Lipsa de siguranta, poate.
Lipsa de incredere.
Gelozie, slabiciune, egoism, obsesia controlului.
Eu o numesc obsesie e obsesia normala cand iubesti pe cineva te gandesti la el,il suni de cateva ori pe zi etc obsesia cronica non stop i ocupi spatiul intim a acelei persoane,afirmi lucruri gen ma inseli,minti,ai fost cu ala,te uiti dupa ala,isi interzic sa mai iesi cu x in acel moment viata ta devine o parte a obsesiei compsulive de care sufera respectiva persoana, cand nu ai incredere in cineva nu are sens sa mai continui ceva de asta spun ca aceste starii sunt nebunesti nu rationale,desi iubirea e o obsesie compsuliva sa descoperit ca iubirea e ca heroina si heroina da obsesie compsulsiva si dependenta, desigur ca cand cineva sta cu ochii pe tine din prima secunda aia nu-i iubire e nebunie, si eu am posesiv din start credeam ca e mincinoasa nu trebia sa spuna ceva ca stiam eu care e adevarul, asa ca m-am gandit sa stau singur decat sa fac rau altora, dar recunosc ca aveam si lipsa de incredere persoanala pe vremea aia, poate lipsa increderi in sine e raspunsul nu stiu clar
Ai foarte mare dreptate Ray! La faza ''te uiti dupa ala'' si eu am trecut din nefericire prin asta, stiu cu ce se ''mananca''. Am avut noroc ca am taiat raul de la inceput ca daca as mai fi continuat, probabil ca mi-ar fi facut viata praf.
Victima uneori accepta situatia ei mai ales daca asa parinti a avut
Atunci, de unde provine aceasta posesivitate?
Probabil din cauza ca lasa de dorit. ma gandesc.
Mai probabil este un semn de neincredere in cealalta persoana, decat al lipsei de siguranta, acum depinde, difera de la caz la caz.
De cand asteptam eu un raspuns ca asta!
De cand?
De cand m-a facut mama.
Si mie imi plac muraturile
https://www.google.ro/......ps?/search
Intr-o masura.Mai poate fi si orgoliu si rautate si egoism. Poate fi pana si semn al iubirii si al respectului de sine.Depinde foarte mult de gradul in care e si de felul in care se manifesta. Poate fi cu siguranta lipsa increderii in sine, dar sunt multi factori care duc la asta.Ai fi uimita cate lucruri au puterea de a schimba un om.Nu ai de unde sti niciodata sigur, dar in mare parte cei posesivi au nevoie de mult ajutor de la partener, au nevoie de rabdare si incredere.Au nevoie de persoane care sa fie destul de interesate incat sa deschida subiecte pe tema asta si sa incerce sa ii inteleaga.Pentru mine oamenii posesivi sunt slabi, dar deja stiu ca asta nu e mereu adevarat.E doar o greseala pe care o accept facand.
Daca el e posesiv incearca sa vorbesti cu el si sa iti dai seama ce gandeste si ce simte in legatura cu anumite chestii.Trebuie sa fi rabdatoare, dar sa nu carecumva sa te transformi in marioneta. Daca crezi ca a trecut limita asta, pleaca. Daca crezi ca inca incearca sa faca asta din tine dicuta cu el sa vezi daca vrea asta cu adevarat sau asta e singurul mod pe care el il vede ca sa faca relatia sa mearga. Oricum ar fi, nu eticheta, incearca sa intelegi intai
L-am inteles, nu s-a putut si am ales sa ''abandonez'' situatia. Oricum tipul era prea posesiv. Daca iti spun prin cate am trecut cu el...si toate astea pentru ce? Nu merita in ziua de azi sa mai suferi.