anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poti ramane dependent de cola?

Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Da, cu siguranta. Poate parea ciudat, dar chiar am un vecin care a ajuns de doua ori la spital din cauza acestei dependente.

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ramai dependent de zahar si da poti ramane desigur

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Da, poti deveni dependent de cola, dar nu e o dependenta foarte grava.
Poti inlocui consumul de cola cola cu alt tip de bautura dulce si/sau acidulata, si poti bea cafea, pentru efectul energizant.
Eu am fost dependent ani buni de Pepsi Twist, ma simteam foarte bine de la el. Dupa un timp, insa, incepusem sa ma gandesc la efectele negative, orice problema medicala trecatoare aveam, tindeam sa dau vina pe Pepsi. Am redus consumul, si sincer nici nu-mi mai placea. Nu consumam chiar zilnic, dar pe saptamana tot consumam intre 2 si 5 litri. De cand m-am "lasat" de el, beau alte sucuri (pe care inainte le sorbeam instant, ca pe Pepsi) mai mult ocazional, maxim 2l pe saptamana, cu exceptia cazurilor in care lucrez in caldura, si cumpar cate o sticla de suc de sete (stiu, proasta alegere).
Din cand in cand mai intra cate 1-2 cani de Pepsi asa 'ca pe vremuri', dar dupa aia iar nu-mi mai trebuie, cel putin o saptamana. Nici in stomac nu mai intra bine.
Decat sa bei cola des, mai bine bei bere, si nu fac misto. De bere n-am ajuns niciodata dependent, desi am consumat destula, si cred ca e chiar benefica organismului, daca nu faci exces. Faci burta de la bere, dar de la sucuri cu zahar te ingrasi mult mai rau.

| Florentina9210 a răspuns:

Da, eu am fost, nu imi e rusine sa o recunosc. De doi ani, de cand am fost la un medic endocrinolog, care mi-a facut un plan alimentar si tratament, mi-a recomandat sa mai reduc consumul de cola. Pana atunci beam 2 litri la doua zile. Acum, am ajuns sa beau 1 cana, pe zi. Si cu timpul, intentionez sa ma las de ''sportul'' asta. Oricum, nu este bun. Doar ca nu poti renunta dintr-o data. Cu pasi marunti dar buni!

| PeFuga a răspuns (pentru Florentina9210):

Cunosc pe cineva care bea 2 litri pe zi... Il afecteaza rau daca nu bea mai mult de 2 zile cola. Nu e in stare de nimic...

| Florentina9210 a răspuns (pentru PeFuga):

Trebuie sa ai vointa. Eu am avut, si am reusit!

| WaterDrop a răspuns:

Tot ce`i posibil.Am vazut persoane care mergeau pe strada cu ochii goi si tremurande, frecandu`se pe mainile umplute de intepaturi si soptind usor "Cola, Colaaa".

| UzOm a răspuns (pentru WaterDrop):

Ăia sigur nu erau pedofili în căutare de cărniță? laughing

| ksaoswh a răspuns:

Da, poti.

| Antimanele104 a răspuns:

Da,poti.Mai grav este ca ramai fara dinti dupa supra consum de cola datorita zaharului excesiv.

Întrebări similare