Perfectiunea e sinonim cu utopia, nerealizabila.
doar daca nu cumva ai o idee preconceputa asupra perfectului. un lucru poate fi perfect dupa standardele propuse; dar si asa e mereu loc de mai bine cand realizarea e completa. spre exemplu, daca as castiga premiul cel mare la loterie ar fi perfect pentru situatia mea materiala dar tot ar fi epuizabil fondul si la un moment dat o sa consider ca m-am grabit cu presupusul perfectiunii dupa o gestionare proasta...
o persoana niciodata nu va fi perfecta, dar poate fi perfecta pentru o alta. perfectiunea se atinge in cazul persoanelor sub forma de cuplu dar e o raritate...
HepHap, frumos raspuns, dar in partea a doua spune destul de clar ¨niciodata nu o sa o atingi¨.moartea ne atinge, unde e greseala ta?
E un citat din Dali, si Dali vorbeste de perfectiunea artistica. Dar, extrapoland, perfectiunea este punctul suprem al evolutiei, fata de care nu mai exista sau nu mai pot fi concepute repere superioare, summumul fiintei. Aceasta etapa poate fi punctul ideal si/sau punctul final. Astfel, perfectiunea inseamna desavarsire, in sensul de finalitate, dar si de plenitudine. Moartea e perfectiune. Punct final, punct ideal, in multe religii. Fiinta isi abandoneaza corpul, receptacolul imperfect, si redevine emanatie. Suflu divin.
In conditiile astea, iti dai seama ca unii au motive sa se teama de perfectiune...
Am pus in discutie partea din intrebare in care spuneai: Adevarat? Nu e chiar adevarat. Cel putin, pentru un gnostic, bun crestin sau alte religii cu escatologii asemanatoare nu e. Conditia umana inseamna imperfectiune, sau o stare de abatere de la perfectiunea initiala. Desavarsirea primara nu se atinge prin valorificarea stagiului lumesc, ci prin renuntarea la acesta. Putini sunt aceia care isi purifica spiritul in timpul vietii, prin post si asceza, pentru a avea parte de contactul mistic cu divinitatea. Noi toti ceilalti ne vom redobandi perfectiunea in sunete de mars funebru.
A fi Perfect, inseamna sa fi in randul celor putini, ce oare ei nu pot avea si ceva defecte oare? De multe ori, sa fi perfect, poti sa fi un snob, sa fi egoist, plin de tine, sa fi infumurat. Astea sunt destul de grave defecte, desi poti fi perfect la serviciu dar Nu in viata de cuplu, poti sa stii sa te porti cateodat', dar Nu sti a manca fara sa plescai, sa stii sa fi politicos, sau manierat, dar sa Nu respecti parintii ce ti-au dat viata; sa stii sa iubesti, dar sa fi un om Fara demnitate, facand mereu, compromisuri; poti fi un om citit, dar sa Te scobesti in nas; dar, poti fi un om cu bune si cu relele tale, ce citeste si iubeste natura, ce adora copilul nascut, ce iubeste cu patos si e om cinstit, cu frica d D-zeu, ce iarta si stie a aduce fericrea in caminul sau, deci acela, este de fapt un OM. Cu drag, Lucien.
Nu cred ca exista perfectiune.... adica stii tu pe cineva perfect? un om... o planta... un animal. un obiect perfect? si pana la urma ce este perfectiunea?
Un om este perfect doar atunci cand ajungi sa te indragostesti de el dar si atunci ajungem la un moment in care iti dai seama ca nu e asa ok cum ai crezut la inceput. Nu avem cum ajunge perfectiunea. Oricum cred ca multi si-o doresc.
Pai sunt oamenii care au atins perfectiunea. Nu sunt multi, dar sunt buni, noi obisnuim sa le spunem sfinti. Oricine poate, nu oricine isi doreste cu adevarat.
Cat de plictisitor ar fi. o lume perfecta, oameni perfecti... Pana la urma defectele sunt cele care ne definesc si ne ajuta sa avem personalitati diferite
Pai nu prea cred in perfectiune. Ce ar trebui sa facem ca sa fim perfecti? Cum ar trebui sa aratam? Perfectiunea este un standard inalt pe care toti vor sa il atinga.Perfect se spune ca este cel care reuseste sa atinga un standard foarte inalt, pe care nimeni nu a reusit sa il mai atinga.Astfel, ce se v-a intampla cand altcineva va ajunge si mai sus de atat? Va fi la randul lui perfect? Nu. Perfectiunea este ceva relativ, ceva in continua miscare, care devine din ce in ce mai mare.Parerea mea.
Nu mereu trebuie sa ne dorim perfectiunea. exista si defecte dupa care unii innebunesc.
Ma intreb cum as arata daca as fi perfekta. ce as face? nu pot sa-mi imaginez,,,, no no cred ca as vrea sa fiu perfecta... ma multumesc cu ce sunt [ dar stiu cum sa faci pe cineva perfect [iubind acea persoana]...] popp
Poate reusim sa fim perfecti in viziunea noastra, sa fim foarte multumiti de cum aratam si ce realizam, insa in viziunea celorlalti nu o sa fim niciodata perfecti.Mereu o sa existe ceva care "nu e la locul lui". Si pana la urma nici nu cred ca am vrea sa fim perfecti Cred ca ar fi o plictiseala ingrozitoare.Nu am mai avea pentru ce sa ne straduim daca am fi extraorinari din toate punctele de vedere.Nu?
Poti sa fi perfect in diferite categorii... poti sa fi perfect intr-o relatie, sa stii cum sa iubesti, poti sa fi perfect in ceea ce faci la servici, poti sa fi perfect in fata celui care te iubeste...si cred ca asta conteaza cel mai mult.
Suntem un vis al unui gând ce trăieşte prin Cuvânt. De ce este omul fiinţa care a învins în lumea deşertăciunii, detronând toate speciile de animale? Pentru că este cel mai apropiat de perfecţiunea deşertăciunii.Perfectiunea este o libertate neînţeleasă pe deplin. Ce poate fi mai trist decât să vezi un Cuvânt cu faţa plină de sânge, lovit de Neînţeles?
Vezi uitati-va aici fiecare cu pareri diferite deci nu suntem toti perfecti fiecare ne pricepem la altceva mai bine dar nu perfect, nimeni nu e perfect si de-ar vrea nu poate fii desi cum e sa fii perfect? cred ca e cel mai naspa lucru mai bine simplu si plin de viata cu defecte asta e suntem oameni ce sa facem asa suntem si asa vom fii fiti voi insiva nu cautati perfectiunea e ca si cum ti-ai cauta moarteaacceptate asa cum esti cred ca e cel mai bine cine te place te place asa cum esti
AlexandraAle121 întreabă: