Sunt pro, pentru rromii care merita, care au stiut sa se integreze, sa munceasca, nu sa umble cu furtisaguri sau cu cersitul, pentru rromii care sunt cinstiti.
Sunt contra rromilor care se complac in saracie, cerand ajutor de la stat, cersind, furand.De asemenea sunt contra romanilor care fac acelasi lucru.
Contra. Sincer, nu vad de unde atata solidaritate pentru ei. Nu vreau sa mi-o luati in nume de rau, dar ca etnie, ar trebui sa ne ocupam de romanii nostri. De rromi si problemele lor sociale sa se ocupe organizatiile, reprezentantii lor.
Eu am ajuns sa nu mai am mila fata de aceste persoane... isi educa in cel mai iresponsabil mod copiii, asa ajung sa comita infractiuni inca de la varste fragede. Si tot asa ajungem vestiti in Europa si catalogati drept "rromi". N-ar fi ceva colosal asta, dar problema cea mare e ca pe langa "rromi" se mai pune "=hoti, criminali, violatori, etc". Nu mi se pare normal. Eu sunt romanca, nu rroma, asa ca vreau sa fiu tratata ca atare!
Intai sa se auto-civilizeze, sa-si impuna anumite limite si reguli, sa fie si ei egali in fata legii ca si ceilalti, si-apoi mai vorbim de chestii de genul " si ei sunt tot oameni/suflete", "si ei simt", etc.
Si nu vorbesc din auzite sau dintr-o ura superficiala, ci pur si simplu am avut prea multe experiente neplacute care mi-au confirmat tot ce se vorbeste despre persoanele din aceasta etnie.Sincer, fara sa mi-o luati in nume de rau, prea sunt compatimiti! Si nu ar mai expulzati, marginalizati, catalogati, discriminati sau mai stiu eu cum daca nu ar face ceva in sensul asta, pentru a o merita!
Zic, deci, sa ne gandim mai bine...
Imi pare rau de rromi ca s-au nascut aici.Cultura rromilor e una dintre cele mai intresante din Europa, obiceiurile si traditile lor ii fac speciali si daca nu am avea un ministru blond de turism ar stii sa profite de pe urma acestui aspect
Eu sunt pro rromi.Il tratez ca pe un egal in prima instanta, cu respectul cuvenit si ma astept sa primesc acelasi lucru
Clauditza întreabă: