Iti doresti imposibilul! Dumnezeu nu are corp fizic sa-l poti cunoaste! Apoi El nu vrea sa-L cunosti cum arata, dar stim din biblie ca arata ca noi, pentru ca spune ca a facut omul dupa chipul si asemanarea Lui! Apoi daca ai fi citit biblia ai fi stiut ca atunci cand i-a vorbit lui Moise i-a zis sa-si ascunda fata ca nu este vrednic sa-L priveasca! Si multe alte exemple de acest gen gasesti in biblie! Dintre cei care au umblat pe pamant numai Isus l-a vazut, nimeni altcineva!
Dumnezeu vrea sa crezi in El fara sa-l vezi! Ce-i spune Isus lui Toma necredinciosul:... Fericiti sunt cei care nu vad si cred!
Pe asta se bazeaza credinta crestina: sa crezi in existenta Lui fara sa-l vezi tu sau altcineva! Nici cei mai mari sfinti care au existat nu l-au vazut, tu crezi ca ai avea un merit mai mare? vorbesti in nestiinta pentru ca nu ai citit biblia, daca o citeai atunci ai fi inteles ceva din ea!
Cat despre stiinta, stiinta nu-L poate revela pe Dumnezeu, ba chiar in unele cazuri spune ca nici nu exista! Daca te iei dupa stiinta e foarte posibil sa-ti pierzi si putina credinta in Dumnezeu care o mai ai acum!
Invata cum este Dumnezeu din biblie! Te avertizez insa ca in unele cazuri te va speria si te vei mira cum poate sa fie asa razbunator, dar nu te speria si nu lua aminte la acele lucruri, El a facut un pact cu Noe dupa potop ca nu va mai pedepsi astfel lumea!
Va fi pedepsit fiecare in parte dupa moartea sa dupa cum si-a trait viata dar apoi dupa pedeapsa va fi fericit fiecare in Rai, in imparatia Lui, NU si cei care nu au crezut in El! Ei vor avea pedeapsa vesnica! Mai bine ar fi fost pentru aceia daca nu se nasteau...
Pe Dumnezeu il poti cunoaste cum este El, ce vrea El de la noi, ce asteptari are si atat, de vazut il vei vedea dupa moarte prin sufletul tau. Trupul este neputincios, pacatos, de aceea Dumnezeu nu se arata trupului! Asa ca nu te astepta sa-l vezi vreodata, dar citind biblia si carti despre viata sfintilor IL vei cunoaste mai bine si vei vedea ca El ne iubeste ca o mama bebelusul ei, ba si mai mult de atat! Nu exista cuvinte pentru iubirea ce ne-o poarta, dar ca un parinte bun ce este, ne si mai pedepseste cateodata, dar si asta o face din iubire pentru noi!
Da, de exemplu Einstein era panteist,panteismul =natura este insati Dumnezeu, practic prin a descoperi natura,universul descoperim pe Dumnezeu,desigur ca nu doar prin fizica si prin biologie,chimie, fizica, matematica si tot ce inseamna stiinta si metoda stiintifica, eu personal nu cred ca exista Dumnezeu, creator sub nici o forma, dar putem discuta despre nilhismul optimist
Din moment ce fizica poate explica majoritatea "minunilor" contemporane, eu zic ca ne indepartam de Dumnezeu prin intermediul ei.
Am citit din Biblie și am văzut cât de răzbunător e. Stai liniștit. Iar dacă îmi doresc să mor cu orice preț și nu se întâmplă, țin să cred că e tot pentru că scopul meu nu s-a încheiat aici. Iar scopul meu mai mare, nu cred că e doar să predau unor copiii de primar. Ori e mai mare, scopul existenței mele, ori vreau să mă duc și repede. Iar așa pot împărți totul în ceva bun. Faptul că descifrez și studiez știința si că poate prin studiu mă apropii de Dumnezeu. Càt de Biblie te rog, vă rog, lăsați-mă cu ea. Am citit ceva din ea și am ajuns mai mult să-l urăsc pe Dumnezeu decât iubesc. Cică Dumnezeu l-a luat pe Lot că el ar fi fost cel mai pur din acel ținut, dar apoi ficele lui și-au tras-o cu el. Și de atunci tot suntem martori la incest. Halal povești. Ca să nu mai spun de ideea cu pedepsirea neamului. Din cauza neamului jumătate de mapamond suferim azi și tot din cauza neamului, noi cei care am aflat de nebunia asta, am decis să rămânem singuri în Univers ca să nu mai creăm neamuri bolnave și sclavi și să ucidem neamul. Dar cu ce folos?! Ne-am condamnat singuri astfel la o viață solitară și tristă. Și deci?! Ce să mai citesc sau ascult de Biblie. Nu doresc. Am obosit să ascult de ceva de nu am nici un nimic concret că chiar a fost scrisă de Dumnezeu și nu de vreun nebun al acelor vremuri.
Dumnezeu e "Duh", nu il poti atinge fizic, de aceea il simtim cu sufletul nu prin atingeri, prefer sa raman umil in fata Lui, ar fi ipocrit din partea noastra sa ne credem vrednici pentru a sta in prezenta Lui, cei mai mari sfinti care i-au simtit prezenta in vechiul testament au picat la pamant cu fata in jos ramanand umili.
Unii zic ca va reveni pe pamant din nou, Dar la ce oamenii ne conduc in tara si la nivel global, Slabe sansele sa revina, Plus cu toata tehnologia asta Ai, Simulatoare, Fake News, E greu sa mai crezi in ceva adevarat, Mai ales cand vorbim de ceva atat de puternic s-au important...
Crezi?! Oricum, ciudat e că, deși fizica și știința explică chestiile cele mai dubioase sau lucruri pe care nu toți le pricep, ea de multe ori e împotriva supranaturalului sau a orice o fi asta, căci și telefonul sau IT ul era supranatural acum câteva decenii și uite unde am ajuns. La fel și cu fizica cuantică și totuși se fac pași rapizi către ea.
De ce toată lumea interpretează dorința de cunoaște ca exact doctrina luciferică, ca mândrie, ca ceva ce ar fi rău?! De altfel orice ar fi tot ce am descoperit azi, Lucifer a contribuit oleacă, nu crezi?! Fără a ispiti pe Adam și Eva, ca apoi Dumnezeu să-i dea pe pământ și apoi ca tot ei să dorească să evolueze și să facă un loc idem cu împărăția lui Dumnezeu, nu am fi ajuns la ce există astăzi, nu crezi?!
Zic și eu... adică dacă tot trăiesc pe aici și nici în ruptul capului Domnul nu mă vrea a lua, iar eu trăiesc o descumpănire maximă, de am impresia că nimic nu mai contează și că parcă nimic nu mai are sens în viața asta, măcar să-i dau un sens prin curiozitate și cunoaștere. Oricum bogată material nu pot deveni, spiritual, nu cred că am fost vreodată și și dacă am avut o minimă dorință de a ajuta umanitatea, sincer azi am pierdut-o și pe asta, alte pasiuni nu am, așa că, decât să stau să mă benoclez la 2 pereți mai bine citesc. Dar și citind simt că mai tare nu pricep nimic...
Nu am pus intr-o lumina negativa dorinta de cunoastere, chiar daca nu pot intelege Biblia la un nivel profund pe cont propriu ma documentez si dimpotriva, anumite persoane privesc crestinii drept oameni naivi care urmeaza orbeste dar Dumnezeu indeamna la cunoastere, la curaj, la recunoasterea si demascarea raului, Isus nu a plecat de pe pamant lasand apostolii fara cunoastere, cum altfel ar fi putut sa raspandeasca evanghelia si sa castige milioane de suflete, ne vrea invatati dar in cele bune.
Am citit si raspunsul tau de mai jos, intr-adevar Dumnezeu pedepsea in vechiul testament dar sa nu uitam ca fiind creator avea tot dreptul, noi trebuie sa ne ghidam astazi dupa noul testament, Isus a schimbat randuiala dupa aparitia Lui iar daca nu venea sunt sigur ca nu mai existam in ziua de azi, au fost rase generatii intregi intr-o clipa datorita pacatului in vechiul testament, Dumnezeu pedepsea aspru, si nu era destrabalarea din ziua de azi, avand in vedere cum stau lucrurile astazi nu am fi existat fara Isus, Sodoma si Gomora se afla la tot pasul, priveste la cum stau lucrurile in Franta si bataia de joc de la jocurile olimpice dar ce am vazut e doar o mica parte, ei au imbratisat aceasta cultura, vezi barbat cu barbat la tot pasul, dupa legile vechiului testament Franta ar fi fost rasa de pe fata pamantului, si multe alte locuri.
Si eu ma supar de multe ori pe Dumnezeu, "de ce n-am Doamne fericire, de ce nu imi gasesc sufletul pereche" dar ma calmez dupa si realizez ca nu inteleg multe, ma astept sa imi raspunda intr-un anume fel dar nu lucreaza cum vrem noi.
Am descoperit o pagina foarte frumoasa pe acest subiect, iti recomand sa arunci un ochi cand ai timp, recomand playlist-ul stiinta si religie, spiritualitate, si Biblia pe intelesul tau unde se vorbesc subiecte de actualitate, te face sa realizezi cat de putine intelegem:
https://www.youtube.com/@HopediscoveryRomania/playlists
Ai și tu dreptate, până la urmă cine suntem noi să ne băgăm în treburile Domnului? Dar mai ales să contestăm sau protestăm?!
Dar ce să faci și ăsta e tot un păcat și probabil dintre cele mai mari, cele în care "Îl chestionezi sau cerți pe Domnul."
Știu, sunt conștientă de câte păcate am făcut pe această direcție. Dar n-am ce face, când îmi vin nervii și mi se pune pata pe a-l chestiona pe Domnul, păi nu mă mai pot stăpâni.
Dar acum că vorbesc despre asta cu voce tare, mă gândesc cât voi avea de plată pentru aceste păcate?!
Adică nu e totuși un păcat ușor, cel în care îi reproșezi și chestionezi pe Domnul.
Cred că un exemplu de genul bun e pilda cu Iov. Mereu când îmi mai revin mi-o spun, dar pe moment când cad în nebunie, nu mai pot face nimic, decât să mă cert, atât pe mine pentru că nu sunt în stare, cât și pe Dumnezeu pentru soarta mea și felul meu de-a fi.
Te inteleg perfect, la munca am obiceiul cateodata sa injur de sfinti cand sunt foarte nervos, e gresit dar la fel cum spui si tu, nu ma pot abtine.
Privesc partea buna, ne mustra constiinta si asta e un inceput bun, exista persoane care nu au asa ceva, de bine de rau credem in Dumnezeu ci nu in extraterestrii, conteaza ca tinem cont de El si cerem iertare fiecare in felul lui, poate acel graunte de credinta cat un bob de mazare care la prima vedere nu pare mult ne-a tinut cu picioarele pe pamant si departe de vicii, a devenit normalitate sa bei, sa fumezi, sa joci la aparate si toate cele.
Distratul28 întreabă: