| MisterKat a întrebat:

România este un stat crestin?! Argumentati raspunsul vostru!

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Da, uite, ceea ce nu inteleg eu (si poate ma lamuresc cu ocazia intrebarii tale) e cum poate fi biblia aplicata cu dublu standard. Eu nu sunt crestina, dar am citit biblia si ce am inteles eu de acolo e ca plata pacatului e moartea (nu exista pacate mici si pacate mari). Si atunci, mi-e greu sa inteleg cum unii crestini condamna ateii sau alte religii sau alti crestini pentru un pacat anume (pe care ei il considera suficient de important si serios), in timp ce ei pacatuiesc pe ici-colo, in punctele esentiale. Un exemplu concret (ca sa nu lucram in filosofii generale) care mi-a atras atentia a fost vizavi de homosexualitate. Conform bibliei, homosexualitatea e un pacat. Conform aceleiasi surse, sexul premarital e un pacat. Deci, practic, in ochii dumnezeului crestinilor, aceste doua lucruri sunt egale. Si aici, uimirea mea naiva, de ce unii crestini necasatoriti si activi sexual (ba chiar mandri de asta) condamna homosexualii? Doar pentru ca le place sexul si, brusc, pacatul asta mortal isi pierde din insemnatate? Respect religia fiecarei fiinte. Am cunoscut oameni (in biserici protestante) care se straduiesc sa se ghideze dupa biblie, dar macar incearca in toate privintele, oricat de incomod si greu ar fi (inclusiv abstinenta sexuala, lipsa consumului de alcool, tigari etc.). Si, desi nu inseamna ca impartasesc ideile respectivei religii, respect oamenii care se dedica ei, fara a aplica un dublu standard (pacatul tau e mai mare decat al meu).

13 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. (art.1 din Constitutie). Nu zice nimic de crestin sau alte prapastii.

| psiholoaga a răspuns:

Religia majoritara e crestina, dar asta nu inseamna ca romania e "stat crestin". E anormal ca biserica sa se amestece in treburile statului, ca doar nu suntem in evul mediu... Eu vad biserica drept institutie separata, cu rolul ei, dar fara vreun drept de a interveni in legislatie.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Numarul mare de biserici si enoriasi, în comparatie cu alte culte declara Romania un stat crestin

mira
| mira a răspuns:

Statul roman este un stat laic.Romania insa este o tara crestina, fiindca are o populatie majoritar crestina.Statele religioase sunt mai ales in lumea musulmana.

| Psihoyounger a răspuns:

Oamenii pot fi crestini. Nu statul in mod oficial.

Psihoyounger

| MisterKat explică:

Psiholoaga a inteles cel mai bine la ceea ce ma refeream.hee hee mai astept raspunsuri, dragi colegi happy
Dar acum sa revenim si la comportamentul romanilor. care e destul de "crestinesc", nu?!

| MisterKat explică:

Cel mai inteligent raspuns : psiholoaga!

| Irina a răspuns:

Asa ca fapt, suntem singurul popor care ne-am format fiind deja crestini. ca lumea a inceput sa mai devieze, e problema unora.

| sese a răspuns:

Romania (ca religie) este cca 90% ortodoxa.Prin extensie este un stat crestin.

| sese a răspuns:

Credeam ca statul si tara definesc acelasi lucru(conf.dex) A nu se face confuzie cu teocratia.

| florar a răspuns:

Romania este un stat cu religie predomonanta crestin-ortodoxa.mai exista catolici, evrei, musulmani, etc.Romanii sunt un popor care se poarta in general, crestineste, daca te referi la valori umane, desi si ateii sunt buni sau rai; regula generala e ca majoritatea romanilor sunt buni pana ajung in posturi inalte.Reciproca e ca redevin buni cand pica de sus, dar nu e obligatorie...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Romania, este statul cu cei mai multi cresti ortodoxi din lume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raspunsul meu? jos religia in scoli!