nony
| nony a întrebat:

Propun un joc de imaginatie pentru toti useri.In special pentru cei care ma cunosc destul de mult incat ma pot ¨copia, imita, intelege¨.
Intrebare : Scopul scuza mijlocele?
Acum, cine ofera cel mai apropiat raspuns de ceea ce as raspunde eu, cine se apropie cel mai mult de ceea ce as gandi eu la intrebarea asta, ii dau : la fete ( kiss si o funditá ), la baieti ( respect si un fundoi )

Răspuns Câştigător
| yuli10 a răspuns:

Depinde daca ceea ce incerci sa realizezi este mai important decat ceea ce distrugi in drum.

9 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Pentru cei lipsiti de scrupule da.
Si in anumite conditii e scuzabila.
Dar nu orice actiune poate fi motivata prin acest lucru.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Din 1520, cand Machiavelli a scris in "PRINCIPELE" ca "scopul scuza mijloacele" a trecut mult, chiar foarte mult timp. Daca mai este valabila afirmatia astazi?
Bineinteles...si chiar este mai acuta ca oricand! Ca este vorba de bani, avansare in functie, proces sau chiar dragoste, unii folosesc orice mijloc pentru a-si atinge scopul.
Aceasta afirmatie se aplica tot mai des, dar din cauza ipocriziei, nu pare asa de "machiavellica".
Dar spre nestiinta multora, mijloacele folosite de noi, se pot intoarce impotriva noastra.
Important este ca nu scopul scuza sau nu mijloacele, ci ceea ce motiveaza scopul, in aceeasi masura in care-l defineste, explica natura mijloacelor.

mira
| mira a răspuns:

Depinde de scop si de mijloace.Macchiavelli nu a avut in vedere scopul josnic si mijloacele murdare.Cosiliindu-si principele, el se gandea la marile idealuri, la scopuri nobile. O transpunere pe sol romanesc a principiului macchiavellic o aflam in piesa lui Alexandru Davilla "Vlaicu Voda" in rostirea protagonistului:"Sfant se face orice lucru pentru-a tarii aparare!" Nu, in plan strict individual scopul nu scuza orice mijloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nony, ti-tac, tic-tac, se scurge timpul si nu prea se joaca de-a imaginatia cu tine lumea?
esti greu de copiat? sau de imitat? sau...de inteles?
Sau poate nu-s mijloace pentru scopul propus.
Eu cred ca scopul totusi nu reuseste sa scuze mijloacele, are scopul treburi mai importante, si scopul nu trebuie sa umble fara a tine cont de constrangerile eticii, altfel ala nu-i Scop ci o tinta cu noima mica dar mijloacele reusesc sa scuze scopul, uneori, pentru ca mijloacele nu prea au nimic de pierdut.
Te stiu de putin timp, nu am cum sa te imit insa iti doresc sa fi gandit si tu astfel raspunsul.(tu-poate cu mai multa ironie-umor?)

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Traim intr-o lume nebuna, pe dos, in care orice e permis si singura regula este ca nu exista nicio regula.
Ne concentram pe noi insine, pe ideile/dorintele/visele/aspiratiile noastre si calcam pe cadavre pentru a accede la ele.
Intoarcem privirea de la orice sta in calea realizarii idealurilor noastre dar, pe de alta parte, ne resemnam in dulce stil mioritic in fata stridentzelor care ne zgarie constiinta.

| anad a răspuns:

Biblia spune "Pîinea minciunii este dulce omului, dar mai pe urmă îi este plină de pietriş". Nu scopul scuza mijlocul, ci mijlocul acuza sau innobileaza scopul.

| JeSa a răspuns:

Iti este greu in anumite cazuri sa reusesti sa deosebesti moralitatea de imoralitate sau adevarul de minciuna...si asa ca un mijloc iti intervine scuza.happy
Sarbatori Fericite!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scopul scuza mijloacele dar numai pentru ala care foloseste mijloacele sa-si atinga scopulNu-i valabil si pentru aia folositi pentru asa ceva. Daca ai folosit oameni cade de la sine ca au terminat-o cu tine si deci n-o sa-ti acorde nici o scuza.Nu vreau fundoiul.

| Fuckin-Battlefield a răspuns:

GEN:ce- isi doresc femeile?laughing-da.complicat,si la asta raspunsul depinde de experienta fiecaruia, nu e un tipar dupa care sa ne adaptam... oricum ceilalti cu moralitate apreciaza modul cum ai ajuns sa iti atingi scopul, restul:bravo bah` ce conteaza las'ca e binelaughing. cred ca toti am macar o data de''mijloace'' asa ca nu va dati pudici''winking