Asta tine de persoana. Nu toata lumea are inclinatie spre psihologie. Poti invata pe de rost toate cartile si sa ti minte definitii si metode explicate acolo, dar nu ai sa le intelegi pe deplin niciodata daca tu ca persoana nu ai un caracter mai ganditor, mai emotiv.
In mod normal orice introvertit inascut ar avea o inclinatie spre partea filosofica sau psihologica a vietii, fiindca ei gandesc mai mult decat vorbesc. Si chestia asta le antreneaza psihicul sa inteleaga anumite aspecte ale vietii.
Pot si extrovertitii sa inteleaga psihologia, dar pentru ei este mai greu, pentru ca ei mai mult se exprima prin cuvinte, prin limbajul corpului. Treaba asta le consuma mai multa atentie, asa ca ei gandesc mai putin atunci cand se exprima asa. Asta nu inseamna totusi ca nu gandesc, sa nu se creeze o confuzie. Ei ar putea sa inteleaga si partea asta a vietii, dar doar daca stapanesc o disciplina ridicata. In opinia mea, eu cred ca e mai bine sa fi extrovertit la inceput si sa inveti sa fi disciplinat, pentru ca in final acea persoana va avea o personalitate completa fata de un introvertit care ii lipseste acest mod de viata mai social.
Daca ar fi atat de "usor", totul ar fi mult mai simplu. Ceea ce pare la indemana oricui, niciodata nu e usor. Psihologii petrec ani de zile invatand si explorand complexitatile mintii umane, si, chiar si asa, si ei au nevoie de psiholog la randul lor, cum si doctorul are nevoie de doctor, si tot asa. Gandirea ta este modelata de o multime de factori, inclusiv amintiri, experiente, influenta copilariei, relatia cu parintii, mediul in care ai crescut, si asa mai departe. Toate acestea duc la blocaje, limitari de gandire, etc. Poate vei ajunge sa intelegi unele lucruri, sa aduni mai multa informatie, dar asta nu inseamna ca iti vei rezolva problemele, necesita multa munca si timp
Normal că-i posibil. Poti sa inveti orice vrei tu în ziua de azi cu acces la internet si cunostinte de limba engleză.
AvalohAlyn întreabă:
Nustiucesanune întreabă: