| bigdady a întrebat:

Religia este obligatorie in scoli? mi se pare o prostie ca la copii de clasa 1, sa le impui sa invete chestii bisericesti in plus sunt obligati sa mearga in fiecare duminica la biserica.

8 răspunsuri:
| TeoPT a răspuns:

Pardon, unde sunt obligati sa mearga la biserica?

in plus, copiii de clasa I mai mult stau si asculta, uneori mai coloreaza o imagine din caiet. Nu e ceva stupid sa stie si ei despre Dumnezeu, si nu li se impune sa invete, si nici nu li se dau multe detalii.

7h30

| georginika a răspuns:

Da, religia este obligatoriu.
Nu am nimic cu religia, chiar e o ora educativa si relaxanta, dar mi se pare aberant la ca clasa a 11`a sa faci 2 ore de religie.Nu`mi vine sa cred straight face. Adica de ce n`am putea face 2 ore de sport care sunt mai sanatoase?

| Tiby a răspuns:

Daca la clasa 1 e ciudat, imagineazati intr-a 7-alaughing

| Razvan a răspuns:

Nu cred ca sunt obligati.Statul e dator sa prezinte partea frumoasa a povestii. Uratul il vei descoperi singur, in caz ca inca nu esti indoctrinat 100%

| AnnaMariaAntonia a răspuns:

Da este obligatoriu! Si nu sunt obligati sa mearga in fiecare duminica la biserica! eu am fost pe clasa 1 si nu mi sa impus nimic! eu m-am dus din propia mea initiativa!

| Libelle a răspuns:

Vai vai vai
iar exagerati.cine pe cine obliga? copiii sunt sfatuiti inca de mici si invatati cu Biserica, cu Dumnezeu. dar stai linistita ca nu mai dureaza mult din pacate.si picul de religie pe care il mai invata copiii se duce naibii.
nu inteleg cu ce te deranjeaza pe tine? ca si invata ei.nu e bine sa stie si ei o rugaciune? sa stie cine sta la baza lumii astia? sa aiba habar ca Dumnezeu ne-a creat pe toti, sa se mai gandeasca si la teama si la suflet inainte de a face ceva.
daca nu invata de mici cand crezi ca o sa mai invete? asta se si vrea defapt.sa ajungem sa zicem ca nu ca nu exista Dumnezeu, e fictiune.
iti zic eu ca decat sa stea juma de zi duminica in fata calculatorului jucand metin mai bine merg la Biserica.
halal...

| Диана a răspuns:

Mda, cica e obligatorie. 8-) Si mi se pare absurd sa le impui unor copii sa creada in Dumnezeu si chestii de genu'. Fiecare cu credinta lui.

| gsmro a răspuns:

Nu din cate stiu. Trebuie sa te duci la secretariatul scolii si sa depui o cerere, ceva de genul: "Eu, Ana Popescu, doresca ca Maria Popescu, fiica mea inscrisa la clasa x cu invatatoare/diriginte sa nu mai faca ora de religie deoarece... Va multumesc." Sper ca ti-am fost de folos.
P.S: Sunt in clasa a 7-a si depinde si de profesor, cu prof. cu care fac este o placere (face materia pe repede-inainte si ne preda in rest lucruri care tin mai mult de istoria religiei si despre alte religii).
P.S2: Intr-adevar mi se pare o prostie religia in I-IV.