Dupa Primul Razboi Mondial, marile puteri, prin Tratatul de la Versailles, au incercat sa evite o noua lupta impunand conditii foarte grele si limitand agresorul, adica Germania, in mai multe privinte. Dupa ce a venit Hitler, Germania a inceput reinarmarea si si-a declarat intentiile de razboi. Marile puteri s-au lasat pe tanjeala si i-au permis sa incalce grav Tratatul de la Versailles crezand ca astfel nu va incepe un nou conflict. Dupa ce a anexat Cehoslovacia, Hitler a intrat in Polonia fiind 100% sigur ca Anglia si Franta nu ii vor declara razboi. Lucrul asta s-a intamplat, insa, si de aici incolo stim toti ceea ce a fost. Ce vreau sa zic e ca dupa incercarea esuata intre 1933-1939 de a mentine pacea prin pasivitate, SUA, Anglia, Franta si alte tari au devenit mult mai atente si au infiintat diferite organizatii tocmai pentru ca lumea sa traiasca in armonie. Cred ca asta este principala cauza, cred ca de asta nu a mai inceput un nou razboi mondial. Bombele nucleare au fost lansate la Hiroshima si Nagasaki pentru a-i pedepsi pe japonezi, pentru a-i forta sa capituleze si, consider eu, pentru a le testa, pentru a vedea exact ce efecte pot avea. Civilii evident nu ca meritau asta, insa armata japoneza, avand in vedere atrocitatile pe care le-au comis in Asia si chiar in SUA (atacul de la Pearl Harbor), cu siguranta da. Poate ca vazand distrugerile din orasele mai sus mentionate, marile puteri au inteles ca un razboi nuclear nu ar duce decat la pieire, insa nu sunt convins ca aceasta este principala cauza a pacii care domneste de 71 de ani incoace. Razboiul Rece a fost cu totul altceva.
Nu iese idiotul ala. Hahalera aia are "postul" asigurat. Mai ales cand o vezi toata ziua in gura cu " sunt femeie, votati-ma ". Nu aveam o parere buna despre America de mult dar cu cine a ramas la urma sa iasa presedinte, e clar ca sunt si aia dusi cu pluta.
Bomba nucleară este folosită mai mult în scop defensiv, pentru a intimida adversarul. Nimeni nu riscă să atace cu o astfel de armă, deoarece riscă ca până și aliații săi să devină inamici.
WW1 - 4 ani
WW2 - 6 ani
WW3 -? ani
Probabil că WW3 va dura mai mult. Ce îmi confirmă ipoteza asta? Păi în WW1 tehnica militară era vraiște, soldații se luptau cu baionete și cu puști care se blocau la aproape fiecare foc, "Avioane de hârtie", tancurile erau vai de mama lor (Două table sudate și HAI LA LUPTĂ.), și niște nave de război de toată jena (Crucișătoarele scoteau un fum infernal!), ca să nu mai zic că se mișcau cu viteza melcului.
Dar în WW2 au stat altfel lucrurile. Toate ramurile militare avansaseră foarte mult. Ba chiar, unele apăreau pe nou.
Acum un război ar dura foarte mult, deoarece nimeni nu se încumetă să folosească arme de distrugere în masă, iar carne de tun există.
Oricum ca să înceapă un război mondial, ne trebuie un motiv. De exemplu asasinarea lui Putin de către un cetățean US.
PS: După pace ce crezi că urmează? Mai ales după o pace atât de lungă cum a fost asta.
Pace adevarata nu cred ca a fost vreodata. Cum am zis mai sus, repede dupa WW2 a fost Razboiul rece care a durat pana la sfarsitul anilor 90. Eu cred ca e vina mai mult a nenorocitilor astora care scot arme in masa. Cumva trebuie si alea folosite. Imi aminteste de al 2 film cu Sherlock Holmes. " Mai devreme sau mai tarziu tot o sa fie razboi, e in natura omului ".
Războiul rece a fost unul ideologic, economic și politic, nu un război deschis, unde fiecare își săpa tranșee și se așteptau la ce este mai rău. Ce a fost în Coreea, Vietnam și Afganistan, a fost prin intervenția indirect a URSS și NATO.
Singurul pericol de război mondial a fost criza rachetelor din Cuba. Dar uite că am scăpat.
Eu consider ca cel de-al treilea razboi mondial va exista..doar la nivel informatic, majoritatea informatiilor fiind stocate in calculatoare, in timp ce influentarea populatiei se face prin intermediul internetului/tv-ului. Daca ar fi sa existe unul militar, cred ca ar muri cam jumatate din populatia planetei, avand in vedere tehnologia si armele existente. Acum sa vedem care ar fi pretextul raboiului: mie mi-e teama si de aceste atacuri teroriste. care in mintea mea seama cu asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand, pretext al declansarii Primului Razboi Mondial. Daca aceasta grupare ISIS ar declansa un razboi prin numarul si repetabilitatea atentatelor, atunci cine ar crea cealalta grupare? Nu stiu cat de mult ai inteles ce am vrut sa zic, fiind chestii scrise la repezeala, dar cred ca un gram e adevar si legatura exista intre ele.
Sper doar sa nu prind eu unul. Dupa ce mor ce mai conteaza
Si Ludovic al XV-lea, daca nu ma insel, a zis ceva asemanator : "Dupa mine potopul" - doar ca potopul l-a prins si pe el ) Ideal ar fi sa nu mai exista, dar afirmatia mea tinde catre SF
Mentalitatea asta cu "dupa mine potopul" cred ca o au toti astia care au fabrici care polueaza si chestii de genul. Basta sa faca ei miliardele si sa aiba viata buna, probleme raman copiiilor.
Asta denota cat de egoisti si nepasatori suntem atat cu copiii nostri, dar si cu mediul.