Pai moldovedii sunt tot romani, doar ca in trecut regiunea moldovei a fost stapanita de Rusia despartind asfel Intreaga Tara romaneasca de Moldova.pentru cei ce au nelamuriri :romanii si moldovenii pentru mine sunt unul si acelasi popor indiferent de nume, nu-mi pasa de cine a fost stapanita in trecut.
Prin ceea ce contine tara, educatia si accentul.Cindva moldovenii au fost pe teritoriul Romaniei, unde mai era Romania mica si Transilvania(toate trei formau Romania mare)dar Moldova deja este tata independenta.Cam asa!
In trecut regiunea moldovei a fost stapanita de Rusia despartind Tara romaneasca de Moldova.Acum ce ii mai deosebesc sunt accentul; traditiile, iar nu stiu daca tu ai observat dar eu au o credinta mult mai mare in Dumnezeu.
Salut!
Cred ca ai invatat si tu la orele de istorie care este treaba cu Romania si Moldova, asa ca nu o sa scriu eu povestea aici, dar iti spun parerea mea:se deosebesc prin accent.Ei sunt tot oameni ca si noi.Nu cred ca exista ceva mai special la noi care sa ne deosebeasca de ei.
Pa!
Moldovenii sunt tot romani, la fel ca ardelenii, banatenii, muntenii sau oltenii.
Roman - Romania
moldovan - Moldova
2 tari diferite.
Accentul diferit. Normele de ortografie diferite si unele diferente in limbaj.
anonim_4396 întreabă:
degirl întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: