Ce să-i ceri... așa îl educă acolo la cort. eu zic să mergeți cu părinții să faceți plângere la poliție
Are dovezi ca aseară l-a atacat băiatul respectiv deci nu e o idee buna, tot noi o sa ieșim prost
Ti-am mai spus o data, daca v-ati fi mutat sau dus sau fi facut orice altceva decat sa-i confruntati, erati mult mai castigati.
Lasa gandurile sa bateti, ca nu vei face om din ei, cu atat mai putin cu tiganii.
Ți-am zis, am încercat pe cât de mult posibil să-l ignoram, în momentul în care m-a oprit din drum și m-a scuipat ar fi trebuit sa sar în sus de bucurie și sa îmi continui de drum? Serios acum, încearcă sa îmi dai un sfat bun care sa ma ajute
In momentul in care te-a scuipat, mergi frumos la sectia de politie si depune plangere pentru hartuire.
Trebuia, acum ce rost mai are? Totuși nu asta am cerut, dacă nu ești capabil/a sa vii cu un răspuns pe care l-am cerut ne pierdem timpul amandoi/amândouă
Nu e vorba ca e tigan, ci ca are probleme de comportament,putea la fel sa fie un Roman sau un Francez.cel mai ok ar fi să vorbiți cu părinții lui,daca nu vor lua masuri,atunci apelați la poliție poate ei îl vor mai astâmpăra. Are probleme la mansarda asta e chestia, sa răspundeți cu aceeasi moneda asta ar demonstra să fi ți ca el, sa vă coborâți la nivelul lui. Violenta la violenta nu duce spre un final fericit, situația poate degenera rău, in sensul că ei sunt uniți și mai mulți și pot recurge la lucruri nedorite, la ceva la ce putea fi revizuit.
Deci vorbiți cu părinții voștri despre aceste probleme, ei sa meargă la familia acestui copil și să le spuneți problema și dacă nu îl potolește mergeți cu toții la politie sa faceți plângere.
Daca era, Român și făcea la fel sigur nu spuneau Romanii ca el mă dezgusta, cum sa faci tu așa ceva. părinții voștri sa meargă și să le spună problema nu voi, pe voi nu va ia în serios, daca nici pe părinți nu ii vor lua atunci mergeți toți la poliție.
Dar nu acum, fiindcă acel băiat a sărit la el. Până atunci evitatil pe cât posibil fiindcă clar are probleme.
Am citit mai atent că nu prea are cine sa sară pentru el, chiar și așa, așteptați, lăsați timpul să treacă, și adunați cat mai multe probe, filmări, pentru a le duce la poliție. Poate el se simte marginalizat că nu îl băgați în seamă fiindcă e de alta origine, se simte exclus și în consecință atacă, instinctul sălbatic tipic al unora care au aceasta problema cu excluderea, atacă și din nou atacă. sunt 2 variante pe care le puteți lua în calcul
1 să vorbiți cu el și să îl întrebați ce are cu voi, de ce se comportă așa, și încercați să vedeți ce spune, incercati sa îl integrați ca și cum nu ar avea probleme, ca și cum ar fi Roman, daca nu funcționează are probleme și trebuie să luați în calcul varianta 2 sa adunați cat mai multe probe, filmări și să mergeți la poliție, daca va recidivă îl va da la școală de corectie.
Nu e vina lui, ci a părinților că nu la educat asta e treaba, părinții lui la rândul lor nu au fost educați și tot așa. Oricum bine nu o să ajungă acest copil.
El mai are verișori cam de aceeași vârstă cu el, sau unul mai mare care are 15 și niciodată nu s-au comportat urat cu noi asa cum e comporta el, cel de 15 ani abia dacă înjura când era langa noi, aia puțin mai mici făceau glume proaste dar nu prea ne deranjau adică doar asta fa eau, niște glume proasta la care uneori chiar și noi râdeam, în rest doar el a făcut toate astea. Într-o seara nu ne lăsa în pace și venea după voi asa ca am anunțat un bărbat random de pe strada, asa mai solid ca să se potolească și sa plece, l-a certat, l-a amenințat și i-a zis sa plece asa ca a plecat și ce crezi? A ocolit blocul ca să ne prindă din noi și o fata a trebuit sa o cheme pe mama ei ca să ne ia cu mașina. Anul trecut s-a dus mama unei fete de 9 ani la ei pentru ca a dat-o cu capul de tobogan intenționat și mai avea puțin și o bătea pe mama țiganului. La o început chiar stăteam cu el și eram prietenoși cu el dar după și-a schimbat comportamentul în rău, dădea în noi și fugea, ne înjura și tot asa pana am ajuns sa nu ne mai suportam. Tatăl unui băiat l-a certat de mai multe ori copilul asta dar tot nu s-a potolit și crede-mă ca nu avem chef sa ne complicam cu politia. Nu am zis un lucru, tiganul asta muncește pentru un bărbat gen ii face curat cred, sapa și ce treaba mai face el și mi-a spus sa îl lăsam în pace, i-am spus tot ce făcea dar singurul lucru pe care îl zicea era "lasati- în pace, își cere scuze, nu o sa mai vina neinvitat, nu am timp pentru astea, am afaceri" și după mi-a spus ca vrea sa vorbească tiganul la telefon cu mine, și-a cerut scuze și peste câteva secunde a început sa ma înjure foarte vulgar și sa facă mișto de mine iar tipii aia cu care era râdeau. Acum câteva ore mi-au dat 2 prieteni mesaj(ala care i-a rupt hanoracul și iubitul meu) și mi-au spus ca au vorbit cu tiganul și șeful lui și ca i-au povestit toata treaba și tiganul s-a ales doar cu 2 palme, efectiv doar 2 palme după tot ce ne-a făcut. Acum o sa oprim puțin acest "război" și planul de răzbunare și dacă nu își vede de treaba lui a spus ca șeful lui nu o sa se mai bage și nu o sa mai comenteze nimic în privința bataii pe care o va primi de la noi.
LisaJulie întreabă: