| maria22082 a întrebat:

"Piata este un centru vital al economiei"-ce ati putea argumenta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Piaţa este reprezentată de toţi clienţii potenţiali care au capacitatea de a se angaja într-o relaţie de schimb pentru satisfacerea unei nevoi sau dorinţe.
Orice consumator este suveran, adică el hotărăşte de unde, când şi în ce cantitate achiziţionează anumite produse. Astfel, piaţa este mediu vital, pentru că este centrul tuturor activităţilor comerciale. Fără existenţa pieţei nu se pot presta activităţi de vânzare, cumpărare, schimb.

5 răspunsuri:
| Konata a răspuns:

Pai poti lua niste detalii despre piata. Poti spune ca la piata merge multa lume si acolo se vind lucruri mai ieftine si de calitate.
Succes!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Konata):

Produse de calitate în piaţă? laughing
Evident că nu se referea la piaţa de unde cumperi morcovi sau tenişi chinezeşti din carton...

| Konata a răspuns (pentru anonim_4396):

In piata nu se vand numai legume. Sunt si Hale in care merge toata lumea, acolo gasesti de toate.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Konata):

Ai auzit vreodată de afirmaţia " albumul trupei va apărea pe piaţă luna viitoare"? Crezi că e vorba de chioşcul cu CD-uri şi casete cu manele de lângă standul cu vinete?
Tipa care a pus întrebarea se referă la piața aia care reprezintă o totalitate a relațiilor de schimb de mărfuri; la termenul de "piaţă" folosit în economie.
De exemplu, un mall face parte din piaţă, ca oricare alt spaţiu comercial.

| Konata a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci bravo tie ca ai raspuns bine laughing Si da, am auzit insa eu nu m-am referit doar la piata ''de lugume'' laughing