Beleaua este ca nu cred ca ii vor eutanasia. au mai avut tentative de astea si in loc de eutanasiere i-au batut cu batele pana au cazut lati. deci...
Nici eu nu cred, altfel ar fi fost ceva rapid, nu ar fi bagat 30 de zile... asta-i ca sa uitam incidentul si sa scape de-o grija.
Prostia asta cu cainii a fost mediatizata pentru a nu ne gandi la probleme mai arzatoare ale Romaniei, cum ar fi Rosia Montana. Bun, niste caini, probabil provocati, au omorat un copil, toata tara plange si e in doliu.
Insa ma framanta ceva, de ce nu e toata tara in doliu si de ce nu plange toata tara atunci cand vezi copii la colt de strada, ROMANI nu tigani, care cersesc pentru ca parintii lor nu au un loc de munca, care sunt in stare sa bage cutitul in tine pentru 10 lei. Vin la tine, tu nici nu ii bagi in seama, la fel cum fac multi altii. Am fost cu un unchi la niste rude din Ploiesti, situate intr-un loc prost famat. Acolo, cand am plecat de la ei, au venit niste copii, eu le dau cam 5-6 ani, celalalt avea vreo 8 sau 9 iar cel mare vreo 12. Au venit sa cerseasca, unchiul meu a zis : ''Fiti atenti, va dau 5 lei de fiecare daca va bateti intre voi". Si asa au inceput sa dea unii in altii, cine stie, poate frati de sange, poate prieteni buni, poate nici macar nu se cunosteau si ne-au vazut. Si s-au luat la bataie pentru niste amarati de bani. Deci copilul cel mai mic cred ca si-a luat vreo 3-4 pumni numai in ureche. In fine, vazand ca aia se bat la bune, le-am dat banii si i-am pus sa se care. Cine stie, poate chiar si-au luat mancare de acei bani, poate parintii lor chiar sunt oameni constienti de cum traiesc, si nu ii cheltuie pe tigari si bautura.
De ce se gasesc bani pentru eutanasierea unor animale care nu ataca decat daca sunt provocate sau foarte agresive si nu se gasesc bani pentru orfelinate, salarii, pensii etc. Serios acum, vin niste caini la tine, dai o data din picior si au fugit, vin iar, te apleci si cred ca arunci in ei cu pietre.
Si nu sunt nici pro nici contra, sunt de parere ca nebunia asta cu cainii e pentru a deruta oamenii si a-i face sa se concentreze pe probleme mai putin importante.
Sanatate.
Pentru ca se inmultesc, o sa ajungem sa n-avem loc de ei pe strada. Trebuie sa se faca ceva acum, ca in 20 de ani n-au fost in stare.
Cand vin o haita pe tine, cum procedezi?
De obicei animalele nu ataca daca nu sunt provocate, rare exemple. Cand vine o haita pe mine? Recurg la bastonul telescopic, ori ce am la incemana in caz ca nu il am la mine. Bocancii cu bombeu cred ca sunt de ajuns, e necesar doar sa dai intr-unul sa il faci sa urle pe acolo si ceilalti se sperie si se cara.
''Cainii care latra nu musca'', asta se aplica si la caini, si la oameni.
Dar de ce trebuie sa existe asemenea lucruri? De ce nu putem scapa de caini, in loc sa cautam metode de aparare?
Ti-am zis deja care este parerea mea despre mediatizarea cainilor vagabonzi, va joaca pe toti pe degete, suntem doar pionii unei mari table de sah.
Nu, eu am o problema cu cainii de cateva luni, de cand a muscat-o unu pe sora mea chiar in fata casei. Si de atunci ii urmaresc, chestia asta a venit la fix sa-mi pot baga picioarele in ei fara sa sara juma de cartier pe mine ca-s o "animala" pentru ca vad ca mai sunt si altii care gandesc ca mine.
Daca m-ar fi muscat si pe mine unul bineinteles ca as fi prins ura pe ei, si le-as face rau la fiecare ocazie, insa nu toti sunt asa, sunt si caini pasinici.
Nu stiu, sunt indiferent, daca vor sa-i omoare, sa-i omoare, eu nu am nicio legatura cu asta, pe mine ma preocupa alte treburi, cainii ar fi ultima mea problema.
Eu nu vreau sa le fac rau, dar nu mi se pare normal sa fiu obligata sa-i suport. Cine vrea caine sa-l ia acasa.
Pai si daca e vagabont, nu apartine nimanui, parerea mea e ca ar trebui construite adaposturi pentru ei de unde oamenii i-ar putea adopta, astfel incat li se va mai da o sansa la viata.
Sunt 300.000 de caini, ai idee cate adaposturi ar trebui facute? Sa nu mai zic de control, sterilizare, mancare, ca doar nu-i trantesti intr-o camara si gata, avem adaposturi. Si banii cui? Ai mei? Ai parintilor mei? Nu merci, eu n-am nevoie de caini. Am doi acasa, imi ajung. Nu bag bani in cainii nimanui.
Sansa la viata o dau, cine vrea caini sa-i adune acum, restul (bolnavi si fara stapan, cum am zis) adio. Nu-i vina lor, e vina "iubitorilor de animale" ca s-a ajuns aici, adica tot aia care striga ca sunt niste "suflete nevinovate", dar pe care pana acum i-a durut in cur de soarta lor.
Cum ai spus si tu:
"De ce se gasesc bani pentru eutanasierea unor animale care nu ataca decat daca sunt provocate sau foarte agresive si nu se gasesc bani pentru orfelinate, salarii, pensii etc."
De ce se gasesc bani pentru adaposturi? Cand noi stam prost la educatie si sanatate. Sunt cainii mai importanti ca noi? Orice ar face, ar baga bani in curul lor. Dar o solutie ne scapa de ei, in timp ce alta le permite sa ne manance banii mult timp de acum incolo.
Gandesti corect, oricum, si eu am doi papagali acasa, nu vreau caini . In reguloa, sunt pro pentru eutanasierea cainilor, dar contra pentru torturarea lor. Dar am o idee si mai buna, sa le dea cinii galbejitior, ca aia au delicateze din caini si pisici si tot soiu de animale. Hranim niste guri si scapam de muscaturi, iaute, am gasit si motto, superb sau ce?
Revin la ce am zis si mai devreme de 2-3 ori, sunt probeleme mult mai mari in Romania care nu sunt mediatizate.
Chiar azi m-am gandit la asta cu chinejii , dar mai mult ca sigur 80% din ei sunt bolnavi. Nici eu nu sunt de acord cu tortura, o pastila/injectie si gata, nu sufera nimeni.
Pai mai bine, se imbolnavesc galbejitii, mor si din aia, ca si asa sunt prea multi, o sa avem mai mult oxigen, deci mai multi oameni in arborele genealogic al fiecarei familii. Si asa chinezii aia sau tailandezii is ca mustele, degeaba, nu aduc mai niciun beneficiu societatii, aia de traiesc in sate cu katane si macete si dupa regulile lor, cel putin, asa este parerea mea.
Pro! Nu iti ia cainele din curte si mai mult de atat ti-e frica sa treci pe la cate un bloc sau un colt de strada...In plus, daca ar fi sa ii duca la adaposturi speciale, statul ar trebui sa plateasca mancarea ..etc.Oricum, in Romania, toate se limiteaza dupa o drama, sau mai multe...
Ma eu sunt pro din mai multe motive.
1.) SUNT PRA MULTI CAINI
2.) Acei caini NU sunt domesticiti, nu au un om care sa ii hraneasca, etc. Cand le e foarte foame ataca din instinct.
Mie cel putin nu mi se pare normal ca intreg orasul sa fie o gradina zoologica. Pe an ce trece rata oamenilor muscati de caini tot creste. Eu unul nu va inteleg, nu va place cu cainii aia multi prin preajma dar nici nu vreti sa ii eutanasieze. Daca ii baga in adaposturi statul nu poate tine 10000 de caini doar de dragul ca nu sunt eutanasiati. Cine da atatia bani pe mancare, pe curent, pe apa, pe ingrijitori, pe hingeri, etc. Daca stam sa ne gandim putin voi va plangeti de criza economica, bla bla bla. Pai frate daca cainii aia stau acolo si va mananca voua salariile, pensiile, alocatiile si nu mai stiu eu ce. Altceva, nu va place nici cu cainii in preajma, si asa Romania are o reputatie proasta si cainii aia chiar fac orasul sa para jegos(nu am alt termen care sa sune mai bine). Acum, va intreb, voi chiar sunteti multumiti ca acesti caini sa va manance de vii? Adica s-a intamplat incidentul ala, azi dimineata am vazut la televizor ca o haita de caini a incercat sa ucida doi copii, DIN NOU SE INTAMPLA ASTA. Adica mai bine sa fie eutanasiati decat sa umblii cu frica prin oras ca te mananca, cainii. Eeeeh, voi nu aveti treaba, stati pe centru, ia ganditi-va la niste persoane care stau mai pe la marginea orasului sau nu stiu eu pe unde, aia ce zic? Ii mananca, cainii. (nu stiu eu nu stau in Bucuresti dar macar pot constientiza atata)
NIci eu nu stau in Bucuresti, dar la mine e full. Ti-e frica sa iesi din casa, sunt caini "postati" la toate colturile, unii chiar agresivi care nu te lasa sa treci pe langa culcusul lor, desi sunt foarte aproape de strada, nicidecum pe o portiune PRIVATA sau ceva de genul, sunt IN STRADA.
Eu contra.
Nu cred ca ar trebui eutanasiati pentru fapta unui caine. Daca un om omoara un copil in accident ar trebui toti oameni omarati NU. ASA ESTE SI CU CAINII cred eu.
Dar nu ii omoara pentru ca a fost unul agresiv, ci pentru ca au avut nevoie de un incident ca sa isi dea seama ca SUNT PREA MULTI.
Cum vrei
AsafteiAndreiDaniel întreabă:
LisaJulie întreabă: