Unii au de la excesul de grasimi si cand mananca carbo in paralel. Insulina urca ca sa scoata glucoza din sange, si atunci grasimile sunt vazute mai ca lumea de ficat, si saracu zice "BEi, ce draci mi-ai dat aci?".
Altii nu au.
Si la toxiinfectie alimentara cum zice calin.
Eu de exemplu am avut de mai multe ori cand mancam multa Nutela cu paine, a cazut glicemia la 66 la cam 2 ore de la masa (f mica fata de normal, pentru ca nu se terminasera de metabolizat carbo mancati, trebuia sa fie doar sub 140), a bagat pancreasu insulina prea multa si imi venea sa dau afara! Grasimea din nutela, nu imi mai trebuia nutela 100 ani, asa simteam, satietate exagerata.
Iar pana atunci parca mai voiam sa mananc, nu ma saturasem totusi, haha.
Sa vezi, daca iti vine de la mesele cu carbo mai multi, daca nu, nu e asta la tine.
Cel mai clasic exemplu este apa KIOARA calda
insa sunt alimente la care efectiv se tine cont de treaba asta, cum ar fi varza calita care se serveste traditional cu ardei iute, sau pestele care se serveste cu lamaie sau mujdei de usturoi
poti sa mananci ceva acru ca sa compensezi, iar cea mai acra bautura este... ei bine, COLA!
NO SHlT, am vazut documentar cu un aparat care masura cat de acra e o substanta, si cola a fost top of the top, mai acra decat sucul de lamaie, insa din cauza ca e indulcita bine, nu se simte
Depinde, poate ai intoleranta la ceva sau poate era stricat si ai facut toxi-infectie alimentara
MadaAwwr întreabă: