Pariurostanacul nu are nicio sansa, el va disparea din viata politica sau va avea un rol infim, iar noul presedinte va fi Nastase.Pe ce ma bazez? Pe imaginea de necrezut a salii ridicate in picioare si aplaudand peroratia plina de "sfanta manie proletara "a lui Ilievici. Iar Ion Ilici il sustine pe Bombonel!
Eu spun ca are destul de multe, lumea din interior inca il sustine. Vanghelie, Hrebenciuc si multe organizatii il sustin pe Geoana iar singurul care-i poate lua fata e bombonel, care e sustinut de Iliescu. Si, desi are si multi dusmani ( Mitrea, Ponta, Radu Mazare, la fel cu nume grele, care si-au declarat oficial ''antipatia'' fata de ineficienta lui ) cred ca in continuare prezinta sansa 1, asa prostanac cum e.
Dar observ ca l-ai omis pe Diaconescu, unde cred ca detine mai multe sanse decat Mitrea. care e pus de forma, tot partidul e contra lui ) Din toti mafiotii, mi-as dori sa iasa el, dar nu prea e sustinut de ''baroni'' si e considerat si prea tanar pentru a ocupa maretia postului.
Eu sa fi fost in locul lui Geoana, nu as mai fi candidat, el insa a prezentat o "pledoarie" prin care a sustinut ca, vrea sa candideze din nou, pentru ca este convins ca va reuni partidul. L-am auzit cum isi sustinea punctul de vedere la televizor. Nu cred ca-si da seama cate prostii a spus in timpul campaniei electorale presedentiale. Calificativul tau BRO este "binemeritat". In alegerile de la PSD si nu de la PDL, asa cum a inteles Oliana, este posibil sa invinga Geoana. Cu toate ca acesta a facut gafe dupa gafe, se pare ca este mai cinstit decat Nastase (multe- case) si oamenii apreciaza acest lucru.
Daca partidul nu se va reuni, exista posibilitatea unei scindari si cred ca "baronii" nu-si doresc acest lucru.
Este nevoie sa existe si un partid de stanga, insa acest partid trebuie sa aiba conceptiile de stanga, ori al nostru (care s-a unit cu PNL doar pentru a-l darama de la putere pe Boc si Basescu), nu prea a dovedit ca are oarece concept politic, nici de stanga si nici de dreapta. Nu are nici un fel de orientare politica ci, doar o bolmojeala care a condus la reducerea ponderii acestui partid in alegerile precedente.
BRO, intrebarea ta este de actualitate si o sa vedem cine va avea sanse pentru a deveni presedinte.
Viitorul va arata dincotro va "bate vantul" si astfel vom sti, cat au mostenit de la tatucul Iliescu conceptul prosovietic, liderii acestui partid si cum va reprezenta el "clasa proletara".
Evident tot Geoana.Prostia se spala greu pe la noi si este greu de inlocuit. Sper sa nu am dreptate.
Din pacate, Geona are sanse mari.In opinia mea P. S. D.-ul nu este un partid politic de stanga, este o gasca de profitori si oportunisti cladit pe un format piramidal de stil mafiot.Nu exista in Romania un partid de stanga, adevarat, care sa fie contrabalanta la o societate, in care din pacate doar banul este punctul forte.Eu personal as dori sa castige Diaconescu atat cat il cunosc din mass-media.
Cred ca April are dreptate. Bombonel se va cocota in varful tortului sa linga bomboana. Dintre toti candidatii mi-ar placea Diaconescu, dar nu are sanse cu sacalii sau, Mitrea pentru ca l-ar aduce inapoi in partid pe Ioan Rus de la Cluj care este impotriva lui Ilici si ar reforma partidul. Ioan Rus ar putea salva stanga. Avem nevoie si de stanga, dar una adevarata nu condusa de sacali ca 4case si restul baronilor care deja saliveaza... Din pacate Base nu mai poate candida si nu stiu daca se va mai ridica un lider din PDL, demn de aceasta functie.
In cele din urma, sanse reale au Nastase si Diaconescu. Cineva il cunoaste pe Diaconescu si mi-a povestit ca e baiat istet, capabil, isi stie bine meseria, este sigur de el, calculat... are stofa de politician. Cu alte cuvinte este opusul lui Geoana cel mistuit de flacarile violete si pe deasupra este si integru, spre deosebire de Bombonel. Vazindu-l in aparitiile televizate, tind si eu sa-i dau dreptate, nu mi-a facut o impresie proasta. Cu toate astea, este posibil sa cistige totusi Bombonel, pentru ca are o pozitie mult mai buna in partid, in fond pe primul loc sint relatiile, nu competenta si integritatea. Daca le ai si pe cele din urma, cu atit mai bine, dar relatiile sint VITALE in viata politica, iar Diaconescu spre deosebire de Nastase Multe-Case, nu este la fel de "dotat". Oricum, as spune ca el ar putea reforma in bine partidul ala, care are mare nevoie de o reforma.
RAY întreabă: