Cuvantul inselat in sensul dat de tine se foloseste doar in cazul cuplurilor, nu intre prieteni.
In cazul expus, copilul nu si-a respectat promisiunea facuta. Asta e tot. Sa nu facem din tantar armasar pentru ca era o promisiune imposibila. Nimeni nu poate tine o astfel de promisiune, mai ales un copil. Copiii nici nu au discernamant asa ca promisiunile lor nu sunt litera de lege. Pot fi anulate prin decizia parintelui sau de intamplari neprevazute.
Ar fi fost chiar trist daca acel copil din dorinta de a-si tine promisiunea ar fi refuzat sa se joace cu alti copii si ar fi stat singur pe margine pentru ca prietenul lui nu era acolo.
Nu poți vorbi despre infidelitate, promisiuni și inselat când vorbești despre copii. Copiii sunt copii. Știu că tu ai vrut să ajungi altundeva de fapt, dar ai ales un exemplu nefericit.
Este vorba despre promisiuni din moment ce isi promit ceva unul altuia. Este vorba despre incalcarea cuvantului dat. Inselatul nu consta in incalcarea cuvantului dat? Consta in faptul ca esti adolescent sau adult si nu esti copil? Ce legatura are inselatul cu varsta?
Daca tu cumperi o napolitana și ii zici unui copil sa nu o mănânce și el o mănâncă, te simți "înșelată"? Daca da, înseamnă că nu prea ai fost pe lângă copii la viața ta. Copiii nu au simțul responsabilității și e absurd să le ceri să-l aibă. Again, vorbim adespre COPII. Dacă vorbim de adolescenți se mai schimba lucrurile.
Nu ma simt inselata si nici nu m-am simtit inselata. Pentru tine ar putea sa nu para mare branza o promisiune pe care o face un copil, dar pentru prietenul lui de joaca este posibil sa fie ceva important. Poate el presupune ca prietenul de joaca se va tine de cuvant si ii va oferi exclusivitate asa cum a spus. Chiar daca in realitate este cum spui tu, adica ei sa nu aiba simtul responsabilitatii.
Daca nu trebuie sa se joace cu un copil cu adevarat rau care trebuie oprit sa nu mai faca rau atunci, este o tradare.