As putea sa iti dau ceva exemple.
Primul care mi-a venit rapid in minte a fost "The Green Mile". Filmul e de genul drama si fantezie.
"Acest roman spune povestea întâlnirii dintre supraveghetorul culoarului morții Pavel Edgecombe cu John Coffey, un deținut neobișnuit, care prezintă o vindecare inexplicabilă și abilități empatice."
Crede-ma ca merita, iar la final s-ar putea sa si plangi. Te cam lasa cu un "gust amar" sa spun asa, dar il recomand oricui.
Altul ar mai fi si "Split".
Este vorba despre un barbat cu personalitati multiple sau asa cum ii se spune pe engleza "dissociative identity disorder". Si pe acesta il recomand. Acesta se indreapta insa in genul misterului, thriller. Anul acesta o sa apara un film "Glass" care o sa se "lege" cu "Split" si de inca un film daca nu ma insel.
Un alt film bun este "Whiplash". Este drama. Este vorba despre un adolescent tobosar ambitios, cu un profesor total sever.
Si mai este unul pe care il stiu "pianistul" daca nu ma insel. Ceva de pe timpul razboiului ca este ca si o "adaptare" dupa memoriile muzicianului. Este de tipul drama, muzica.
Https://www.cinemagia.ro/filme/the-conversation-conversatia-3589/
l-am terminat acum, foarte bun
Nu stiu daca le-ai vazut, dar pentru mine I am Sam si Men of Honor raman printre preferatele mele.