| DoarOana a întrebat:

Puteti gasi 10 (sau mai putine) motive pentru care romanii ar sta in tara lor si nu ar pleca afara sa munceasca?

Răspuns Câştigător
| Cronki a răspuns:

Nu vreau nici sa incurajez, nici sa descurajez pe romani sa emigreze. Fiecare va percepe Occidentul altfel! Din punctul meu de vedere Romania nu imi poate oferi un viitor, nici macar modest:
-pentru ca nu pot supravietui cu 700 lei la luna;
-pentru ca ma indigneaza superioritatea functionarilor;
-pentru ca mi-e frica de cainii vagabonzi si de rromi;
-pentru ca am fost furat;
-pentru ca mi-e frica sa ajung pe paturile unui spital romanesc, unde as muri daca n-as da mita si unde circula gandacii;
-pentru ca sistemul de invatamant este prost;
-pentru ca majoritatea oamenilor inca mai gandesc in stil comunist;
-pentru ca mi-e rusine de cei care "canta", artistii care se nasc peste noapte si largesc prostitutia muzicala;
-pentru ca vreau sa le ofer copiilor o viata si o copilarie mai buna decat am avut eu;
-pentru ca mama mi-a spus:" Nu-ti fa sperante, n-am bani de facultate";
-pentru dezinteresul statului roman, pentru cetatean;
-pentru a evita sa merg zilnic pe strazi murdare si pline de gropi;
-pentru simplul fapt ca mentalitatile nu se schimba cat ai bate din palme;
-pentru ca aici totul e intunecat de coruptie politica si minciuna.

Cei care decid sa ramana "acasa" o fac poate din lipsa de curaj, frica de riscuri, prefera poate stabilitatea si linistea sufleteasca, sunt poate prea legati de parinti, rude, prieteni, de rutina din jur. Si eu unu, ii inteleg perfect. Cand esti "departe" esti macinat de un dor nesfarsit, pana si de lucrurile pe care nici nu le observai inainte, esti macinat de culpabilitate fata de cei ramasi inapoi, de obsesia unei vieti nesigure departe de tot ce iti este familiar.
Doar cei puternici reusesc sa se integreze perfect.

4 răspunsuri:
| push2gl a răspuns:

Fiecare roman este motivat cu totul si cu totul de altceva dar 10 motive sunt cam mult, deoarece toti pleaca pentru un trai mai bun

| NoChanceForUs a răspuns:

Nu.
Eu unul o să plec din țară.

| Arisz a răspuns:

Eu sincer nu gasesc decat 1. (familia) restu...sigur ar pleca...
place intrebare :Xbig grin chiar interesanta.in sfarsit o intb asa. mai serioasalaughing
fundita?big grin? X:?

| RalucaFiore a răspuns:

Pai,un motiv ar fi familia. daca ai copii ti-e greu sa stai departe de ei sau am inalnit si cazuri in care copiii fiind plecati nu au putut fara parinti...
pentru mine asta ar fi un motiv si totusi nu's acasa.
in schimb pot sa-ti dau o multime de alte motive pentru care sa pleci din tara ca sa muncesti in alta parte. vrei sa le "auzi"?