| aleex123 a întrebat:

Primesc cam 500-600 de lei pe luna si am 15 ani. Pana acum am fost cheltuitor cu ei, luandu-mi haine, mancare etc. Oare pot sa strang?

3 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Strange doar daca iti doresti ceva mai scump, altfel nu merita. Mai bine te simti bine de toti banii, ca adolescenta e cea mai misto parte a vietii.

| elemonis a răspuns:

Buna.
Fii ambitios si impuneti sa strangi o anumita suma de bani lunar.
Noteaza-ti intr-un caiet pe ce dai banii si gandeste-te ce suma ai vrea lunar sa pui de o parte.
Cheltuie banii cand chiar ai nevoie sa cumperi ceva, nu sa dai bani degeaba. De exemplu: stiu ca pot manca 2 felii de pizza doar, dar dau comanda de 2 pizza; evident ca nu pot manca si pizza ramasa pentru ca m-am saturat si cel mai probabil o sa o arunc, insa daca as fi comandat pizza la felie nu as fi dat bani degeaba pe ceva ce nu am mancat. Este doar un exemplu. Am incercat sa te fac sa intelegi la ce ma refer.
Daca o sa ai momente cand vrei sa intri in banii pusi de o parte spune-ti:,, nu intru in ei, sunt ambitios, pot sa pun bani de o parte si sa nu intru in ei."
O sa vezi ca daca esti ambitios si iti impui sa pui bani de o parte o sa te ajute acest lucru toata viata. Vei vedea ca vor fi momente in viata cand o sa-ti dai seama ca trebuie sa ai bani deoparte pentru medicamente, spital, evenimente etc... adica pentru lucruri/intamplari nepravazute si mai bine este sa ai bani de o parte pusi decat sa imprumuti, deoarece evident cand te imprumuti trebuie sa dai banii inapoi si o sa ramai cu bani mai putini pentru luna respectiva.

| Krneuon a răspuns:

De la cine?