Nu cred ca e nici una nici alta. Ce e mai sigur e ca nu te avantajeaza sa fii timid(a) pentru ca vei avea de pierdut in fata altora care au curajul sa se bage in fata ta.
Nu este nici defect si nici calitate, este o caracteristica! Uneori e bine sa fi timid, alteori nu, depinde de situatie!
Uneori poate fi un defect, alteori o calitate, dar de cele mai multe ori in lumea in care train timiditatea se arata a fi un defect!
Nici una nici alta, depinde ce situație, deși, acum, este un defect deoarece mai puțini apreciază timiditatea.
Asta nu înseamnă că trebuie ca persoana respectivă să-și schimbe atitudinea.
Eu cred ca este o calitate sa reusesti sa fii tu insati intr-o lume ca aceasta. Majoritatea persoanelor prefera sa isi ascunda sensibilitatea, au impresia ca doar in asa fel pot fi acceptate de cei din jur. Dar nu este adevarat. Daca prietenii tai te inhiba, nu te schimba tu, schimba cercul de prieteni.
Pentru mine timiditatea este cel mai mare defect din lume, ma bucur ca nu sunt timida, cand le vad asa blege/fraiere, nu stiu e trist mai ales cand vezi una care abia scoate 2 litere pe gura