Cantarele sunt in general destul de bune, insa au o anumita precizie.
De exemplu daca precizia e de 2%, e normal sa poata aparea o diferenta intre cantariri succesive si intre cantare. La 2%, o persoana de 100Kg poate vedea si o diferenta de 4Kg cantarita pe 2 cantare, daca unul o ia cu 2% in plus iar celalalt cu 2% in minus.
Daca se face cantarirea tot timpul pe acelasi cantar, se va vedea evolutia greutatii in timp. La majoritatea cantarelor la specificatii "se uita" sa se treaca precizia de masurare. Pentru o precizie de 100g la 100Kg ar trebui o precizie de 0, 1% care e destul de greu de obtinut, deci trebuie sa ne multumim cu o precizie de ordinul kilogramelor.
Am avut unu Tefal l-am spart azi dimineata asa erori ce sa spun, acuma ma gandesc la un BOSCH, am auzit ca prima oara trebuie sa te pui si a doua scrie corect
Am un cantar "vorbitor" de la lidl care citeste valoarea in momentul cantaririi Am observat ca dupa ce te cantaresti o data pe el, a doua oara da fix acelasi rezultat si asta din cauza ca memoreaza greutatea precedenta pentru a masca imprecizia masurarii
Daca se cantareste altcineva sau iau in mana un obiect, ma cantaresc si dupa aceea ma cantaresc din nou fara obiect, atunci arata diferente intre masuratori.
150 ron, altx
Eu numai imi iau imi vad burtica foarte bine
Depinde de cat de bine sunt facute si daca mai sunt asa cum au fost facute.
Pune si tu ceva pe el sa vezi daca merge sau nu.1L e apa are 1kg deci ar trebui sa o poti face destul de usor.
Eu am acasa unul digital si fac 2-3 cantariri de fiecare data. Ca sa ma asigur ca masuratorile sunt corecte. Sunt mai mult decat multumit de el.
Nu recomand cantarele mecanice!
La cel fel de cintare te referi?
Sint cele mecanice (ca in spitale) si care sint bune mereu. Sint cele electronice (digitale) care se gasesc in magazine, pe strazi la diferite persoane, in farmacii, si care pot da erori mari. La farmcia de la mine din cartier, arata cu 5 kg mai putin.
Eu ma cintaresc in aceeasi zi (sau 2 consecutiv) la medicul de familie, pe strada si alta farmacie. Daca 2 arata la fel, aia e greutatea.
Cipi1212 întreabă: