anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa nu râdeți dar îmi este foarte frica și de câini! Când eram mica mereu am avut o mulțime de câini maidanezi în cartier, eu stand intr-un cartier cu case! Încă îmi este foarte frica când aud ca au fost omorâți o grămadă de oameni de câini! Sunt o persoana rea ca nu îmi plac câinii?

3 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

In general, frica trece numai infruntand-o.Am avut si eu un episod in copilarie in care aproape am sfarsit muscata de un catel al naibii de rau.laughing O perioada dupa aceea imi era frica de toti, insa ulterior mi-am dat seama ca frica nu este justificata, nu toti cainii sunt un pericol.Si am inceput din nou sa interactionez cu ei oricand aveam ocazia, adica in vizita la oameni sau poate la plimbare cu parintii, prin parc, pe strada, cand mai vedeam cate unul fricos.In cazurile in care vorbim de haite de caini care isi manifesta teritorialitatea, atunci deja e alt nivel, aici e treaba primariei, nu a ta.Mai mult ca sigur vina principala este a stapanilor care nu se asigura de nimic, ii doare undeva, iar cainii lor sunt liberi sa intre si sa plece cand oresc din curti.Cazuri din astea sunt cu miile.De cei care ii abandoneaza aiurea, ca apoi sa se inmulteasca nu mai zic.Acum na, nu-i ca si cum nu o sa mai iesi din casa din cauza cainilor, nu? Hai sa fim seriosi. Nu esti o persoana rea, esti o persoana la care se activeaza instinctul de supravietuire, asa cum si este normal, esti om.Simplu.

| Simpatic a răspuns:

Nu esti o persoana rea doar pentru ca nu iti plac cainii, mai ales ca ai o frica justificata cu evenimente din trecutul tau.
recomand sa iti cumperi un spray lacrimogen mic, si sa il ai la tine in caz ca te-ar ataca vreodata un caine! astfel capeti incredere in tine si incet-incet poate iti va trece aceasta teama!
in psihiatrie si psihologie, fobia de anumite lucruri se "vindeca" doar expunandu-te putin cate putin la ceea ce crezi ca iti face rau! nu scapi de o fobie daca o ocolesti ci daca o infrunti!

| Dismally a răspuns:

Nu esti rea, esti doar prudenta si e mai bine asa.