1/2 kg biscuiti, 150 g unt, 1 cana de lapte, 1/2 cana de zahar, esenta de rom sau vanilie, nuci dupa ochi, 2 linguri cacao.
Biscuitii se rup bucatele mici.
Se pune apa la foc mic, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva.
Se adauga esenta si cacao dupa ce s-a omogenizat se pune untul si se lasa pana se topeste apoi se lasa la racit putin.Se toarna peste biscuiti se amesteca bine si se lasa cateva minute sa se inmoaie biscuitii, apoi se face rulada din salam si se baga la rece.
Cam asta e. Este din carta de retete a mamei sper sa-ti placa
Ingrediente pentru Salam de biscuiti
250 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao + putina cacao (sau pudra de ciocolata) pentru folie
75 gr nuca prajita (sau stafide inmuiate in apa calduta sau 2 lingurite cafea instant)
120 ml lapte
esenta de rom (sau rom)
Portii: 12
Preparare
Zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca (sau stafidele) taiata bucati mici, daca folositi.
Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul).
Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
Adaugati cacaoa (si cafeaua daca folositi) dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.
Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
Pe o folie de plastic presarati putina cacao (sau pudra de ciocolata) si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou si impingeti din ambele capete sa scoateti aerul din salam. Legati strans la ambele capete si dati salamul de biscuiti la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati cu restul de compozitie.
Taiati salamul de biscuiti felii si serviti.
anonim_4396 întreabă: