nu vrei devii parte,te modelezi dupa sistemul ala,vei avea mentalitatea ai.
Zic asta din experienta,si eu la fel gandeam cand locuiam in RO,dupa ce am plecat militar laughing gata am vazut si alte laturi ale omenirii asteia,am vazut si alti oamenii cum gandesc,ce fac si etc.
Am vazut ai bagat din top despre americani laughing vai de mine ce eram eu impotriva astora cand locuiam in RO mai rau ca tine,dar informatiile le aveam si eu cam tot de pe unde le ai si tu,deci totul este o minciuna,este fals.
Spui amemricanii is datori,Ok tu ce ai prefera,sai traiesti o viata,sa muncesti,sa incepi de tanar sa faci o casa si cand ajungi deja batran sa o termini si sa nu fii dator,apoi dai coltu,asta vrei?
E ok daca asta vrei e alegerea ta,dar americanii devin datori cum spui tu,au casa pe loc,sau in anul ala,deci se bucura de o casa,de o masina cat is tineri,sau cand e sa te bucuri,apoi pana la batranete dau ei datoria laughing dar au unde sta,au cu ce merge,au ce manca.

Deci cum este mai bine? Stiu romanii care au ajuns batrani si casa tot n-a fost gata,pur si simplu pentru ca aveau venit mic,nu aveau oamenii cu ce sa faca,apoi au murit si casa tot neterminata, au murit tot intr-un bordei.
Sint someri in America spui tu? Dar tu stii cei ala un somer, intreb asa ca idee, multi nu stiu ces aia someri, tu daca stii spune si noua sa vedem daca intr-adevar stii.
Someri sunt si in Elevetia si oriunde in lumea asta, asa ca o paranteza.Omeni obezi sunt peste tot,in america spui tu is mai multi,or fi daca zici.
Tara cu cel mai bun trai ar fi Elvetia,asta dupa cine, tot dupa ce crezi tu? Eu vad aici in ameerica oameni din toata lumea care vor sa vina aici, si din elveztia, si din Germania, din japonia de peste tot, de ce or veni aici sa fie datori habar nu am laughing probabil sor fi saturat la ei de bine.

Ok sa iti zic si ce este ala somer.Somerul este persoana care si-a pierdut locul de munca,locul de munca la care lucra o anume meserie.
Deci acel om daca is pierde acel loc de munca cu o meserie anume si nu mai gaseste exact acel post sau cum sa-i zic sa lucreze in acea meserie este somer,desi cand il dau aia afara sau cand is pierde jobu,i se da somaj,deci aia is someri,dar i se da somaj o perioada in care el trebuie sa caute i alta parte.
Normal ar fi ca el sa gaseasca job la fel pe meseria ce o are,daca nu gaseste i se prelungeste somaju,daca tot nu gaseste i se da bani sa faca o alta scoala,o recalificare laughing deci dupa cum observi somaju asta nu-i gata nu sunt locuri de munca.
Asa de exemplu este inginer mais tiu eu de care,nu mai sunt joburi ca alea,dar de munca in amemrica este balamuc,aici si daca nu stii absolut nimic si tot gasesti job,stai la usa la markt si saluti clientii,serios vorbesc,sunt astfel de joburi pe aici,,sau rupi bilete la film laughing
Du-te in Franta sa vezi someri la greu laughing oriunde sunt someri, deci chestia asta cu somatu si mai ales in america aia e propaganda.
Aici is joburi balamuc, ai pierdut jobu de la restaurant, nu-i nimic gasesti altceva de facut, aici nu te intreaba nimeni ce scoala ai la munci de genul asta, te inreaba doara ce stii sa faci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru relian):

De acord la treaba cu resursele. Da, avem, dar nu figurăm în topuri. Avem o cantitate medie. Iar țările cu mai puține resurse decât noi(care sunt destule în Europa, cele fara ieșire la mare sau fără munți etc.) s-au ocupat să ia resursele din Africa sau din America în perioada colonizării happy De aia deși pe hârtie stăm mai bine la cantitatea de petrol, fier, sare sau așa mai departe, în realitate nu e chiar așa. Deoarece noi tot ce avem e al nostru, n-am luat de la alții. Și e lucru știut că fără puțin furat e greu s-ajungi bogat. Cât despre SUA, nu prea înțeleg comparația cu România. Adică nu-i văd sensul. Numai economia statului California e la egal cu Marea Britanie, care e în top 3 în Europa. România ca și economie face cât Maryland și Hawaii. Adică un stat mic și niște insule. Aia ar fi o comparație corectă. Nicio țară Europeană nu se poate compara cu SUA, decât poate cu un stat din SUA. Sau cel mai bine ar fi să ne comparăm cu țările Europene, Ukraina, Bulgaria, Polonia, Slovenia etc.
Credeam și eu cândva în visul american, având rude care s-au mutat acolo. Văzusem un videoclip cu casa unchiului meu cu 2 etaje, 4 dormitoare, cu o curte destul de mare, gazonul tuns, o pădure lângă și am zis wow, ce frumoasă e America. Până am aflat că nici în ziua de azi nu a plătit mai nimic din ce are, că la inceput de drum era să se sinucidă deoarece dacă acum e cum e, vă dați seama pe vremea aia înainte de revoluție, cum era cu rasismul și lucrurile astea. Nu e ușor să îți clădești o viață acolo. E drept, în ziua de azi poți învăța engleza de pe internet și să te muți direct cunoscând limba, sau te poți informa de costuri în diferite state, de joburi, iar comunitățile de români sunt deja destul de mari. Deci da, din acest punct de vedere avem un mare privilegiu față de cei care inainte se mutau practic în necunoștință completă, doar după un "vis" la modul literalmente. Sunt multe oportunități, dar și multă competiție, si dacă nu ai vreo idee genială sau o obsesie pentru a fi mai bun, vei ajunge doar un sărac al unei țări bogate. Pentru majoritatea oamenilor mutatul în America nu le-ar aduce ceva ce România nu ar putea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru raMLesS):

Nu cred că a fi ca Dubai ar trebui să fie scopul nostru. Arhitectura și structura urbană se fac după multe criterii. În primul rând, UAE este o țară mică, de aceea se fac blocuri uriașe, dacă ar face case nu ar încăpea nici 2-3 mil oameni. Așa că se extind pe verticală, fiindcă-și permit și fiindcă e cerere mare.
Cred că ce ar trebui noi să facem e să restituim clădirile istorice din perioada interbelică. România să fie România, Dubaiul Dubai și New Yorkul New York.
"cel mai prost platit de acolo ia de 3 ori cat ia un roman aici" da, și costul vieții nu e tot de 3 ori mai mare?
Da, salariile din România sunt ridicol de mici, dar adevărul e că cu 2000 lei îți poți duce viața, nu ești la limita subzistenței. Cu ăștia 2000 lei în SUA reziști o săptămână.

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

Mancarea e ieftina in USA.
Cum reusesti tu sa traiesti cu 2000 de lei?
Daca stai in chirie si ai si masina, cu ce ramai? Ai de platit mancare, facturi, detergenti, etc, etc... Numai chiria e vreo 1.000 de lei

| Meme10Meme a răspuns (pentru relian):

Avem 6000 de tone de AUR in zacaminte... Resursele noastre valoreaza trilioane de EURO...Aici ai zis o prostie. Da, este o problema cu mentalitatea, dar se poate rezolva cu educatia. Daca urasti tara asta asa de mult iti recomand sa pleci si sa nu te mai intorci. Stiai ca in SUA sunt 10 milioane de someri, nu? Stiai ca in SUA 40% dintre adulti sunt obezi, nu? Stiai ca au fost la un moment dat cheltuiti 1, 72 de trilioane de dollari pentru asistenta lor medicala, nu? Da, obezi sunt in fiecare tara, dar nu in procentaje asa de mari cum este in SUA. Si faptul ca peste 50% dintre americani au datorii la banca este de asemenea un lucru negativ. Multi oameni se duc in SUA sa se imbogateasca, recunosc. Si imigrantii care vin acolo sunt din tari mult mai proaste din punct de vedere al traiului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru raMLesS):

Dacă ai 2000 lei salariu probabil nu te înhami la avea o mașina.

| Meme10Meme a răspuns (pentru anonim_4396):

In Europa nu exista zgarie-nori ca in SUA sau EAU pentru ca a vrut sa-si pastreze arhitectura traditionala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Meme10Meme):

Da.

| DonEduardo a răspuns:

Nu.