Cum ar reacționa omenirea? Ar reinventa telefonul fără fir și bârfa.
Acum vorbind mai serios, câți dintre voi ați încerca provocarea de 30 de zile fără social media?
Eu da, după ce dau colțul.
Ați fi de acord să o faceți doar în schimbul unei sume de bani sau de bunăvoie? Este o reală problemă dependența de social media sau sunt aiureli?
Pe un milion, plătit înainte.
Da, dependența e reală, dovadă că răspund aici, dar închid acum.
La revedere în 14 septembrie. Pa și pu la toți.
No, unde-i milionul? Să îl văd. Da, amu!
Normal ca as supravietui.
Consider ca aceste lucruri... s-au abatut mult de la ce voiai sa fie la inceput, respectiv planul initial.
Multa lume sta pe internet si nu stie de ce.
Am apăsat greșit când am trimis evaluarea răspunsului
Total de acord
Deci nu este amuzant?
Atunci o sa dau unul echivalent.
Cum este un samurai fara sabie? Este ca unul cu sabie... dar fara.
Desigur, sunt multe de spus pe acest subiect, dependenta de social-media, persoanele care spun multe inainte sa se gandeasca bine, cei care zic ca sunt "diferiti" prin ceea ce fac, dar la fel sunt si alte milioane de persoane.
Am renuntat oarecum sa mai judec aceste persoane, deoarece nu se ajunge nicaieri. Si incerc mai bine sa ii inteleg. De ce fac asta? Pentru ca nu au altceva de facut? Posibil, sau posibil ca nu primesc atentia necesara din alte surse, iar alte persoane le judeca, nestiind ce sa faca... folosesc ce au la indemana, internetul si lumea din acel mediu. Poate, sa fie si asta un motiv.
Dar toate lucrurile care se intampla, consider ca asa au trebuit sa fie, ca nu exista alta modalitate. Cine stie... poate asta o sa stea la baza unui moment epocal de peste cateva sute de ani in viitor
Epocalul se întâmplă acum. Înainte să avem guvern mondial, de care unii se tem, dar tot acolo ajungem, avem satul planetar, datorită Înternetului.
Eu am 20 de ani si fac aceasta,, provocare" de buna voie timp de cateva luni bune . De ce fac asta? Pentru ca nu am ce sa vad acolo, nu urmaresc nicio persoana publica, prieteni nu am si chiar daca as avea nu mi-ar pasa ce fac ei.
Poate as intra aproape zilnic doar ca sa vorbesc cu alte persoane, dar din cauza ca nu am cu cine sa vorbesc, nu intru deloc.
Problema nu este social media, ci cum este folosita.
Daca folosesti social media, in scop de lucru (adica faci bani din asta) sau ca sa vorbesti cu persoane, pentru putin divertisment, relaxare, o gluma sau esti in anumite grupuri unde membrii posteaza informatii de care esti interesat, atunci este ok din punctul meu de vedere, chiar daca intri zilnic. Problema apare cand iti formezi obiceiuri proaste (nu vreau sa dau exemple) si cand petreci muuuult prea mult timp pe retele fara sa faci ceva util cu timpul tau.
In schimb. consum foarte mult Youtube . Cat timp lucrez, imi place sa ascult un podcast.
Care este viziunea ta? Cat timp petreci tu pe social media, pe ce platforme si ce faci pe ele?
În ultimul timp stau cam mult timp pe TPU, dar o reglez eu și pe asta. Am participat la provocarea de care am pomenit în întrebare după ce am citit cartea lui Cal Newport - Digital Minimalism. Am fost surprinsă de efectele benefice și am decis că pentru mine este mai sănătos să folosesc tehnologia cu intenție. De unele lucruri chiar nu aveam nevoie, deși înainte de challenge le consideram esențiale. Subliniez faptul că nu mă consideram dependentă de tehnologie, dar nici nu îmi plăcea că petrec prea mult timp pe Instagram. Am avut cont de creator pe insta, deci era un fel de scuză.
Eu cred că atât timp cât ai un „de ce" solid pentru care folosești un anumit serviciu e ok. Totuși dacă observi că mulți oameni îți zic că ai o problemă cu tehnologia, ar trebui să fie un steguleț roșu.
În prezent am și Facebook și Instagram, deși nu sunt neapărat niște instrumente vitale. Mai util e Whatsapp. Aș fi vrut să rămân cu una din două, dar am rude și cunoștințe care ori folosesc pe una ori pe alta. Totuși Facebook-ul îmi este util pentru că sunt într-un grup de psihologie și neuroștiință, mai învăț și eu câte ceva de la oameni cu studii în domeniu. Iar pe Instagram urmăresc câteva persoane din nișa bookstagram sau dezvoltare personală. Am cont de Goodreads unde pot scrie recenzii la cărți și împărtășii opinii cu prietenii mei de acolo. Și mie îmi place să ascult podcasturi și folosesc destul de des Youtube. Pentru Facebook și Youtube folosesc o aplicație care blochează feed-ul pentru că nu mă interesează prea mult. Mai am și alte trucuri, dar astea sunt cele mai importante idei. Telefonul îl folosesc mai mult pe post de kindle.
Ce fel de podscast-uri asculti si ce carti citesti? Recomanda-mi cateva canale de Youtube te rog. Adica. de unde iti iei tu informatiile legate de dezvoltarea personala? Eu am o,, foame" pentru asa ceva.
Daca ai si ceva ce tine de finante, da-le si pe alea. pentru asta am o foame si mai mare .
Îți trimit o listă mâine dimineață în privat. Sunt puțin cam obosită acum.
Nu doar 30 de zile. Mi-ar placea sa traiesc tot restul vieții fără media socială, dar din păcate, mai ales pentru tineri devine din ce în ce mai mult o necesitate. De exemplu la facultate la mine mi-e imposibil să fiu la curent dacă n-am Facebook
Pot să confirm când e vorba de Facebook. În timpul școlii online o profesoară ne trimitea lecțiile pe Messenger.
Ok, deci unde sunt banii mei ?! Nu am Facebook, insta, nimic de genul asta, exceptand TPU-ul si Discord-ul unde nu am mai intrat de 3 luni de zile. Iar pe TPU intru rar, deci pot sa nu mai intru. In rest, tin legatura cu prietenii prin telefon, doar ca nu am prieteni, dar asta-i o alta chestie, nu intram in detalii.
Acum banii, ca fac urat .
Șu ce părere ai despre cei care zic că dacă nu ai Facebook nu exiști?
Acesta este crudul adevăr, fie că ai, fie că nu când ești la necaz atunci se vede cine este cu adevărat alături de tine, nu ca prieten, ci ca OM.
https://images.app.goo.gl/ohJkvxzk1t6nuVJu5
M-am gandit la asta, sincer. Adica la modul serios. Ma gandesc ca pe o parte sunt liber, nu-s dependent de o retea de genul asta, dar pe de alta parte ma gandesc ca pierd o potentiala sursa de putere neparticipand la o viata sociala virtuala. Mai ales ca sunt multi cei care isi duc viata sociala in online mai mult.
Totusi, sentimentele sunt diferite cand interactionezi intr-un colectiv real, iar reactia lor este nepretuita comparativ cu: . Sa ii vad cum fac ochii mari cand spun o tampenie venita de nicaieri inseamna mai mult decat 100 de emoticoane primite in online.
Să știi că nu pierzi prea multe. Majoritatea informațiilor le poți găsi și pe YouTube. Cât despre cei care au o viață socială mai mult online, nu recomand decât dacă chiar nu ai persoane cu care să te înțelegi în mediul tău. Cei drept parcă discuțiile online sunt mai seci, iar replicile pot fi interpretate cu ușurință greșit față de în viața reală.
Ar fi un vis devenit realitate ceea ce zici tu aici. Ar fi super ok si oamenii s-ar mai trezi la realitate si nu ar mai continua sa traiasca in bula asta a lor
Undeva în lumea asta mare sunt persoane care habar nu au de rețelele de socializare,de fapt nici nu știu ce este acela internet. Orice dacă este folosit cu cap dă roade. Dacă ar dispărea "lumea virtuală" ar trebui să meargă la muncă toți aceia care acum fac bani pe spatele naivilor, credulilor, aiuriților și anume bloggerii, vloggerii, influencerii.
Sunt de acord cu tine. Din fericire, am găsit și câțiva influenceri de la care am ce învăța, dar majoritatea vor doar să îți vândă cursurile, produsele, etc.
Nu as avea nicio problema sa stau 30 de zile fără social media, deoarece nu folosesc social media. Fără telefon 30 de zile, asta e alta poveste dar chiar și asa, ar fi o ușurare pentru mine. Statul pe telefon ma împiedică de la anumite lucruri, zic ca mai stau 5 minute dar de fapt stau cu orele. Nu comunic cu prea multa lume pe telefon în afara familiei, deci chiar și fără internet, i-aș putea suna.
Mă bucură faptul că folosești tehnologia cu intenție.
Nu e vorba de mine neapărat, dar tu ce crezi că toți tinerii sunt dependenți de mobile ca niște zombie penibili! Da ce provocare "dificilă" pentru mine! Eu în afară pe TPU și de Whatsup (pe care oricum vorbesc cu o singură persoană ) nu folosesc nicio rețea socială. Nu-s nicio mare "influenceriță ". Dacă îmi dai de ales dintre gratis și cu plată, evident că aș alege a doua variantă până la urmă nu strică niște bănuți în plus.
Nu am vrut să atac pe nimeni cu întrebarea mea, am folosit chiar un ton ușor amuzat. Și eu mă încadrez în categoria tinerilor. Contează să fii tu bine cu deciziile tale.
anonim_4396 întreabă:
Eva1997 întreabă: