Pentru mine chiar nu conteaza prima impresie, nu este un mod viabil de a-ti face o parere despre cineva.
La o prima intalnire cu cineva, acea persoana o sa-mi arate doar ce vrea ea. Dupa ce imi trece testele si o descos, abia atunci primeste o eticheta.
Nu pun accent pe ce poarta sau daca nu a avut timp sa faca un dus.
Imi amintesc o faza din facultate. Nu aveam bani de taxi, asa ca m-am tarat prin Iasi si am ajuns ca un porc la curs. Sala aproape plina, eu aveam locurile de langa mine libere. La felul cum arat si cum eram imbracat, nici naiba nu s-a pus langa mine, toti hihi - haha. Prima lor impresie si prima lor greseala. Se trezeste profesorul sa ma scoata in fata pe mine si pe alti oameni la un "debate". Tema foarte simpla, dar nu aveam chef sa vorbesc.
Colegii mei erau muti, asa ca s-a bagat zeul in seama. In 20 de minute ceilalti nu mai aveau argumente in fata mea. Mi-a placut sa le vad expresia fetelor la final si inca imi place sa vad cum li se schimba fata persoanelor care ma desconsidera si ma catalogheaza in acelasi mod.
Din motivul asta nu cataloghez si nu am incredere in primele impresii.
Este o vorba, "Never assume, you will make an ASS of U and ME."
Imbracamintea, infatisarea sau comportamentul de la prima intalnire nu imi arata nimic concret, doar ca isi cumpara hainele din anumint loc si are un comportament mai retras pentru ca nu ma cunoaste.
Fiecare om are ceva special, orice om te poate surprinde.
Ne putem schimba parerea daca incercam sa cunoastem acea persoana si daca nu o sa ma vrea cineva sa vorbeasca cu mine daca m-o prins intr-o pasa mai proasta d.p.d.v. vestimentar sau altceva, este doar pierderea lui.
Încerc pe cât pot să fac diferența între aparență și ce e omul cu adevărat, însă pentru asta e necesar timp.
Mă las puțin influențată de prima impresie pentru că într-o situație în care fac cunoștință cu un om, străin până atunci, încerc să-i observ calitățile și defectele ce țin mai mult de comportament, de felul în care mă abordează, modul în care vorbește.
Oamenii de stiinta au descoperit ca cand reintarnim o persoana de fapt ne reamintim prima oara cand ne-am vazut cu persoana respectiva,nu-i de mirare ca manipulatori miseaza mult pe prima impreie,multi spun nu conteaza nimic fizic,comportament, finante,aceste minciuni sunt minciuna cu care neam obisnuit sa mintim sa ne mintim pe noi, deci conteaza prima impresie mult, a in timp se poate modifica desigur dar mai greu, este important sa fii fals, prefacut, ipocrit tot timpul pentru ca cu toti suntem asa
Prima impresie contează, deoarece în acel moment i se pune omului o anumită etichetă și cu cât impresia se conturează mai mult devine mai greu să îi schimbi acea etichetă și ca să o schimbi trebuie să se modifice, mai mult sau mai puțin, acea impresie, cunoscând individul mai bine.
În exemplul dat de tine este clar că o anumită impresie iți face, dar cu cât ai o mentalitate și o gândire mai bună, cu atât acea impresie este mai modelabilă.
De comunicat vom mai comunica cu ei dar vom avea cu totul alta parere, una mai proasta... Sau daca asta se intampla 1 data pe luna de ex. din diferite motive atunci nu se schimba nimic ramanem cu aceiasi parere care o aveam inainte... Asta-i parerea mea!
Prima impresie nu conteaza prea mult.Stiu ca am spus in urma cu ceva timp, pe la alta intrebare pe aici, ca primul lucru pe care-l analizez la o pers. nou intalnita sint dantura, atunci cand zambeste, si pantofii, cum si-i ingrijeste.Dar asta numai cand ma sesizez s-o fac, de obicei nu-mi pasa, nu acord prea mare atentie spre deloc cuiva la prima vedere.
A, apropo, freza ca freza si, din nou, pantofii ca pantofii ca...na, poate o fi fost tarat pe jos de animalele padurii si-n incercarea sa de a se lupta c-un urs fioros si-a julit un cot si pe langa asta si-a inoroit si pantofiorii nou nouti de la SH, dar'a pantaloni rupti?! cam cat de rupti? In fine, treaba cu hainele rupte e ca nu te poti duce la o intalnire in gasca, sau ma rog, mergand asa.Primul lucru pe care-l faci e sa te duci naibii acasa sa te speli si sa te schimbi!
Aveti voi ce aveti ( fetele) cu incaltamintea
Haois raspuns...Sa zicem insa ca te afli la prima intalnire! Te aranjezi 3 ore, dar inainte sa ajungi te stropeste cineva cu masina.Nu mai timp sa mergi acasa sa te schimbi, servetele nu te ajuta prea mult... Oare ce va spune tipul/ tipa?
Interesanta intrebare. mereu ma confrunt cu chestia asta si de cele mai multe ori nu pun baza pe "prima impresie". am intalnit oameni care injurau mai ceva ca un tigan, si aveau un comportament asa de narcisist, dar era doar pentru ca aveau o perioada naspa. puteai sa juri ca sunt doar niste prosti cu fite dar dupa ceva timp am vazut ca sunt de fapt oameni cu facultate care nu au fost crescuti chiar de lupi, dar au doar iesiri tampite. sau am vazut oameni la 4 ace, care vorbesc frumos si dau impresia ca sunt inteligenti dar de fapt sunt asa de inteligenti de dau in gropi sa numai zic ce caractare infecte aveau. "prima impresie" nu prea face multe in ziua de azi.
am vazut ca multi in ziua de azi pun foarte mare "valoare" pe haine, daca esti la moda si prostii de genul. am intalnit atatia oameni care aveau o pereche simpla de adidasi si blugi si un tricou. majoritatea le-ai zice simpli sau mai stiu eu ce, posibil ar zice "uite ala nu are bani" sau alte prostii de genul, dar de fapt erau oameni cu un carcter de invidiat, si inteligenta. multi ar zice ce are inteligenta cu asta, nu are, ziceam doar ca multi idioti care pun "accent" pe haine, ar trece pe langa ei pentru ca iar crede "inferiori" dar de fapt ei au de pierdut pentru ca nu cunosc persoane cu care ai ce vorbi, nu dupa 5 minute de vorbit despre facebook, nu mai stii ce lucruri "interesante"sa mai zici.
Prima impresie contează foarte mult. Dacă întâlnești o persoană care-ți dă o stare bună numai prin prezentare, tinzi să-i ierți "scăpările". La fel și o persoană care din prima îți dă o impresie proastă, cu greu o să îi mai apreciezi calitățile. E ca atunci când citești o carte, dacă începutul e bun mai treci peste capitolul ăla plicticos dar dacă fix începutul e plictisitor...
Desigur, o părere se poate schimba, dar contează.