| GabbyGabriella64 a întrebat:

Pot fi unii oameni mai contagiosi decat altii? Am stat de exemplu foarte aproape de mai multe ori langa anumite persoane care erau racite si n-am luat nimic de fiecare data, iar de la altii am luat.Se poate asa ceva?

3 răspunsuri:
| ElExistaElAudeElVedeElStie a răspuns:

Pai cine știe poate la acei oamenii erai iumn asta știai? Și de acolo de asta ai loat răceala

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pot fi mai contagiosi, din cauza educatiei.
Persoanele care nu se spala pe maini, nu isi acopera gura cand tusesc, se scobesc in nas samd, traiesc intr-o bula de virusi si bacterii, care sar pe toate persoanele cu care se intersecteaza.
O persoana atenta la chestiile astea, are sanse mult mai mici sa contamineze tot mediul inconjurator cu microbii ei.

| relian a răspuns:

Ai stat linga unia ce erau raciti si tu nu ai luat.Raceala nu se ia,stiu multi zic ca se ia,eu nu cred.
Ai stat linga persoane care nu erau racite si ai luat,ai luat ce anume? laughing
Deci de la aia care nu erau raciti nu aveai ce lua,odata ce oamenii erau sanatosi,de unde ideea ca ai fi luat ceva de la ei?

Faptul ca tu ai racit,asta e,ai racit si aia a fost tot,nu tiau dat altii tie raceala.

Te duci acasa,esti sanatos,stai in casa,iesi afara,nu patesti nimic ok?
Te duci faci un dus,te usuci,iesi pe afara,cand intri in casa,gata ai racit laughing De ce?
Este raceala o afectiune datorata unor agenti externi,sau este o chestie fiziologica?
Eu stau si ma intreb,daca ar fi un agent de asta extern,virus,animal etc ce o fi,adica sa inteleg ala te ataca doara daca te-ai spalat pe cap?
Nu ti se pare ceva dubios laughing adica organismul ala alege oameni de astia curati sai atace sau cum laughing nu le plac aia nespalatii.

Mereu am stat si m-am intrebat,eu cred ca e mai degraba ceva fiziologic,esti incalzit,iesi afara,e mai racoare,ceva sisteme reactioneaza cumva,ceva gen cu se aburesc geamurile cand in interior e cald si afara racoare laughing mai degraba decat sa dau vina pe cine stie ce animal,sare ala pe mine,numa ce ma spalasem si eu.

Inca ceva,un animal de asta,bacterie,ciuperca odata ce intra in tine,eu nu vad cum mai iese afara sa contamineze alta persoana laughing

Chiar si un animal care sa zic ar sta in mucoasa nazata,bucala,nu ar pleca ala ala de acolo,sar tine lipit, odata ce si-a gasit omu, nu vad de ce ar pleca.
Unia is imagineaza ca ciupercile, bacteriile, hai sa zicem si virusuri is ca pufu de papadie,laughing vine o adiere de vint le ia si le duce, cam asa gindesc unia.
Nici pomeneala de asa ceva.Chiar de ar sta si pe piele sa zicem,aia se ancoreaza f bine acolo,dar de regula ei intra nitel in piele,in mucoasa,ca altfel nu vad pentru ce ar sta acolo,sa ce?

Agentii astia nu-s tinatri,daca ao observat si tintarii cand isi infing acu,suflii peste ei si nul dai jos nicicum laughing

De aia lumea nu stie,nu se spune asa ceva,nu se face asa ceva,ce eu arat pe aici.
Daca sa zic apare un doctor si vine unu ca mine laughing si pune astfel de intrebari,ala deja l-ai blocat,deci asa ceva nu-i permis, oamenii ar vedea, vinzarile ar scadea, ar scadea increderea in lumea medicala, care si asa e putreda, sar surpa sandramaua laughing