1. Se mint singuri ca au fost primii, si asta pentru ca le e ciuda ca din ditamai teritoriul pe care l-au avut acum sunt o natiune cat jumatate din Tiganiada-Română.
2. Propaganda transnistriana + implicarea ilegala a Rusiei
3. Nu stiu exact vechimea dar cred ca are undeva la 1000-1500 de ani, iar pe parcusul acestui timp a suferit multe modificari. Originea e latina + influenta slava si turca. E grea, cred ca e printre cele mai grele din lume, si asta din cauza conjugarilor care se manifesta la mai multe parti de vorbire intr-o mare diversitate.
4. Secrete au orice popor, mai ales acum cu coruptia asta.
5. Pai inainte de Romania o fost Regatul Dac. Pe atunci Imperiul Roman era intr-o criza economica si vazand cat de bine o duc si ce resurse bogate au dacii, s-au gandit sa ii atace si sa ii romanizeze. Acestia s-au inmultit cu dacii iar copiii lor auzind ba latina, ba limba dacilor (e discutabil ce limba vorbeau), au combinat-o rezultand limba romana. Cel putin asa spune cea mai acceptata teorie.
Tezaurul de la Pietroasa e secret și pentru România
Nașpa dacă nu știi sa cauți pe gugăl sau nu ești atent la orele de istorie din clasa a 4a, a 8a și a 12a.
Am specificat mai sus ca stiu sa caut, voiam doar *Păreri Personale*
Istoria poate fi percepută diferit de toți.
1. Romanii au fost primii in Ardeal. E o prostie ce zic ungurii.
2. Majoritatea moldovenilor doresc unirea cu Romania.
3. O limba ca oricare alta,***. Traca+latina+slava+alte influente.
4. Mda, din cauza faptului ca avem istorici prosti si un guvern dezinteresat. Si latina se trage din limba traca, nu din romana.
5. Traci*
Nicoletaiwhbwbwbbwbw întreabă: