| chiftelutacrocanta a întrebat:

Poate fi durerea explicata in cuvinte? Am o durere de masea si nu stiu s-o explic in cuvinte.Ce e durerea, imi ziceti?

2 răspunsuri:
| geronimo11 a răspuns:

Durerea este provocată de cele mai multe ori de excitarea terminaţiilor nervoase sensibile la stimulii dureroşi, prezente în piele şi într-o mai mică măsură în vase, mucoase, oase, tendoane sau organe. Durerea poate fi pulsatilă, batantă, zvâcnitoare (caracteristice unei inflamaţii), ca un fulger (afectare nervoasa), sub forma unei crampe (afectare musculară) sau de colică (afectare viscerală) etc.
O durere intensa poate acapara universul emotional si poate subjuga sistemul nervos facandu-l incapabil sa indeplineasca o alta activitate. In sfarsit, aprecierea intensitatii unei dureri este eminamente variabila; ea depinde de structura emotionala a subiectului care sufera, ceea ce face iluzorie orice tentativa de a stabili un etalon pentru intensitatea stimulului dureros si suferinta.

| T0T a răspuns:

Mereu căutăm comparații ca să explicăm ceea ce nu înțelegem în mod direct. În cazul tău nu e nevoie să o explice cineva în cuvinte căci o înțelegi.