Ideal ar fi sa avem tot timpul o gandire si o atitudine optimista si realista, acestea fiind elementele ce-l caracterizeaza pe un invingator.
Din pacate insa, viata ne pune de multe ori in situatii dificile, cand pesimismul pune stapanire pe noi, chiar daca nu vrem.De aceea trebuie sa avem vointa de a lupta, pentru a redevenii cel putin realisti daca nu si optimisti.
Sa fii o persoana realista si optimista in aceeasi timp.
Realist ca sa poti lua mereu decizii corecte, iar optimist ca sa vezi mereu partea mai frumoasa a vietii.
Realist, cu ceva nuante de pesimist. Einstein, parca, zicea, ca atunci cand esti pesimist, neavand asteptari prea mari, traiesti o viata foarte echilibrata, la nivel mental.Si avea dreptate.Pesimismul,cum te face prin definitie sa vezi partea mai nasoala a lucrurilor, te face moderat, si, in timp, realist, pentru ca, sa nu fim ipocriti, negativismul bate net pozitivismul, in societatea actuala, si in cazul multor oameni.Realismul te mentine ancorat in rationat, dar nu strica deloc pesimism in anumite situatii, desi iti poate scadea moralul si self-esteem-ul(nu de putine ori), dar macar te aduce cu picioarele pe Pamant, si te opreste din visare cretino-reverioasa adolescentina.
Pesimistul vede intr-un tunel intunericul.
Optimistul vede lumina de la capatul lui.
Realistul vede luminile trenului care vine.
Mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe sine.
Uneori se asociază realismul cu pesimismul, pentru ca realitatea este mai "gri". Eu cred că e o mare porcarie. A fi realist nu înseamnă că eşti pesimist, dar nici nu eşti un optimist convins. Mereu mi s-a spus că sunt pesimista, pentru că am gândit foarte realist.
Este bine sa fii realist, dar si optimist. E mai bine pentru psihicul tau daca esti optimist.
Eu consider ca daca esti tanar, ti- se portiveste optimist, daca te intreaba cineva,, hai vi la o cafea?'' si tu zici repede da,, iar daca esti mai in varsta ti se portiveste realist, deoarece nu mai ai chef nici de glume, viata-i monotona
anonim_4396 întreabă: