Intrebarea asta a fost pusa de multe ori. Poti sa te uiti si la celelalte raspunsuri de ale mele. Le gasesti destul de repede pentru. ca am mai raspuns de curand unei intrebari identice(cerea acelasi raspuns ca la intrebarea ta).
Pentru cei care au vazut atat seria HP cat si Twilight atunci ar trebui sa fie evident ce serie e mai buna calitativ din mai multe puncte de vedere(autorul romanelor, stilul de a scrie, actori, soundtrack, regie, scenariu, efecte speciale, buget, incasari, premii, etc.). Lasam la o parte fanii...
Comentand doar despre subiect...HP sta mai bine. Intruneste mai multe teme. Plus ca tema iubirii ce apare in HP mai rar e mult mai calitativa decat oboseala de dragoste din Twilight ce apare tot timpul. De asemenea opiniile criticilor de literatura si de film sunt in favoarea HP.
Am citit ambele serii si am vazut filmele care au fost pana acum lansate.
Twilight e fascinant: povestea, felul in care a fost scris, dar sunt niste carti previzibile si care isi pierd farmecul atunci cand Bella devine vampir.Imi place mult mai mult HP(. Povestea este mult mai complexa.)
Cartile sunt exceptionale:pline de aventura si pentru orice varsta.
Din punctul meu de vedere cele mai bune filme ale seriei "Harry Potter" au fost primele 2 filme si al 4 lea (Harry Potter si Turnirul celor 3 vrajitori). Celelalte sunt destul de diferite de carti.
Eu am fost foarte dezamagita de filme. Spre deosebire de carti, sunt plictisitoare si prezinta actiunea foarte pe scurt.Risti sa nu mai intelegi nimic. (Cel putin eu nu am inteles sfarsitul partii a3a a filmului, eram si mai mica atunci, mi se parea doar un amalgam de imagini...Totul a devenit mai clar dupa ce am citit cartea.)
Mi se pare interesant ca, daca in primul volum actiunea este simpla, lucrurile devin din ce in ce mai complexe si mai greu de inteles.Astfel ca, un copil de 11-12 ani nu cred ca ar intelege pe deplin Harry Potter si Talismanele mortii.Imi place de asemenea rolul Profesorului Plesneala-cel mai complex personaj din aceste carti (dupa parerea mea).
In film, actorii joaca foarte bine.(Spre deosebire de Twiligt). Cat despre BellaSweet, cred ca ar fi mai bine sa nu mai saliveze la poza lui Robert Pattison si sa invete sa scrie.Are probleme grave cu limba romana!
@BlackAndWhite, si de ce ai mai raspuns? Ca sa te afisezi degeaba pe pagina? Dumnezeule, cum sunteti unii!
@marryalexa, n-am raspuns la intrebarea(irelevanta, nici nu se poate numi o intrebare) acelei copile, BellaSweet. Miroase "a peste" acolo...nu e chiar "Sweet".
Stiu, chiar recent a mai fost pusa o asemenea intrebare de utilizatorul BellaSweet, insa nu mi s-a parut corecta caci injura seria HP si despre Twilight numai de bine zicea.Probabil ca ai raspuns si tu la aceeasi intrebare.Mai astept raspunsuri.