| DenisaNicoletaG a întrebat:

Renuntati la o prietenie daca exista la mijloc vicii pe care voi nu le suportati?

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Nu.
Nu sunt deloc usor de influentat asa ca viciile respectivului nu m-ar afecta direct. La inceput i-as explica situatia, ca isi face rau dar daca nu ar intelege atunci l-as lasa asa.

E sanatatea lui, nu a mea. Considera ca dupa acea discutie mi-am facut datoria de prieten asa ca nu are rost sa renunt la ceva. Prietenii adevarati se gasesc greu.

17 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Da

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca acele vicii schimba persoana in rau, da.
In rest nu am avut treaba, prietenii mei au vicii diferite, si e strict problema lor.
Prietenia apare in urma lucrurilor avute in comun. Abia cand dispar acestea, dispare si prietenia.

| Hammurabi a răspuns:

Aici ar cam trebui definit exact "prietenie" pentru că în limba română poate însemna mai multe lucruri. În engleză e mai clar, ori e friend ori e boyfriend/girlfriend. Pentru că e posibil ca unuia să-i poți tolera anumite lucruri iar altuia nu. Asta în funcție de cum te afectează pe tine.
De exemplu eu nu aș suporta o fumătoare ca iubită, dar nu m-ar deranja ca amică/prietenă. Fiecare e liber să facă ce vrea, dar în prima variantă m-ar afecta direct, deci aș evita așa ceva, iar în cea de-a doua, nu-i problemă, nu mă afectează direct.

| DenisaNicoletaG explică (pentru Hammurabi):

Nu ma refeream la iubit/a, ma refeream strict la o prietenie normala. happy

| Hammurabi a răspuns (pentru DenisaNicoletaG):

Nu, în mod normal încerci să-ți ajuți prietenul să scape de acele vicii nu să-i întorci spatele.

| DenisaNicoletaG explică (pentru Hammurabi):

Asa e... dar sunt unii care nu prea suporta sa vorbeasca in zadar.

| GoldenZenith a răspuns:

Depinde cat de slab ești ca om. Daca tu crezi că ești ușor influențabil, de preferat e sa o mai rărești cu persoana respectiva până ajungi sa nu mai ai nicio legătură. În schimb, cred că dacă ești cu adevărat puternic, poți chiar să încerci sa ți ajuti prietenul respectiv să scape de vicii.

| drutzix a răspuns:

Depinde cat de mult au acaparat viciile respective din viata persoanei respective.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e o intrebare simpla de da/nu. Depinde de om, cat de bun prieten imi este. Daca imi este un simplu amic, depinde. Fumatul nu ma deranjeaza foarte mult. Daca imi sufla in ochi iau furculita si ii o bag in ochi, simplu. Vorba aia ( ochi pentru ochi). Dar daca bea nu l-as vrea ca amic. Ah, ca bea un pahar la masa. Nu e problema, bravo lui ( ma refer la un bun prieten al meu acum ) dar daca bea de placere si se imbata ca porcul clar i-as da cu praf de mers ca nu imi pierd timpul cu ratatii de genul. Dar am noroc ca el nu bea, la fel ca mine. Alte vicii nu imi vin in minte in afara de baut/fumat. Poate jocurile de noroc. Clar nu mi-as pierde timpul nici cu ratatii aia. Distrug familii la fel ca betivii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde cat de puternica e acea prietenie.Si ce vicii are respectivul prieten/prietena.In general,nu suport niciun viciu gen fumat, baut, jocuri de noroc, pariuri etc
Fumatul l-as accepta, cu conditia sa n-o faca in preajma mea.Nu de alta, ca doar e sanatatea lui, dar fumul ala imi provoaca o stare de rau.De mica nu-l suportam.Noroc ca parintii mei nu fumau.
Bautul...in niciun caz. Daca la inceput nu bea, dar dupa a inceput din vreun motiv oarecare, renunt.As incerca sa il ajut, dar, in ultima instanta, trebuie sa aleaga. Daca alege alcoolul in locul meu clar nu era un prieten bun.
Cat despre jocuri de noroc... daca nu e obsedat, e ok. Daca se poate controla si nu risca sa ramana pe drumuri din cauza asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce vicii, daca e vorba de droguri, cam da. (am si facut-o)
Fumatul nu ma deranjeaza, desi nu fumez. Legat de bautura, cred ca depinde de situatie.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Da.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Avea bunica o vorba, "Cu caine stai, caine te faci."
Nu e vorba ca nu as suporta o persoana vicioasa, fiecare avem un obicei, un fix, dar daca ma afecteaza acel viciu, ma debarasez.

| EcceHomo a răspuns (pentru m1dn1gh7):

Ințeleaptă bunica ta.L-a studiat pe Marx?happy

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru EcceHomo):

Mă îndoiesc

| Fumiko a răspuns:

Cred ca nu

| georgyanaaa a răspuns:

Poate uneori

Întrebări similare