Poti slabi doar cu conditia sa nu iti mai vina in mod natural sa mananci mult si tampenii, si te mentii pe viata.
Am mai zis poate.
Aveam 90 kile in mai 2015.
Mancam dulciuri si 20 de minieclere odata.
Mi-a dat medicul Lamotrigina pentru anxietate (desi el e pentru tulb bipolara si epilepsie), in 3 zile am bagat juma de miniecler si nu mai mergea, nu mai simteam gustu nu mai aveam pofta.
Intram in cofetaria si imi venea sa vars doar de miros.
Si asa am slabit destul in mod natural, m-am mentinut pana iar a venit pofta aia si foamea tampita, am ajuns la 77, 1 la 1, 7 m.
Dupa aia iar s-a potolit natural, si asa am slabit pana la 61, acu am mai luat 2-3 kg si am ca, 63-64.
Cam asa, alta metoda nu e sustenabila. Aia cu evitatul desi vrei, nu tine.
De aia 90 % recidiveaza.
Mie imi mergea si cipralexul (acum nu mai merge pe asta), imi taia pofta si foamea de nu mai intrau dulciurile.
Dar nu stiu daca la toti face asa, ai putea incerca un 10 mg cip/zi.
Alta sansa nu ai, sau daca ai problema psihologice, se rezolva la psiholog, una din doua.
Cauzele is una din doua:
1 - Psihologice pe traume, sau sa compensezi o lipsa emotionala.
2 - Dereglare chimica in creier mai ales hipoactivitate serotoninica pe grupul de receptori 5HT2C.
Sau pot fi ambele.
Nerezolvand cauza, nu vei rezolva problema, sa te opui cauzei nerezolvate nu merge.
Tu faci ce vrei, eu doar ti-am zis ce ai de facut.
1,Corect
2, corect
Atenţie! Un deficit de serotonină poate genera anxietate, depresie şi insomnie!
Tulburarea de deficit de atenție (ADD), despre care știm adesea de la profesori... neurotransmițătorilor - catecolamine, serotonină etc.,
https://www.reginamaria.ro/......espre-adhd
Mmm depinde, un deficit de serotonina doar pe receptorii aia poate sa nu dea depresie si anxietate.
Ca asa sunt cei supraponderali sanatosi la cap care au pofta si foame de a manca mult si prost.
Cipralexul urca serotonina si pe receptorii aia (pe langa altii ce se ocupa de depresie).
Desi cand urca serotonina pe 5HT2C poate scade dopamina in cortexul prefrontal si deci ar putea da depresie adica tocmai cand nu mai mananci asa.
Dar nu neaparat.
Si blocada acelor receptori urca dopamina in cortex, asta o face Valdoxanul care mi-a urcat pofta de papau de m-a spart, ala e antidepresiv si asa lucra.
Si peritolul blocheaza receptorii de serotonina cred ca pe aia, si mananci de spargi, asa se verifica teoria cu serotonina.
De aia se da de unii medici pentru urcat pofta la cei ce n-au.
ADHD pare a fi cauzat de un deficit de dopamina si norarenalina in cortex, se da ori Strattera care merge pe noradrenalina, sau concerta care merge si pe una si pe alta.
Nu are treaba cu pofta de papau.
anonim_4396 întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: