| mariuschakra12 a întrebat:

Psihologul daca e un caz grav are obligația să îți spună sa te interneze? Pe ei nu ii trage nimeni la răspundere daca i se întâmplă cuiva ceva?

16 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Psihologul nu are astfel de comptetent, psihiatrul insa da, poate hotara si dispune cu respectarea legii internarea involuntara daca e cazul.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru mariuschakra12):

Pai pe unii ii ajuta pe unii nu psihologii, depinde de om.

Răspuns utilizator avertizat
| suntserios a răspuns (pentru mariuschakra12):

Inainte sa critici invata care e diferenta dintre competentele unui psiholog si psihiatru.

Psihologul interactioneaza cu pacientul pe probleme emotionale si nu mentale. De aia psihologul face o facultate de 3 ani, nu are competende de a pune diagnostice medicale sau de a prescrie medicamente. Cand psihologul gaseste probleme comportamentale sau neuropsihologice isi declina competentele catre un psihiatru

De aia psihiatrul are drept de practica dupa ce urmeaza o faculate de medicina si un rezidentiat.

| Mosotti a răspuns (pentru mariuschakra12):

Nu ai dat de medicii potriviti, dar s-ar putea rezolva problema.

| Mosotti a răspuns:

Nu ii trage nimeni la raspundere pe psihologi, de aia prima data te duci la medic, spui problema, si el decide daca e de tratat sau de psiholohg, nu invers, nu te duci prima data la psiholog, ca daca e ceva de tratat, multi nu se prind si nu te trimit la medic, problema se poate agrava si aia e.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru mariuschakra12):

Pana la urma nici pe medici nu-i prea trage cineva la raspundere la o adica, mai ale la psihiatrie unde medicatia poate face orice, scrie in prospect ca poate urca gandurile de suicid de ex, si daca se intampla aia e.
Raspunde doar daca esti internat acolo, dar daca se ia acasa trat, nu mai raspunde.

Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns (pentru mariuschakra12):

Pai da, aia e! Ce sa zic, dar daca esti la inchisi, mai greu mai poti face ceva.

| Floridori a răspuns:

Subscriu la ceea ce a explicat deja @suntserios, dar as mai adauga si faptul ca internarea involuntara la psihiatrie se face la cererea familiei, medicului de familie, serviciilor care se pot apela prin 112, in urma constatarii unui comportament deviant care pune ii pune in pericol atat pe cel cu probleme mintale, cat si pe ceilalti.
Pacientul, ajuns la psihiatrie, va fi consultat de medicul psihiatru de garda in acea zi.Acesta are obligatia sa decida in primele 24 de ore daca pacientul va ramane internat sau nu, in urma celor constatate. Daca decide internarea, pacientul va fi evaluat de o comisie de 3 medici in urmatoarele 48 de ore, acestia putand aproba propunerea de internare involuntara initiata de medicul care a primit urgenta, sau, din contra o pot respinge. Daca si comisia aproba internarea, propunerea, decizia impreuna cu evaluarile facute, vor fi inaintate judecatorului, acesta fiind nu numai informat, dar avand si autoritatea de decizie in urma celor constatate. Daca judecatorul semneaza internarea involuntara de 30 de zile, acesta va trebui sa primeasca un raport la aproximativ 5 zile (de regula, e saptamanal) referitor la starea de sanatate a pacientului in cauza si la evolutia pe care o are. Dupa acele 30 de zile, in baza rapoartelor, internarea se poate prelungi sau nu.
Deci nu e ca si cum acei pacienti internati la psihiatrie sunt ascunsi de ochii lumii, nu mai stie nimeni de ei si isi pot scoate ochii...Din contra, situatia lor este una mult mai controlata decat internarile in alte sectii.Sunt supravegheati si sunt ingrijiti corespunzator, inclusiv li se da medicatia necesara.
Desigur, spitalele din Romania nu au aceleasi conditii ca spitalele din Germania, sau Japonia, sau Suedia, de exemplu, dar asta nu inseamna ca pacientii internati la psihiatrie sunt lasati de izbeliste sa isi scoata ochii...

Răspuns utilizator avertizat
| Floridori a răspuns (pentru mariuschakra12):

Depinde mult de instalatiile spitalului si de tipul de problema pentru care ai fost internat.Situatiile pot varia mult.
Insa iti pot garanta ca in 99, 9% din cazuri, tratamentul isi face efectul suficient incat sa nu fie necesar sa te "pandeasca" in fiecare secunda cand dormi.Si o sa dormi...
100% o sa dormi...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Psihiatru te poate interna, psihologul nu e nici măcar medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca e un caz grav, acesta poate sa nu isi mai asume cazul. Atat. Adica te lasa.