| Meme10Meme a întrebat:

Prieteni,cand vedeti un cersetor pe strada va rog sa nu le mai dati bani. O sa va explic de ce. Daca vedeti babete care va cer bani sa stiti ca va pacalest. De ce? Pe vremea comunismului toti aveau loc de munca. Deci automat ar avea pensie. Nu? Deci va pacalesc. Daca vedeti oameni in toata firea de maxim 40 de ani care cersesc pe strada,sunt niste asistati sociali. De ce? Pot sa se duca sa munceasca. Eu am vazut odata un cersetor cu dinte de aur spre exemplu.=]]] Nu confundati cersetorii cu copii orfani care chiar au nevoie de bani. Aia nu pot sa-si procure singuri banii. Desi ar fi treaba statului sa nu mai existe cersetori si copii orfani in conditii proaste, uite ca sta degeaba. Biserica asta nu face nimic pentru ei spre exemplu.

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu dau bani de fel, nu vezi cersetori in tarile invecinate din europa unde nivelul de trai e putin mai bun

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Deci automat ar avea pensie. Nu?
Uite că nu. Unii de pe vremea comunismului au pensie 300 de lei.

| Freya1 a răspuns:

Nu prea dau bani la cerșetori si sunt contra practicilor de genul acesta.Stiu ca multi sunt prefăcut, sau nici macar nu tin bani pentru ei.Am văzut eu cum un rrom a adus un bătrân la cerșit cu masina in fata supermarketului deci...
Într-adevăr se muncea pe vremea lui ceausescu.Dar mai sunt oameni ce nu au apucat să muncesc asa mult, femei ce au facut copii si au fost casnice, sau cele de la tara ce chiar nu erau angajate.Si cred ca sti, ca daca nu ai avut carte de muncă, sau nu ti-a mers vechimea suficient nu prea ai cine sti ce pensie (cam 500 d el Si pe luna).

| rapandula a răspuns:

Dosarele si anii de vechime pentru o pensie obtinuta de pe urma unei carti de munca din timpul comunist este o adevarata bataie de cap care ar putea rezulta nimic. Pe atunci se spunea ca muncesti pentru stat, nu pentru tine. Asa ca multi ani vechime n-au fost trecuti in cartea de munca, in unele cazuri rezultand ca nu este suficienta vechime pentru o pensie sau unii urmau sa aiba o pensie de nimic pentru care nici nu se mai omorau sa faca dosarul. E nasoala traba cu comunismul.

| Meme10Meme explică (pentru rapandula):

Da,dar cersetorii trebuie interzisi, parerea mea. Sa le dea biserica bani daca se dau mari credinciosi. Ori statul, nu? De obicei, cersetorii is oportunisti.

| rapandula a răspuns (pentru Meme10Meme):

Aici nu te contrazic. Statul ar trebui sa le ofere un job in folosul comunitatii de exemplu sau o pensie speciala de oameni nevoiasi, dar na... ROMANIAAAAA BROOO!

| Meme10Meme explică (pentru rapandula):

Nu,loc de munca. Asistatii sociali nu trebuie sa existe. Daca ai sub 50 de ani si nu ai probleme fizice/psihice sa te pui la munca.

| SimonaBubu a răspuns:

La aia bătrânii sau boschetari, sau la aia care mai au și copii nici măcar o flegma nu le dau.Le dau la aia tineri, adolescenți ca ei merita.