Hey!
Sunt nişte vorbe foarte frumoase şi în acelaşi timp, foarte adevărate.Cu toate acestea însă, privind în jur, o să vezi că politeţea moare puţin câte puţin, iar nesimţirea creşte tot mai mult.
În ultimul timp am văzut foarte multe persoane care au uitat de regulile bunului simţ şi de maniere.Mă lasă fără cuvinte copiii aceia de 10 ani care vorbesc cu oamenii în vârstă ca şi cum ar fi copii de vârsta lor :''care-i faza,babacule?'' sau '' Ce te freacă grija,mamaie?''. Nu pot să îmi imaginez ce simt acei oameni, dar există şi oameni cu bun simţ. Destul de rar văd unul, dar există persoane care lasă copiii pe banca din mijlocul de transport în comun, în loc să stea ele.
Nu trebuie să plăteşti ceva pentru a fi politicos, dar câştigi respectul celor din jur şi asta înseamnă mult.Cred că la asta se referă cuvintele acestea care mie chiar mi-au amintit de lumea în care trăim.
Buna,in primul rand, respecta daca vrei sa fi respectat.Bineinteles,aceasta zicala nu functioneaza intotdeauna,insa, respectul trebuie sa vina de la sine, daca respecti, te respecti pe tine, nu ai nevoie de politetea altora.Intr-adevar,uneori,politetea castiga totul, fiind politicos, te poti integra mult mai repede intr-un grup social, poti avea mai multi prieteni, poti creea impresii placute despre tine si te poti deveni placut persoanelor cu care iei contact.Asa cum ai spus, politetea chiar nu costa nimic, deci, profitand de acest lucru, o putem pune in aplicare mult mai des.Pa-pa!
E o diferenţă enormă între a fi politicos, şi a fi politicos când şi cu cine merită. Unii nu ştiu asta, iar la mulţi politeţea se traduce prin pupincurism ieftin şi exprimarea doar părerilor pozitive.
Din punctul meu de vedere, nu.
Unele persoane poate au aceast bun simț, dar dacă ești înconjurat numai de proști, normal că nimeni nu apreciază...
In mare este cat se poate de adevarat. Totusi, in viata dia peste "n" tipuri de persoane, si nnu ca trebuie sa fii fal, insa trebuie sa te adaptezi astfel incat sa stii cum sa obtii ceea ce vrei. Majoritatea persoanelor aprecieaza politetea, si asa si trebuie sa fie, insa sunt altele care nu prea agreeaza, considera ca astfel vrei doar sa te lingusesti sau ca esti prefacut.
Insa daca raspunsul ar fi dat doar dupa generalitati, DA, este adevarat.
Hmm...
Politetea castiga tot doar daca e prezenta in ambele laturi ale unei interactiuni. Daca nu, e doar o incercare.
Dar merita sa incerci de fiecare data, nu?