Poti sa intri pe siteuri speciale gen "ce se intampla doctore" si multe aletele... poti sa'i dai app orice fruct(din cate stiu si eu de la surioara mea care are 9 luni)
Daca ai citit cam tot, cum zici, nu mai cere alte sfaturi. Incearca sa faci ce ti-ai propus si sa stii ca nu intotdeauna iti va iesi ca la carte.Nu trebuie sa fii perfectionista.Nu toti copiii accepta din prima alt aliment.Stii... e cam pe incercate! Si daca tot vrei ceva concret, eu am inceput cu banana amestecata cu putin laptic si i-a placut mult, apoi cu piure de cartofi, iar cand faceam supica cu taitei era in stare sa intre cu capicul in farfurie.Deci...mult succes!
Buna mamici si nu numai,
Motivul pentru care am adaugat aceasta intrebare a fost din pura curiozitate pentru a vedea cum au procedat si alte mamici atunci cand au inceput diversificarea! Pas foarte important in viata bebeilor si care trebuie tratat ca atare.
Tin sa mentionez ca noi pana acum nu am avut nici un fel de problema atunci cand am introdus un fruct sau o legume noua in alimentatia fetitei noastre!
Am citit multe carti, reviste, articole pe internet si am discutat cu medicul pediatru... din dorinta de a cunoaste cat mai multe despre acest subiect. Mai jos am enumerat cate ceva din ce am " invatat " eu despre diversificare.
# Nu trebuie sa ne grabim si sa incepem diversificarea prea devreme, astfel ca pentru copiii alimentati exclusiv la san trebuie sa se inceapa dupa 6 luni, la cei care au primit lapte praf in completare sa se inceapa la 5 luni, iar la copiii alimentati artificial se incepe dupa 4 luni.
# Este foarte important ca in sucurile proaspete sau in compoturi sa nu adaugam zahar sau miere (mierea poate transmite Botulism).
# Nu este recomandat sa-i dam bebelusului biscuiti sau cereale care contin gluten, cel putin pana la 6 luni! Nici sarea nu este indicata!
# O regula de aur este sa nu introducem doua alimente simultan, ele trebuie introduce pe rand pentru ca bebele sa se obisnuiasca cu noul gust si mai ales in cazul in care un aliment nou sau un fruct va provoca reactii alergice gen diaree sau orice alt tip de intoleranta se va scoate imediat din alimentatie si trebuie consultat medical pediatru.
#La sfatul medicului pediatru am inceput diversificarea cu suc proaspat de mere (timp de 7 zile, incepand cu o lingurita si crescand treptat doza), apoi suc de portocale, de piersici, mandarine. Dupa ce introducem sucul de fructe putem introduce si sucul de legume, gen morcov, pastarnac etc Eu am inceput sa-I dau fetitei mele suc mare amestecat cu suc de morcovi!
# Pana la 9-10 luni trebuie evitate atat bananele cat si fructele cu seminte, ca de exemplu capsuni, kiwi, zmeura datorita potentialului alergen foarte ridicat cat si datorita faptului ca pot irita colonul bebelusului.
# Noi de la 4 luni papam cereale cu orez si roscove (de la Nestle ) care nu contin nici gluten nici zahar!
# Vom papa si supita de legume!
#Stiu ca pe vremea bunicilor nostri nu existau atatea reguli poate din cauza lipsei de informare dar acum daca tot avem la dispotitie atatea si atatea surse de informare gen reviste, carti, internet, de ce sa nu ne documentam si sa oferim bebelusilor tot ce este mai bun in asa fel incat sa nu le facem mai mult rau decat bine!
# Sper ca nu am suparat pe cineva dar aceasta este parerea mea!
# Sanatate multa si pofta buna!
ALI
Mimi a incercat sa-ti fie de ajutor cu ceea ce stie ea si asa cum a procedat ea cu bebele ei.La ce intrebi daca esti asa documentata? Eu nu va inteleg pe voi mamele care faceti figuri la mancare mai rau decat copiii."Aia nu-i dau ca nu e buna, aia nu poate s-o manance ca e prea mic sau prea mare s. a. m. d. Si va intrebati de ce copilul meu nu mananca orice atunci cand e mai maricel. Din vina voastra ca nu-i invatati de mici cu orice. O zi buna draga!
Eu nu stiu de ce "personajele" gen ...Cici...Mimi sunt acceptate sa raspunda pe acest Site?