anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Probabil ați auzit expresii de genul: "Nu ești fată, deci nu ai ce vorbi", "Nu ai trecut prin ce am trecut eu, nu ai dreptul la opinie", "Dacă nu faci parte din grupul meu social, taci".

Ce părere aveți despre acest gen de mentalitate?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Primitiva, imatura, hai ca daca vb de copii pana in 15, 16 de ani e ok, dar vezi la astia trecuti de 40 de ani

| Freya1 a răspuns:

Teoretic vorbind nu prea ai cum sa iti dai cu parerea despre o suferință, o durere, o situație prin care nu ai trecut tu persoanal.Da, e urat sa spui asemenea lucruri si sa ai o asemenea atitudine daca omul vrea sa te ajute sau nu esti îndreptățit să îi vorbesti asa.
Faza cu "daca nu faci parte din grupul meu social taci" e putin cam aiurea spus.Adica nu face parte din grupul tau social dar totusi tu trebuie sa ii spui sa tacă semn ca deja socializati.

| LPCTSTR a răspuns:

Da un context, ca fiecare replica are sensul ei la un moment dat. Mai mult, nici nu-mi imaginez despre ce tip de mentalitate vorbim, pana la urma, tu vrei sa diseci un ansamblu mai mare decat poti tu cuprinde, mai bine si altfel spus, a ciupi superficial problema.

| anonim_4396 explică (pentru LPCTSTR):

Am auzit asta des în conversațiile feministe. "Nu imi spune mie că nu e bine să fac avort, daca nu ai purtat niciodată o sarcină"(/dacă ești bărbat), ca de exemplu. Și intr-o oarecare măsură chiar au dreptate. Deci nu am venit aici să spun că e greșit sau corect, doar să discut.

| CostinAlamariu a răspuns:

Irational

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Consider că o opinie, la fel ca și un sfat, ar trebui să fie dată doar atunci când e cerut/ă, de aceea există această mentalitate.
Sfaturile se mai pot da în regim de urgență, adică dacă o persoană e pe cale să greșească sau să se facă de râs.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hei

O gandire limitata, ca asta e pana la urma

Au crescut in felul acesta, multe s-au inradacinat in capul lor inca din copilarie, ca noi toti de altfel

As mai spune si comportament respingator si ca multe alte lucruri si asta provine din frica