De ce? Dupa cum am spus si legat de intrebarea cu sexul, mass-media promoveaza bautura, fumatul, drogurile si sexul ca fiind o moda. De altfel exista o mentalitate absolut cretina (scuze de limbaj) ca daca bei, fumezi, te droghezi si faci sex esti "cool". Nu cred ca exista nimic mai eronat decat chestia asta. O alta chestie "la moda" este sa ai lucruri de ultima generatie (telefoane mobile, tablete, e laptopuri, etc). La varsta lor noi nu aveam telefoane mobile deloc si calculatoarele erau acelea vechi pe care nu aveai cine stie ce jocuri interesante. Acum ei stau si se joaca non-stop, abia daca ii vezi iesind din casa si atunci cand o fac se dau mari cu porcariile cumparate de parinti. Generatiile urmatoare vor fi pline de aroganti si nenorociti cu un IQ incredibil de mic.
Unde este greseala? Greseala este atat a mass-mediei cat si a parintilor ca le cumpara toate porcariile si le fac toate mofturile. Daca ei ar pune piciorul in prag si le-ar spune "Bai, de maine nu mai ai voie la calculator, fara telefon mobil, fara x, y, z..." si sa-si oblige sa iasa afara, sa se joace cu alti copii, probabil ar fi alta treaba.
Cat despre droguri, alcool, sex, si tigari... Ei ii iau drept modele pe astia mai mari care fumeaza non-stop si pe unde apuca, care beau de cad in cap la fiecare petrecere si care se drogheaza pe la coltul strazii. Frumoase exemple avem, nu? Asta este... Nu prea ai ce sa le mai faci.
Cred ca fiecare dintre noi a avut momente cand o luau razna la varsta de 12, 13 ani.Recunosc ca mi-au placut si mie distractiile, discotecile..insa tot in limita bunului simt.Altii sustin ca din vina anturajului adoloscentii devin consumatori de droguri, bautura de la o virsta frageda.Nu! Totul depinde de noi! Chiar daca am avut totul pe tava, m-am decis ca doresc sa fiu Om in viata. Asa ca iata-ma ca termin cu succes ultimul an universitar.In fine, pot sa zic ca noi singuri ne facem totul cu mana noastra.
Mai,lasati odata tehnologia, ca aia daca e folosita cu cap, da roade bune.
Bautu', drogatu' si fumatu' sunt relicve ale generatiilor anterioare, doar ca aia erau asa pe la liceu.Acuma,din cauza stresului si a alimentatiei s-a dus dracu copilarie, adolescenta, tot!
Acuma se cheama "adolescent" de la 11 ani jumate, de pubertate nici nu poate fi vorba (adica nu mai exista ca peioada de dezvoltare decat maxim jumatate de an) si asta-i treaba.
Tommy, ai dreptate, tehnologia este foarte buna atunci cand o folosesti cu cap, insa spune-mi tu mie cati adolescenti vezi sau cunosti macar care sa foloseasca un computer sau o tableta pentru ceva interesant, sa invete ceva?
Eu ma uit la sora mea care sta aproape non-stop la pc, pe internet si tot ce face este sa stea pe skype, pe messenger, sa se joace si sa asculte muzica. Unde este utilizarea "cu cap" a tehnologiei aici? Si partea nasoala este ca asta o fac toti copii de cand invata sa "lucreze" la pc pana... nu se stie pana cand.
Despre chestia cu bautura si celelalte, da, ai dreptate, nu zic nu, dar si la noi tot de la manipularea mass-mediei am ajuns sa facem asta si tot din cauza exemplelor pe care le avem.
Maturizarea timpurie este cea mai mare problema acum pentru generatiile viitoare deoarece aici vor aparea probleme psihice destul de grave mai tarziu si practic vorbin este tot vina parintilor pentru educatia data (mai degraba care lipseste) si a anturajelor foarte proaste.
Am observat ca esti foarte revoltata. Tu ca mama nu ti -ai dori ca copilul tau sa aiba ce e mai bun? Deci si tu ai avut telefon la randul tau care erau la moda pe vremea aia si cine stie si bosorogi spuneau de voi ca aveti telefoane si ca pe vremea lor mergeau cu vaca pe camp. Tu nu realizezi ca societatea evolueaza? Nici nu prea mai exista telefoane genul caramida. Facebook-ul este un loc care poti sa socializezi cu prieteni, eu termin clasa a8a si uite ca acest site de socializare ne ofera un intermediu de a tine legatura. Sa se drogheze,hmm. si eu as vrea uneori sa ma droghez,fara nicio gluma,multi spun ca e o senzatie de neuitat,dar sa fim seriosi nu merita sa ramai dependent,iti nenorocesti viata. Fumatul,de asta imi e si mie teama o sa ajung la liceu,acolo sunt foarte multe grupuri ce te influenteaza sa faci sex, sa bei, sa fumezi si sa te droghezi. Sexul, ce pot sa spun toata lumea spune ca iti ofera o satisfactie, si pentru generatia noastra ni se pare interesant. Adica de ce l-am studiat tocmai din clasa a7a,daca avem voie la 18 ani? Nu zic ca este bine sa faci sex, dar uite pe vremuri cand lumea nu era asa evoluata nu facea nimeni mare tam-tam ca fetele se casatoreau de 13-14 (cand le veneau ciclu pentru a fi capabile sa faca copii) cu barbati de 35 de ani? De asta ce spui? De asta nu mai esti revoltata? Sau despre asta nu stiai?
anonim_4396 întreabă: