Sunt uimit ca a mai observat cineva asta. Probabil ca, așa cum ai spus și tu, nu e o persoana care simte aceeași admiratie ca tine, pentru ca nu e capabilă. Pe lângă faptul ca probabil ca a trecut prin multe dureri, și gânduri grele...nu a fost capabilă sa își formeze propria personalitate, care implică si empatia. Nu ai cum sa nu fi macar puțin empatic. Măcar ca te gândești "bai, asta e o un om de nota 10, trebuie sa il respect". Și ar mai fi al doilea lucru, si anume faptul ca le dai prea mult dintr-o data. Un om neapreciat de alții, nu trebuie nici tratat asa, exagerat de frumos. In general, chiar si la animale, trebuie sa le oferi atât cât merita, iar recompensa o va primi abia după ce face ceva bine. In fine, tocmai de-aia si se crează acolo o eroare, pentru ca mulți încearcă sa admire fals o persoana doar ca aceasta sa se simtă mai bine...nu! O persoana ar trebui sa fie tratată cu seriozitate si cum trebuie, nu cu multă afecțiune si empatie dintr-o data. Dacă tu ești singurul om care o trateaza asa pe persoana asta, te vede ca pe singurul prost care o admira orice ar face. Și revenim la vorba aia veche si întotdeauna adevărată: esti bun, esti luat de prost.
Admiratia are o baza subiectiv-obiectiva si atunci,posibil sa nu fie intotdeauna reciproca,iar cand nu e reciproca sunt doua variante...
Prima are legatura cu parerea buna pe care o are fiecare despre propria persoana. Daca mai are parte si de un low IQ,admiratia cuiva ii confirma aceasta parere buna si intervine superficialitatea,aroganta,devine brusc "cineva",ti-e cunoscut scenariul,nu?
A doua este exact opusul. Exista persoane care au o modestie implantata si pe care admiratia ii blocheaza si-i face sa se ascunda,fug de faima si recunoastere,simt ca le complica viata.
In ambele cazuri persoana admirata va avea un comportament cel putin si aproximativ bizar!
Cand admiri un star, o persoana faimoasa, accepti din start ca nu exista reciprocitate, il admiri and that's all.Dar imediat cum cobori printre pamanteni, printre persoanele rutinei zilnice, admiratia iti poate aduce destule dezamagiri.Sau nu!♥
"Poate ați întâlnit și voi persoane de genul."
De ce GEN?
Ai uitat sa termini fraza
De genul Jassminei. Cea mai iubită dintre pământeni(i). De pe TPU.
E din cauza caracterului infect, atata tot, si a prostiei.
Si normal ca admiratia nu e reciproca, adica admiratul nu e musai sa admire pe admirator.
Intrebarea "Adică persoana admirată nu simte aceași admirație și stimă față de persoană care o/îl admiră?" nu are sens, ca e logic ca asa este, ca daca si admiratul admira admiratorul, se purta frumos.
E intrebare recomandata ca este o intrebare buna de viata care poate privi pe oricine.
E o chestie care se intampla in mod regulat.
Oamenii tind sa isi doreasca ce nu pot avea si se plictisesc de ce sunt siguri ca pot avea.
E la fel si cand te certi cu cineva si dupa ceva timp te simti vinovat. Daca persoana respectiva iti cere scuze, nu te bucuri si profiti de moment sa o faci si tu, ci te prefaci suparat in continuare, ca sa mai primesti putina atentie si sa iti mai hranesti putin orgoliul.
Daca e vorba despre mine, nu se aplica, pentru ca nu ma intereseaza nici un fel de admiratie din partea nimanui, deci o sa tratez toate persoanele la fel, oricum, indiferent ca ma plac sau nu.
Da, dacă admirația nu e reciproca cam asa se întâmplă, în plus asa e firea umana ne dorim ce nu putem avea, ce avem deja pare sa nu mai aibă aceeași valoare
Nu are nicio legătură cu întrebarea.
E pusă la modul general.
Pai ala care e arogant cu admiratorul, este arogant la general de fapt, asa era de dinainte.
De unde ti-a venit in minte sa pui intrebarea asta? De unde stii ca admiratul e arogant cu admiratorul? Unde ai vazut asta? Ca altfel nu iti venea in minte intrebarea, daca nu stiai clar de undeva, sau nu patisei tu asta.
Am întâlnit n cazuri, inclusiv printre vedete.
De exemplu, o vedetă admiră pe o alta dar cea din urmă nu o admiră pe cea dintâi.
Dacă nu ar fi arogant, nu ar mai avea farmec.
Da, pai de multe ori e asa, admiratul nu admira admiratorul.
Ptr putini nu are farmec daca nu e arogant, majoritatea oamenilor dispretuiesc arogantii si nu ii vad deloc cu farmec, ci cu caracter prost.
Ptr ca aroganta oricat de fina e, e desconsiderare, sfidare fata de oameni, seniment fals de superioritate, zic fals, ca unu superior cu adevarat nu e arogant, ca fiind superior e si destept.
Nu stiu cum sa incep, dar cred ca schema asta este un incept.
Acel om nu are vitutea JUSTITIEI. Doar cel care are aceasta virtute stie sa faca ceea ce este drept (are un centru, reper, lumina, etc). Freud vorbeste despre simbolul tatalui.
Daca omul nu intelege ca are nevoie de un Rege atat pentru el cat si pentru tara, nu intelege virtutea justitiei.
Doar cand accepta si iubeste acele norme si legi de convietuire poate sa inteleaga incalcare dreptului, justitiei, aidos, hybris, inocenta, etc. Iar aceasta justitie are atat CAP, Rege( Hristos) cat si thymos care implinesc justitia, dreptatea, binele, ordinea, etc. Platon face analogia aceasta in cartea Republica.
Eu recomand carti despre Istoria justitiei, dreptului, pentru ca doar asa putem intelege nevoia de un rege si virtutea justitiei ceruta de Iisus. Eu citesc dar nu pot sa dau nume. Fara aceasta conducere omul poate fi invins atat in interiorul lui cat si ca tara. Daca El spune sa nu comitem acte impure- implinim noi aceasta lege? Facem justitie? o iubim? sau ne invinge pasiunea?
Deci este important sa cititi despre drept si justitie, pentru ca doar asa putem intelege ce insemna conducerea lui Iisus, ce insemna ca este Rege, libertatea, tirania, cum se dergardeaza, asfixiaza, pierde, incalca, etc. Deci recomand o carte despre Isoria Dreptului pentru cine vrea sa creasca in virtutea justitei. Pacea vine atat in interior cat si in exterior cand se intelege lucrurile despre regi, conducere, justitie, drepturi, etc., pentru ca acestea pot fi atacate asa cum observi tu.
Nu am timp sa fac un comentariu asa bine, dar sper ca se intelege importanta pentru inceput. Este bine sa ne intreban de ce in fiecare tara este nevoie de un rege, justitie, conducere? Cum a luat origine inca din Egipt si de ce? Atunci o sa intelegen importanta virtutii justitiei si cum face ea ordine, dreptate si pace atat in interiorul nostru cat si in tara.
Orgoliu.
aroganță
mândrie
Trufie
E okay să admiri o persoană pentru ceva bun. Nu e okay să tratezi acea persoană ca pe perfecțiunea perfecta, cu toții avem defecte!
E greu de la o anumită vîrstă, trebuie sa fii sigură ca asta(raspunsul), va veni cu vîrsta, cu experienta de viata.De spus si scris rapid si la obiect, e usor si superficial.De obicei...la oamenii fara valoare si educatie de viata, răspunsul pentru problema ta...este inclus intr-un proverb; Dacă-i dai prostului şi îngîmfatului un deget, el îţi ia toată mîna! Acum tu fă ce vrei la un anumit moment!